Για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των ουλών, να ενισχύσουν το κολλαγόνο ή να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, το microneedling είναι η καλυτερη επιλογη. Η πρακτική χρονολογείται από το 1995, αλλά έχει αποκτήσει σημαντική έλξη τα τελευταία χρόνια χάρη στη νέα τεχνολογια .

Το microneedling δημιουργεί μικροσκοπικές διατρήσεις στο δέρμα.Με απλά λόγια, το microneedling είναι η εισαγωγή πολύ λεπτών κοντών βελόνων στο δέρμα για τους σκοπούς αναζωογόνησης. Η πιο δημοφιλής  συσκευή , γνωστή ως dermapen είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σα μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει απο 6 εως 42 λεπτές βελόνες.

H συσκευή microneedling διαπερνά το δέρμα έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά-2.5mm. Ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται και το αποτελεσμα που θέλουμε να δώσουμε επιλέγουμε το βάθος και την ποσότητα των μικροβελόνων.

Το Microneedling προσφέρει άμεσα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008, το δέρμα που υποβλήθηκε σε θεραπεία με τέσσερις συνεδρίες microneedling σε απόσταση ενός μηνός μεταξύ τους παρήγαγε μέχρι και 400% αύξηση στο κολλαγόνο και την ελαστίνη έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τι αντιμετωπίζει το microneedling;

Τι μπορώ να περιμένω από τη διαδικασία;

Το δέρμα καθαρίζεται και μπορεί να εφαρμοστεί αναισθητικη κρεμα για να μειωθεί η δυσφορία. Ένα μικρό χειροκίνητο στυλό σαν συσκευή με αποστειρωμένο άκρο μίας χρήσης με μικροσκοπικές βελόνες χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη διάτρηση του δέρματος. Η βελόνα πολλαπλών ταχυτήτων και το ρυθμιζόμενο ύψος της βελόνας μας επιτρέπουν στις βελόνες να τρυπώνουν το στρώμα του δέρματος σε 90 μοίρες και να αυξάνουν την απορρόφηση των προϊόντων. Μετά τη θεραπεία, ο καταπραϋντικός ορός βιταμίνης C ή το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται για την ενυδάτωση, την επούλωση και την προστασία του δέρματος.

Πώς θα φροντίσω το δέρμα μετα τη θεραπεία;

Θα έχετε μια ήπια ερυθρότητα ήπια ερυθρότητα η οποία θα υποχωρηση μέσα στο πρώτο 24ωρο. Εντός αρκετών ημερών έως αρκετών εβδομάδων θα παρατηρήσετε μια ομαλότερη, φωτεινότερη και πιο ακτινοβόλο εμφάνιση, ωστόσο, τα πλήρη αποτελέσματα της θεραπείας εμφανίζονται μετα την τρίτη θεραπεία.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Κανενας απολυτως.Τα μικροσκοπικά κανάλια τσιμπήματος κλείνουν μέσα σε μία ώρα.

Πόσες θεραπείες χρειάζομαι και πόσο συχνά;

Το micro-needling μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια κάθε 2 εβδομάδες μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για την επαγωγή κολλαγόνου συνιστούμε να ξεκινήσετε με 5 θεραπείες ανα 15-20 ημερες. Το micro-needling μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέρη του δέρματος του σώματος (λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, πόδια κ.λπ.). Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τα αποτελέσματα μετά το πρώτο ραντεβού.

To microneedling είναι για όλους τους τύπους δέρματος;

Απολύτως. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για όλους τους τύπους και τα χρώματα του δέρματος. Δεν υπάρχει κίνδυνος υπερ-χρωματισμού μετά την φλεγμονή.

Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Δεν υπάρχουν ουσιαστικά αρνητικές παρενέργειες από τη διαδικασία. Κανένα δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες από 150.000 διαδικασίες που έγιναν παγκοσμίως.

Το microneedling είναι ιδανικη επιλογη και για την θεραπεια της τριχοπτωσης καθως διεγείρει τα αδρανή θυλάκια των τριχών.Αυτό ισοδυναμεί με νέα τριχοφυΐα.

Το Microneedling μπορεί επίσης να λειτουργήσει για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

 

Θεραπείες