Τα ιατρικά peelings είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων του δέρματος.Τα οποια λειτουργουν για να διασπάσουν τις πρωτεΐνες μέσα στο δέρμα και να οδηγήσουν στην απολέπιση των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος. Αφαιρούν κατεστραμμένα ή ανώμαλα κύτταρα προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με υγιή και πιο οργανωμένα κύτταρα. Μέσω της διέγερσης της φλεγμονής βαθύτερα στο δέρμα, επίσης διεγείρουν τον νέο σχηματισμό κολλαγόνου με αποτέλεσμα το παχύτερο, πιο υγιές δέρμα.

Μπορουν να αντιμετωπίσουν ορισμένες κοινές ανησυχίες για το δέρμα καθώς και να διατηρούν την υγεία και την ισορροπία του δέρματος όταν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση. Οι πιο κοινές ενδείξεις είναι:

  • Γήρανση και βλάβη από τον ήλιο
  • Ακμή
  • ουλές ακμής
  • τόνος και υφή του δέρματος
  • Ερυθρότητα και ροδόχρου ακμή
  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Συνιστούμε την προετοιμασία του δέρματος προτού υποβληθεί σε μια θεραπεία με peeling. Αυτό αυξάνει την ταχύτητα της επούλωσης του δέρματος και βοηθά επίσης το δέρμα να προετοιμαστεί.

Στην συνεχεια προσαρμόζουμε ένα πρόγραμμα θεραπείας σε κάθε ασθενή, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικών peeling, έναν συνδυασμό τύπων απολέπισης ανά συνεδρία και διαφορετικές συγκεντρώσεις.

TYΠΟΙ PEELING

Επιφανειακά

Βοηθάνε στην απολέπιση των ανώτερων στοιβαδων του δέρματος με αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη, φωτεινότερη και υγιέστερη επιδερμίδα. Είναι επίσης εξαιρετικές στη θεραπεία της ακμής όταν εκτελούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα επιφανειακα peelings περιεχουν  κυρίως ΑΗΑ (άλφα υδροξυοξέα) και ΒΗΑ (βήτα υδροξυοξέα) όπως γλυκολικό, λακτικό, σαλικυλικό και κιτρικό οξύ. Η συγκέντρωση και η αντοχή αυτών,μπορεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες απολέπισης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του για ορισμένους τύπους και συνθήκες δέρματος. Για παράδειγμα, το σαλικυλικό οξύ είναι εξαιρετικό για την ακμή και το λιπαρό δέρμα και το λακτικό οξύ για το αφυδατωμένο δέρμα.

Μεσαίου Βάθους

Αυτά τα peelings εχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερο “ξεφλούδισμα” μετά την εφαρμογη τους. Μεσαίου βάθους peeling είναι το TCA (τριχλωροοξικό οξύ) και το Jessner που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και είναι ιδανικα για τη θεραπεία βλαβων από τον ήλιο, των ουλών, της ακμής και των λεπτών γραμμών / ρυτίδων. Το TCA στοχεύει τη χρωστική ουσία και μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Υπάρχει ελαφρώς μεγαλύτερος χρόνος καθυστέρησης (περίπου 5 ημέρες) και απαιτούνται λιγότερες θεραπείες.

ΒΑΘΙΑ PEELING

To μόνο βαθύ peeling που χρησιμοποιούμε στο ΒΒSkin είναι υψηλότερες συγκεντρώσεις TCA για ουλές και φωτογήρανση. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τις ουλες ακμης είναι η τεχνική “TCA CROSS” όπου μικρά σταγονίδια του διαλύματος χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία σοβαρών ουλών . Αυτή η θεραπεία εκτελείται μόνο από τους γιατρούς μας και απαιτείται πλήρης διαβούλευση πριν από τη διαδικασία.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Μετά από συζητηση με τον δερματολογο μας, θα δημιουργηθεί ένα θεραπευτικό πρόγραμμα. Αυτό θα καθορίσει τον σωστό τύπο και το βάθος του peeeling και τα κατάλληλα διαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

Την ημέρα της θεραπείας το πρόσωπό σας θα καθαριστεί και θα εφαρμοστεί το διάλυμα απολέπισης. Ανάλογα με τον τύπο του peeling, αυτό θα παραμείνει για ορισμένο χρονικό διάστημα και είτε θα εξουδετερωθεί είτε θα ξεπλυθεί.

Η θεραπεία δεν είναι οδυνηρή και πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απλά μια ελαφρά αίσθηση κνησμού και τσούξιμο μετά.

Θεραπείες