Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και […]

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και ακόμη και του τριχωτού της κεφαλής. Τα cherry είναι καλοήθεις (μη καρκινικές) δερματικές αλλοιώσεις και είναι εξαιρετικά συχνές στους ενήλικες μετά την ηλικία των 30 ετών.

Τα κερασόχροα (cherry) αιμαγγειώματα είναι σημεία με φωτεινό, κεράσι-κόκκινο ή μοβ σημείο, το οποίο οφείλεται στα διασταλμένα τριχοειδή αγγεία που υπάρχουν σε αυτό. Διαφέρουν μεταξύ τους επίσης και ως προς τις διαστάσεις, ξεκινούν από πολύ μικρά και μπορεί να αναπτυχθούν έως 1-2 cm.

Τα cherry αιμαγγειώματα είναι συνήθως στρογγυλά. Μεγαλώνοντας αποκτούν στρογγυλεμένο σχήμα θόλου με λεία επίπεδη επιφάνεια.Ακόμα κι όταν μεγαλώσει σε μέγεθος ένα cherry αιμαγγείωμα δεν υπάρχει κίνδυνος, είναι εντελώς καλοήθη.

Ωστόσο  επειδή τα αιμοφόρα αγγεία που περιέχουν είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί με την τριβή να αιμοραγήσουν, οπότε αν τα κερασοειδή αιμαγγειώματα είναι σε θέσεις τριβής καλό θα ήταν να αφαιρεθούν. Ο αριθμός τους κυμαίνεται απο 1-2 στίγματα έως και εκατοντάδες σε μερικές περιπτώσεις.

 Αιτίες

Τα κερασοειδή αιμαγγειώματα είναι μία από τις συνηθέστερες βλάβες της επιδερμίδας και είναι πιο συχνά σε ενήλικες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Εκτός από την ηλικία, η γενετική παίζει ρόλο στο πόσο πιθανό είναι να τα έχετε.Αν έχουν οι γονείς σας και οι παππούδες σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μα εμφανίσετε κι εσείς.

Είναι επίσης πιθανό ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση τους, καθώς οι έγκυες γυναίκες μπορούν να τις ανακαλύψουν μετά τον τοκετό. Αυτό συνδέεται με την αύξηση της προλακτίνης στο σώμα τους, η οποία είναι η ορμόνη που διεγείρει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Στη σπάνια περίπτωση που εμφανιστούν πάρα πολλά μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα γιατί υπάρχει συσχέτιση με νεοπλασία του οργανισμού.

Θεραπεία

Τα αγγεία των κερασιών δεν χρειάζονται συνήθως θεραπεία αλλά μπορεί να χρειάζεται αν σας ενοχλούν ή αιμορραγούν συχνά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης και αφαίρεσης αυτών. Όλες αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν χρόνο αποθεραπείας ,ούτε πόνο.

Τρόποι αφαίρεσης:

  • Ηλεκτροκαυτηρίαση.

Με την μέθοδος αυτή καυτηριάζουμε ουσιαστικά τον ιστό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία.

  • Κρυοπηξία

Με αυτή τη μέθοδο ψύχουμε τον ιστό και το αιμαγγείωμα «πέφτει».

 

Στην ίδια κατηγορία
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:ΤΑ 7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται αρκετά απλό, έτσι; Ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας με λίγο καθαριστικό προσώπου και ξεπλένετε. Είναι αυτός όμως ο σωστός τρόπος;Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου εμποδίζει την εξάπλωση της ακμής, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος από το  μικρόβιο […]

ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ VS ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Καθημερινά, θα βρω τουλάχιστον μια δημοσίευση  στα social media που θα αφορά την δερμοαποξεση-μικροδερμοαποξεση για την οποία καποιοι για λογους καθαρα marketing την ονόμασαν ιατρικό καθαρισμό προσώπου! Αρχικά,να αναφέρω ότι  η μοναδική ειδικότητα που ασχολείται με τον σωστό χειρισμό του προσώπου και την ακολουθία των σταδίων στον καθαρισμο προσώπου είναι κλάδος της αισθητικής. ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ VS […]

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ? 30΄΄ΑΡΚΟΥΝ!

Όλοι μας βλέπουμε το πλύσιμο του προσώπου σαν μια ρουτίνα όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το βραδινό ντουζ. Ειδικά το βράδυ, προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα για να κερδίσουμε χρόνο και να πέσουμε για ύπνο πιο νωρίς. Πόσος χρόνος όμως χρειάζεται το πρόσωπο μας για να είναι καθαρό σε βάθος? Οι τελευταίες […]

ΠΑΡΑΤΡΙΜΜΑ: εξάνθημα στην περιοχή της πάνας

Το εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από μια καινούργια τροφή στη διατροφή του παιδιού σας μέχρι και από τα ίδια τα ούρα του. Το εξάνθημα στην περιοχή της πάνας είναι γενικά ένα πρόβλημα που οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, το ερεθισμένο δέρμα μολύνεται από τον μύκητα […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;