Καθαρισμός Προσώπου με Ατμό (Vapeur)

Ο καθαρισμός προσώπου είναι ό,τι πιο σημαντικό για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Ο καθαρισμός προσώπου απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) από την επιδερμίδα και το αποτέλεσμα είναι η λεία και ομοιογενής υφή της επιδερμίδας του δέρματος. Εκτός από τη λάμψη και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ο καθαρισμός προσώπου βοηθά  στην αποφυγή της ακμής.Σε περίπτωση που υπάρχει εγκλωβισμένο σμήγμα στο δέρμα και το κάνει ανάγλυφο και θαμπό (φαγεσωρική ακμή), ο καθαρισμός προσώπου βοηθάει σημαντικά.

Πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών.Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Ο βαθύς καθαρισμός προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, χημικά peelings αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης. Διαρκεί 1,5-2 ώρες, ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος και από το πόσο προβληματικό είναι ένα δέρμα.

Μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως επίσης δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες αλλά και άντρες

Στόχος
Ο στόχος είναι να εξισορροπήσει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη συντηρεί σε μια υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των καλλυντικών.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός.
Κατά μέσο όρο βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά.

Τα στάδια του καθαρισμού

 1. Χρήση του γαλακτώματος και της λοσιόν για την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ.
 2. Μηχανικό πίλινγκ του προσώπου για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων.
 3. Χρήση του ατμού από ειδικό για τη διάνοιξη των πόρων.
 4. Διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.
 5. Με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων κατοχυρώνουμε την αντισηψία δέρματος.
 6. Εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
 7. Τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία.
Μετά από ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου θα πρέπει να τηρηθούν ορισμένες οδηγίες, οι οποίες είναι καθοριστικές για να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις ή επιπλοκές.

Οι οδηγίες αυτές είναι οι ακόλουθες:

 1. Απαγορεύεται το μακιγιάζ για ένα 24ωρο (τα χείλη και τα μάτια επιτρέπεται να μακιγιαριστούν με κραγιόν ή σκιές αντίστοιχα).
 2. Δεν βρέχετε το πρόσωπο για τις πρώτες 2 ώρες μετά τον καθαρισμό.
 3. Τα χέρια και τα μαλλιά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο.
 4. Αγγίζετε το πρόσωπο μόνο με μόλις πλυμένα χέρια.
 5. Να χρησιμοποιείτε καθαρή πετσέτα κατά το πλύσιμο ή ακόμη καλύτερα να σκουπιστεί το πρόσωπο με χαρτί.
 6. Να τοποθετηθεί καθαρή μαξιλαροθήκη κατά τον ύπνο την ημέρα που έγινε η θεραπεία.
 7. Αποφύγετε τελείως την επαφή με ατμούς ( μαγείρεμα, ατμοσίδερο) και καθαριστικά που έχουν αναθυμιάσεις (χλωρίνη, καθαριστικά τουαλέτας κ.λ.π. ή συνδυασμός), γιατί υπάρχει κίνδυνος χημικού εγκαύματος.

Θεραπείες