Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και […]

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και ακόμη και του τριχωτού της κεφαλής. Τα cherry είναι καλοήθεις (μη καρκινικές) δερματικές αλλοιώσεις και είναι εξαιρετικά συχνές στους ενήλικες μετά την ηλικία των 30 ετών.

Τα κερασόχροα (cherry) αιμαγγειώματα είναι σημεία με φωτεινό, κεράσι-κόκκινο ή μοβ σημείο, το οποίο οφείλεται στα διασταλμένα τριχοειδή αγγεία που υπάρχουν σε αυτό. Διαφέρουν μεταξύ τους επίσης και ως προς τις διαστάσεις, ξεκινούν από πολύ μικρά και μπορεί να αναπτυχθούν έως 1-2 cm.

Τα cherry αιμαγγειώματα είναι συνήθως στρογγυλά. Μεγαλώνοντας αποκτούν στρογγυλεμένο σχήμα θόλου με λεία επίπεδη επιφάνεια.Ακόμα κι όταν μεγαλώσει σε μέγεθος ένα cherry αιμαγγείωμα δεν υπάρχει κίνδυνος, είναι εντελώς καλοήθη.

Ωστόσο  επειδή τα αιμοφόρα αγγεία που περιέχουν είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί με την τριβή να αιμοραγήσουν, οπότε αν τα κερασοειδή αιμαγγειώματα είναι σε θέσεις τριβής καλό θα ήταν να αφαιρεθούν. Ο αριθμός τους κυμαίνεται απο 1-2 στίγματα έως και εκατοντάδες σε μερικές περιπτώσεις.

 Αιτίες

Τα κερασοειδή αιμαγγειώματα είναι μία από τις συνηθέστερες βλάβες της επιδερμίδας και είναι πιο συχνά σε ενήλικες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Εκτός από την ηλικία, η γενετική παίζει ρόλο στο πόσο πιθανό είναι να τα έχετε.Αν έχουν οι γονείς σας και οι παππούδες σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μα εμφανίσετε κι εσείς.

Είναι επίσης πιθανό ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση τους, καθώς οι έγκυες γυναίκες μπορούν να τις ανακαλύψουν μετά τον τοκετό. Αυτό συνδέεται με την αύξηση της προλακτίνης στο σώμα τους, η οποία είναι η ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Στη σπάνια περίπτωση που εμφανιστούν πάρα πολλά μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα γιατί υπάρχει συσχέτιση με νεοπλασία του οργανισμού.

Θεραπεία

Τα αγγεία των κερασιών δεν χρειάζονται συνήθως θεραπεία αλλά μπορεί να χρειάζεται αν σας ενοχλούν ή αιμορραγούν συχνά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης και αφαίρεσης αυτών. Όλες αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν χρόνο αποθεραπείας ,ούτε πόνο.

Τρόποι αφαίρεσης:

  • Ηλεκτροκαυτηρίαση.

Με την μέθοδος αυτή καυτηριάζουμε ουσιαστικά τον ιστό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία.

  • Κρυοπηξία

Με αυτή τη μέθοδο ψύχουμε τον ιστό και το αιμαγγείωμα «πέφτει».

 

Στην ίδια κατηγορία
Τι είναι ο Έρπητας Ζωστήρας;

Ο έρπης ζωστήρας (έρπητας ζωστήρας) είναι μια αυτοπεριοριζόμενη κατάσταση που προκαλείται από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμευλογιάς-έρπητα ζωστήρα, ο οποίος αφού προκαλέσει την ανεμοβλογιά σε νεαρά ηλικία, εγκαθίσταται μόνιμα στον οργανισμό μας και παραμένει σε αδράνεια στις απολήξεις των αισθητικών νεύρων του δέρματος. O έρπητας ζωστήρας αναπτύσσεται συχνότερα σε ηλικιωμένους και άτομα που έχουν […]

Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για απαλλαγή της τριχοφυΐας με ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.Οι συνεδρίες ,για να φτάσουμε το επιθυμητό, αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο 8 συνεδρίες ανά 40 ημέρες. Διαδικασία O χειριστής σαρώνει με το laser όλη την περιοχή, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα σύστημα ψύξης, ώστε να γίνεται ακόμα πιο ανώδυνη η διαδικασία. […]

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:ΤΑ 7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται αρκετά απλό, έτσι; Ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας με λίγο καθαριστικό προσώπου και ξεπλένετε. Είναι αυτός όμως ο σωστός τρόπος;Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου εμποδίζει την εξάπλωση της ακμής, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος από το  μικρόβιο […]

Ανώδυνο laser Αλεξανδρίτη…κι όμως γίνεται!

Η νέα και μοναδική συσκευή αποτρίχωσης λέιζερ Αλεξανδρίτη που χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη νέα τεχνολογία: Moveo. Ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτό είναι ότι το σύστημα Moveo, επιτρέπει την επιτυχή θεραπεία του ευρύτερου φάσματος τύπων δέρματος, χρωμάτων και υφών μαλλιών από όλα τα μέρη του σώματος και θεωρείται από τους δερματολόγους ως […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;