Η λέξη «θυλακίτιδα» μπορεί σε πολλούς να είναι άγνωστη, ωστόσο δεν είναι άλλο από τα γνωστά μικρά σπυράκια που εμφανίζονται είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες μετά το ξύρισμα.

Η θυλακίτιδα, είναι μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που εκδηλώνεται σε σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα,  όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και η περιοχή των μαλλιών στο κεφάλι.Επίσης στους ανδρες είναι συχνό φαινόμενο η θυλακίτιδα στην περιοχή της πλάτης.

Θυλακίτιδα είναι η μόλυνση των θυλάκων της τρίχας. Η μόλυνση του θύλακα εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς το θύλακα αντί να εκφύεται κάθετα προς την επιφάνειας της επιδερμίδας.

 

Που οφείλεται η θυλακίτιδα;

Βασικότερη αίτια της θυλακίτιδας είναι η μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιούμε.Η αποτρίχωση με ξυράφι, με κερί και με αποτριχωτικές μηχανές, τα στενά ρούχα ακόμη και το  υδρομασάζ ή το κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα που δεν έχουν τα σωστά επίπεδα χλωρίωσης διευκολύνουν την ανάπτυξη θυλακίτιδας.

Επίσης, βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος,  καθώς και ιοί ή μύκητες ενοχοποιούνται για την εμφάνιση θυλακίτιδας.

 

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη: Η καλύτερη λύση στην θυλακίτιδα!

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την καταλυτική δράση των laser αποτρίχωσης στην αντιμετώπιση της θυλακίτιδας. Σε κάθε εφαρμογή laser αποτρίχωσης η δέσμη φωτός του  laser απορροφάται από τη μελανίνη των τριχών (χωρίς να βλάπτει τους γύρω ιστούς) στοχεύοντας στη μόνιμη καταστροφή των τριχοθυλακίων και κατά συνέπεια την εξάλειψη της θυλακίτιδας αλλά και την πρόληψη της.

 

 

Θεραπείες