Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock; Tο sunscreen […]

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock;

Tο sunscreen αποτελείται από χημικά συστατικά, απορροφάτε απ΄το δέρμα σας και σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες UV όταν διεισδύουν στο δέρμα σας.

Το sunblock, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικά συστατικά (minelar-based), παραμένει στην κορυφή του δέρματος και αντανακλά τις ακτίνες UV μακριά.

Τα καλά αντηλιακά πλέον έχουν συνδυασμό φυσικών και χημικών φίλτρων. Έτσι, λοιπόν, στα σύγχρονα αντηλιακά έχουμε και απορρόφηση και ανάκλαση της ακτινοβολίας.

 

SUNSCREEN VS SUNBLOCK

1) Προστασία

To sunscreen (αντηλιακό) απορροφάται απο το δέρμα σας όπου απορροφά τις βλαβερές ακτίνες όταν διεισδύουν στο δέρμα σας. Επειδή τα αντηλιακά απορροφούνται, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντιηλιακό 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε οι χημικές ουσίες του αντηλιακό να είναι έτοιμα να απορροφήσουν τις βλαβερές ακτινοβολίες και να προστατέψουν το δέρμα σας.

Τα sunblock που παραμένουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να σας προστατεύσουν πολύ πιο γρήγορα μετά την εφαρμογή από ότι τα συμβατικά αντηλιακά. Για να είστε ασφαλείς, είναι πάντα σημαντικό να προετοιμαστείτε πριν βγείτε στον ήλιο.

2) Χημικα φίλτρα vs φυτικών φίλτρων

Το αντηλιακό είναι ένα χημικό προϊόν. Περιέχει κατά βάση χημικά φίλτρα που προστατεύουν τα δέρμα.

Το Sunblock είναι προϊόν βασισμένο σε φυτικά φίλτρα. Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ως μια καλύτερη επιλογή επειδή δεν έχουν τις ίδιες σκληρές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα sunscreen ( αντηλιακά).

3) Η ευαισθησία του δέρματός σας

Η ευαισθησία του δέρματός σας μπορεί να παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στον προσδιορισμό αν το sunscreen ή το sunblock είναι καλύτερο για σας.

Εάν είστε εδώ, είναι επειδή θέλετε προστασία. Όπως λένε κάποιοι, ο καλύτερος τύπος αντηλιακού είναι ο τύπος που θα φορέσετε κι όχι αυτά που θα μείνει στο ράφι για καιρό. Έτσι ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία της προστασίας σας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα ζούμε και έχει πάντα ήλιο κι ας μην καίει.

Η απόφαση για το τι είναι καλύτερο για σας είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να θέσετε στον γιατρό σας εάν ανησυχείτε.

4) Ποια είναι το κατάλληλο αντηλιακό  με το μακιγιάζ;

Εντάξει. Ας μιλήσουμε για την πρακτικότητα των γυναικών. Επειδή το sunscreen απορροφάτε απ΄το δέρμα, τείνει να είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυαστεί με το μακιγιάζ από το sunscreen.

Yπαρχουν όμως στην αγορά sunblock με χρώμα που έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα κάλυψης σαν να φοράς make-up.

5) Ροδοχρους Ακμή και αντηλιακή προστασία

Μήπως πάσχετε από ροδόχρου ακμή ή ερυθρότητα στα μάγουλα και το πρόσωπό σας; Εάν η απάντηση είναι “ναι”, τότε sunblock είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Το sunblock κάθεται στην επιφάνεια του δέρματός σας και εκτρέπει το φως του ήλιου, επομένως και την εκτροπή της θερμότητας από την απορρόφηση.

Τα sunscreen που βασίζονται σε χημικά , απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες καθώς διεισδύουν στο δέρμα σας. Σε εκείνο το σημείο, μετατρέπουν αυτές τις βλαβερές ακτίνες σε θερμότητα, που μπορεί να προκαλέσει έξαψη στα μάγουλα και στο δέρμα σας.

6) Αντοχή στο νερό

Παρά τη σπουδαιότητά της, η αντοχή στο νερό για την προστασία από τον ήλιο παραβλέπεται συχνά από τους καταναλωτές.

Το Sunblock, επειδή βρίσκεται πάνω από το δέρμα, τείνει να είναι λίγο πιο εύκολο να φύγει. Επομένως, αν επιλέξετε ένα sunblock βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε συχνά εάν ιδρώνετε ή αν μπαινοβγαίνετε στην θάλασσα.

 

 

Στην ίδια κατηγορία
Ιδρωταδενίτιδα: υπάρχει θεραπεία;

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα ή αλλιώς ακμή περιπρωκτικής χώρας (acne inversa) αποτελεί μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος και του υποδόριου ιστού με κύριο χαρακτηριστικό το εκτεταμένο δίκτυο πολλαπλών συριγγίων (κανάλια κάτω από το δέρμα) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η νόσος εντοπίζεται συνήθως στο περίνεο, στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό, στο όσχεο, στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, στο […]

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Δράση του peeling PRX-T33® στο δέρμα

Το PRX-T33® είναι μια βελτιωμένη φόρμουλα του peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA). Είναι ένα αντίστροφο peeling που δεν σε κάνει να ξεφλουδίζεις! Κάθε μόριο του PRX-T33® περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από 33% TCA, υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) και 5% kojic acid. Εξαιτίας αυτού, το PRX-T33® δεν είναι τόσο «επιθετικό» όσο το καθαρό TCA.   Τριχλωροξικό οξύ  […]

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;