Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock; Tο sunscreen […]

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock;

Tο sunscreen αποτελείται από χημικά συστατικά, απορροφάτε απ΄το δέρμα σας και σας προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες UV όταν διεισδύουν στο δέρμα σας.

Το sunblock, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μεταλλικά συστατικά (minelar-based), παραμένει στην κορυφή του δέρματος και αντανακλά τις ακτίνες UV μακριά.

Τα καλά αντηλιακά πλέον έχουν συνδυασμό φυσικών και χημικών φίλτρων. Έτσι, λοιπόν, στα σύγχρονα αντηλιακά έχουμε και απορρόφηση και ανάκλαση της ακτινοβολίας.

 

SUNSCREEN VS SUNBLOCK

1) Προστασία

To sunscreen (αντηλιακό) απορροφάται απο το δέρμα σας όπου απορροφά τις βλαβερές ακτίνες όταν διεισδύουν στο δέρμα σας. Επειδή τα αντηλιακά απορροφούνται, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αντιηλιακό 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, έτσι ώστε οι χημικές ουσίες του αντηλιακό να είναι έτοιμα να απορροφήσουν τις βλαβερές ακτινοβολίες και να προστατέψουν το δέρμα σας.

Τα sunblock που παραμένουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να σας προστατεύσουν πολύ πιο γρήγορα μετά την εφαρμογή από ότι τα συμβατικά αντηλιακά. Για να είστε ασφαλείς, είναι πάντα σημαντικό να προετοιμαστείτε πριν βγείτε στον ήλιο.

2) Χημικα φίλτρα vs φυτικών φίλτρων

Το αντηλιακό είναι ένα χημικό προϊόν. Περιέχει κατά βάση χημικά φίλτρα που προστατεύουν τα δέρμα.

Το Sunblock είναι προϊόν βασισμένο σε φυτικά φίλτρα. Αυτά τα προϊόντα θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ως μια καλύτερη επιλογή επειδή δεν έχουν τις ίδιες σκληρές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα sunscreen ( αντηλιακά).

3) Η ευαισθησία του δέρματός σας

Η ευαισθησία του δέρματός σας μπορεί να παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στον προσδιορισμό αν το sunscreen ή το sunblock είναι καλύτερο για σας.

Εάν είστε εδώ, είναι επειδή θέλετε προστασία. Όπως λένε κάποιοι, ο καλύτερος τύπος αντηλιακού είναι ο τύπος που θα φορέσετε κι όχι αυτά που θα μείνει στο ράφι για καιρό. Έτσι ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία της προστασίας σας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα ζούμε και έχει πάντα ήλιο κι ας μην καίει.

Η απόφαση για το τι είναι καλύτερο για σας είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να θέσετε στον γιατρό σας εάν ανησυχείτε.

4) Ποια είναι το κατάλληλο αντηλιακό  με το μακιγιάζ;

Εντάξει. Ας μιλήσουμε για την πρακτικότητα των γυναικών. Επειδή το sunscreen απορροφάτε απ΄το δέρμα, τείνει να είναι πολύ πιο εύκολο να συνδυαστεί με το μακιγιάζ από το sunscreen.

Yπαρχουν όμως στην αγορά sunblock με χρώμα που έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα κάλυψης σαν να φοράς make-up.

5) Ροδοχρους Ακμή και αντηλιακή προστασία

Μήπως πάσχετε από ροδόχρου ακμή ή ερυθρότητα στα μάγουλα και το πρόσωπό σας; Εάν η απάντηση είναι “ναι”, τότε sunblock είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Το sunblock κάθεται στην επιφάνεια του δέρματός σας και εκτρέπει το φως του ήλιου, επομένως και την εκτροπή της θερμότητας από την απορρόφηση.

Τα sunscreen που βασίζονται σε χημικά , απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες καθώς διεισδύουν στο δέρμα σας. Σε εκείνο το σημείο, μετατρέπουν αυτές τις βλαβερές ακτίνες σε θερμότητα, που μπορεί να προκαλέσει έξαψη στα μάγουλα και στο δέρμα σας.

6) Αντοχή στο νερό

Παρά τη σπουδαιότητά της, η αντοχή στο νερό για την προστασία από τον ήλιο παραβλέπεται συχνά από τους καταναλωτές.

Το Sunblock, επειδή βρίσκεται πάνω από το δέρμα, τείνει να είναι λίγο πιο εύκολο να φύγει. Επομένως, αν επιλέξετε ένα sunblock βεβαιωθείτε ότι το εφαρμόζετε συχνά εάν ιδρώνετε ή αν μπαινοβγαίνετε στην θάλασσα.

 

 

Στην ίδια κατηγορία
Η αποτρίχωση με laser ΑΞΙΖΕΙ!

Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια από αυτές τις θεραπείες η οποία μακροπρόθεσμα σε ανταμείβει και το ποσό που σου έχει κοστίσει σίγουρα αξίζει! Ξυρίστε πριν πάτε. Στο BBSkin ζητάμε από όλους τους πελάτες να ξυρίσουν περίπου 24 ώρες πριν από τα ραντεβού Αλλά μην κάνετε κερί ή τσιμπιδάκι μεταξύ των συνεδριών. Ενώ το ξύρισμα […]

AKMH: KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ή ακόμα κι αν δεν έχετε ακμή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίρνετε μια γεύση για το τι είναι ακμή -σπυράκια. Τι προκαλεί την ακμή; Η ακμή συνήθως αναπτύσσεται όταν τα θυλάκια των τριχών  φράζουν και εμποδίζουν […]

Καθαρισμός προσώπου,ο κλασικός!

Όταν μιλάμε για καθαρισμό πρόσωπου αναφερόμαστε σε εκείνη την θεραπεία που θα μας απαλλάξει από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Είναι ίσως η πιο κλασική θεραπεία αισθητικής, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από πολύπλοκα μηχανήματα και καινοτόμες θεραπείες. Ο καθαρισμός προσώπου δεν είναι άλλος από την διαδικασία που γίνεται με τον ατμό και η οποία εδώ […]

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;