Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Μολυσματική Τέρμινθος Ενηλίκων

Ο πιο συνήθης τύπος μολυσματικής τερμίνθου που προσβάλλει ενήλικες είναι ο MCV-2 που είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά (1-10 ετών), σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή, με χρήση κοινών αντικειμένων (σεντόνια, πετσέτες, στρώματα αθλητισμού), με την αφή/ξύσιμο στο ίδιο  […]

Ο πιο συνήθης τύπος μολυσματικής τερμίνθου που προσβάλλει ενήλικες είναι ο MCV-2 που είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος.

Μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά προσβάλλει κατά κύριο λόγο παιδιά (1-10 ετών), σεξουαλικά ενεργείς ενήλικες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή, με χρήση κοινών αντικειμένων (σεντόνια, πετσέτες, στρώματα αθλητισμού), με την αφή/ξύσιμο στο ίδιο  άτομο από ένα σημείο σε άλλα σημεία του σώματος. Οι πισίνες και τα κλειστά γυμναστήρια ευνοούν την εξάπλωση της νόσου .

Ο χρόνος επώασης, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μόλυνση μέχρι την εμφάνιση κλινικών βλαβών, είναι κατά μέσο όρο 2-7 εβδομάδες, μπορεί όμως να είναι μεγαλύτερος.

Κλινικά, οι τυπικές βλάβες είναι συνήθως μικρής διαμέτρου (2-6mm), λευκωπές, λείες βλατίδες οι οποίες μοιάζουν με μαργαριτάρια και έχουν ομφαλωτό κέντρο. Κυμαίνονται μεταξύ 10-20 τον αριθμό σε φυσιολογικά άτομα αλλά μπορεί να φτάσουν τις εκατοντάδες στους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Εμφανίζονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, τον κορμό και στις μικρότερες ηλικίες στα άκρα και κυρίως στη γεννητική, περιπρωκτική περιοχή και τις μηροβουβωνικές πτυχές στους ενήλικες.

Συνήθως οι βλάβες είναι ασυμπτωματικές ή προκαλούν ελαφρύ κνησμό.

Η μολυσματική τέρμινθος αυτοϊάται σε 6-9 μήνες και σπανιότερα αργότερα.

Λόγω όμως της πιθανής επέκτασης και σε άλλα σημεία του σώματος και μετάδοσης σε άλλα άτομα, προτείνεται η άμεση θεραπεία της ιογενούς αυτής λοίμωξης.

Σε αντίθεση με άλλους δερματικούς ιούς που μπορεί να παραμείνουν στον οργανισμό σε λανθάνουσα κατάσταση και να υποτροπιάσουν στο μέλλον, ο ιός της τερμίνθου εκριζώνεται αποτελεσματικά με συστηματική και ολοκληρωμένη θεραπείαΗ επανεμφάνισή του μετά από μήνες σημαίνει ότι υπήρξε νέα μόλυνση.

Θεραπεία

Οι θεραπευτικές επιλογές βασίζονται στον αριθμό, το μέγεθος, την εντόπιση και την ηλικία του ασθενούς, και είναι:

  • Κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο και με τη χρήση βαμβακοφόρου στυλεού, μέθοδος εκλογής για τα παιδιά.
  • Εξαγωγή των σωματίων με σύνθλιψη των βλαβών και στη συνέχεια εφαρμογή βάμματος ιωδίου.
  • Διαθερμοπηξία που επιτυγχάνει άμεση αφαίρεση των βλαβών με τοπική αναισθησία.

H αποτελεσματικότερη θεραπεία της μολυσματικής τερμινθου είναι η εξαγωγή των βλαβών με λαβίδα.

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;