Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
 • Αρχική
 • /
 • Blog
 • /
 • Μύκητες: το καλοκαίρι υπάρχουν παντού!

Μύκητες: το καλοκαίρι υπάρχουν παντού!

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ζέστη!!! Η αγαπημένες συνθήκες για τους μύκητες. Οι μύκητες ζουν σε ένα ζεστό & υγρό περιβάλλον, όπως το ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο δεν χάνουν ευκαιρία να «φωλιάσουν» σε αυτό. Τι είναι μύκητας; Οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μυκήτων […]

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ζέστη!!! Η αγαπημένες συνθήκες για τους μύκητες. Οι μύκητες ζουν σε ένα ζεστό & υγρό περιβάλλον, όπως το ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο δεν χάνουν ευκαιρία να «φωλιάσουν» σε αυτό.

Τι είναι μύκητας;

Οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μυκήτων ανάλογα με την περιοχη.Το κάθε είδος προκαλεί διαφορετικό είδος μυκητίασης με διαφορετικά συμπτώματα.

Μύκητες στο δέρμα του κορμού (Tinea Corporis): Ερυθρές κηλίδες σε σχήμα κύκλου.

Μύκητες στο Τριχωτό της Κεφαλής (Tinea Capitis): Εκδηλώνονται με γυμνά μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής ανάμεσα στα μαλλιά.

Μύκητες στο Πρόσωπο (Tinea faciei): Παρουσιάζονται ως ερυθρές κηλίδες με ακανόνιστο πλαίσιο.

Μόλυνση στα χέρια (Tinea manus): Εκδηλώνονται συνήθως στις παλάμες & ενδιάμεσα των δακτύλων.

Μόλυνση στα πόδια (tinea pedis): Εκδηλώνεται τις περισσότερες φορές με φλεγμονή και απολέπιση στις περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα.

Μύκητες στη βουβωνική χώρα (tinea cruris): Στη βουβωνική χώρα παρατηρείται κνησμός, ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και καύσος τόσο στην ίδια τη βουβωνική χώρα όσο και στην πρωκτική περιοχή.

Μόλυνση στα νύχια: Εκδηλώνονται ως μια κίτρινη ή λευκή κηλίδα κάτω από την επιφάνεια του νυχιού. Βέβαια, εάν η μόλυνση επεκταθεί πιθανόν να προκαλέσει πάχυνση, αποχρωματισμό και σπάσιμο του νυχιού.

Το καλοκαίρι γιατί?

Ενώ οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν να συμβούν όλο το χρόνο, μπορούμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι μύκητες ευδοκιμούν σε θερμές και υγρές συνθήκες, και σε περιοχές του σώματος που ιδρώνουν είναι πιο εύκολο  να αναπτυχθούν. Οι δραστηριότητες του καλοκαιριού, όπως η χρήση δημόσιων ντους σε πισίνες και παραλίες, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διάδοση των μυκήτων.

Πως μοιάζει η μυκητίαση στο δέρμα?

Τα συμπτώματα μιας μυκητιασικής λοίμωξης στο δέρμα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα κόκκινο λεπιοειδές εξάνθημα. σπασμένο, σχισμένο ή αποφλοιωμένο δέρμα. φουσκάλες και φαγούρα. Επί της ουσίας πρόκειται για μικροοργανισμούς που εκδηλώνονται ως ένα στρογγυλό εξάνθημα κόκκινο περιμετρικά ενώ το δέρμα στο κέντρο του φαίνεται υγιές.

Θεραπεία μυκητίασης

Η μυκητίαση συνήθως περιορίζεται στην επιφάνεια του δέρματος και πολύ σπάνια ευθύνεται για κάποια σοβαρή πάθηση. Συνήθης θεραπευτική αντιμετώπιση για τη δερματική μόλυνση αλλά και την ονυχομυκητίαση αποτελεί η χορήγηση τοπικής αντιμυκητισιακής θεραπείας (λοσιόν, αλοιφή ή κρέμα) ή φαρμακευτική αγωγή χορηγούμενη από το στόμα (ταμπλέτα, χάπι ή κάψουλα).

Συμβουλές για την πρόληψη των μυκητιάσεων:

 • Κρατώντας το δέρμα σας καθαρό και στεγνό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων.
 • Αλλάξτε καθημερινά τις κάλτσες
 • Τα ρούχα που είναι ιδρωμένα ή βρίσκονται σε στενή επαφή με το σώμα, όπως τα εσώρουχα, πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα ή μετά την άσκηση.
 • Στεγνώστε αυτά τα ιδρωμένα παπούτσια
 • Τα κλειστά παπούτσια, όπως τα αθλητικά παπούτσια, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν οι μύκητες, ειδικά σε ζεστό και υγρό καλοκαιρινό καιρό. Προσπαθήστε να δώσετε στα παπούτσια την ευκαιρία να στεγνώσουν .
 • Να φοράτε παντόφλες σε δημόσια ντους και μπάνια
 • Να χρησιμοποιείτε πάντα δικές πετσέτες στις παραλίες και όχι τρίτων, όταν ξαπλώνετε σε βράχια ή κοινόχρηστες ξαπλώστρες.
 • Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά, καθαρά και στεγνά. Είναι πολύ σημαντικό να μην κόβετε τις γωνίες τους.

 

 

Στην ίδια κατηγορία
Laser αποτρίχωση: ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσεις;

Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με laser είναι μία ασφαλής μέθοδος που τείνει να αντικαταστήσει παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης (κερί, ξυράφι, ταινίες, κρέμες), οι οποίες υστερούν στην ποιότητα και τη μονιμότητα του αποτελέσματος. Σήμερα η αποτρίχωση με laser είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία laser του δερματολογικού ιατρείου, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση και προστίθενται νέες ηλικιακές ομάδες, όπως […]

Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και […]

Κνίδωση η πιο κλασική έκφραση της αλλεργίας στο δέρμα.

Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και από την εμφάνιση  ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος που επιστημονικά ονομάζεται πομφός ,οι γνωστές «καντήλες» , όπως συχνά περιγράφονται από τους ασθενείς. Οι πομφοί έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση ως υπεγερμένες (δηλαδή φουσκωμένες), κυκλικές ή με ακανόνιστο σχήμα περιοχές του δέρματος, που περιβάλλονται από ερυθρότητα. Οι πομφοί και το ερύθημα της […]

Ποιο είναι το καλύτερο laser για αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια και φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Βασικές αρχές των lasers και των IPL Στόχος όλων των laser στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη) που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας, οπότε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;