Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Ροδόχρους Ακμή

Η ροδόχρους ακμή (acne rosacea), γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων, είναι μία χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου με γενικά χαρακτηριστικά το έντονο ερύθημα και την αγγειακή διαστολή, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Η ροδόχρους ακμή δεν είναι επικίνδυνη νόσος, αλλά επηρεάζει σε σοβαρό σημείο την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση […]

Ιδανική θεραπεία για:
Ροδόχρους ακμή, Σμηγματορροική δερματίτιδα

Η ροδόχρους ακμή (acne rosacea), γνωστή και ως ακμή των ενηλίκων, είναι μία χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια του προσώπου με γενικά χαρακτηριστικά το έντονο ερύθημα και την αγγειακή διαστολή, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Η ροδόχρους ακμή δεν είναι επικίνδυνη νόσος, αλλά επηρεάζει σε σοβαρό σημείο την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση των ατόμων που πάσχουν από αυτή. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της ροδόχρου νόσου;

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Με την πάροδο του χρόνου, η ερυθρότητα τείνει να γίνει πιο έντονη, πιο επίμονη και με ορατά τα αιμοφόρα αγγεία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, συχνά αναπτύσσονται εξογκώματα και μικρά κόκκινα σπυράκια, και σε σοβαρές περιπτώσεις, η μύτη μπορεί να πρηστεί και να έχει ανώμαλη υφή λόγω πάχυνσης του δέρματος.

Η ροδόχρους νόσος μπορεί να επηρεάσει τα μάτια δημιουργώντας αίσθημα καύσου και τσουξίματος, κόκκινα βλέφαρα, πρήξιμο και ερεθισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται σύσταση ελέγχου για οφθαλμική ροδόχρου από οφθαλμίατρο.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης;

Η αιτία της ροδόχρου παραμένει άγνωστη. Παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν έξαρσή της περιλαμβάνουν το αλκοόλ, τα ζεστά ή πικάντικα τρόφιμα, το άγχος, το κάπνισμα και η υψηλή ή η χαμηλή θερμοκρασία. Προσβάλλει άτομα ηλικίας μεταξύ 30-50 ετών, συνηθέστερα γυναίκες και παρατηρείται συχνότερα σε ανοιχτόχρωμα άτομα.

Πρόληψη και θεραπεία

Η σωστή φροντίδα του δέρματος πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση ενός απαλού καθαριστικού για πλύσιμο του προσώπου μία ως δύο φορές την ημέρα. Τα προϊόντα φροντίδας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από οινόπνευμα ή άλλα ερεθιστικά συστατικά. Οι ασθενείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν απαλά καθαριστικά προϊόντα και να αποφεύγουν το τρίψιμο του προσώπου.

Είναι, επίσης, άκρως απαραίτητη η σωστή φωτοπροστασία όλο το χρόνο και οι ασθενείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακά ευρέος φάσματος.

Όσον αφορά την επιλογή της σωστής φαρμακευτικής αγωγής, θα πρέπει να εξατομικεύεται με βάση τον τύπο της ροδόχρου, το ατομικό ιστορικό του ασθενούς και τον τρόπο ζωής του. Οι δημοφιλείς μέθοδοι θεραπείας περιλαμβάνουν τοπικά φάρμακα που εφαρμόζονται από τον ασθενή μια ή δύο φορές την ημέρα.

Τα από του στόματος αντιβιοτικά συνταγογραφούνται συνήθως σε ασθενείς με μέτρια ως σοβαρή ροδόχρουν νόσο, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη και οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες με το δερματολόγο.

Η χωρίς αγωγή νόσος τείνει να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση που δημιουργεί αίσθημα ντροπής και αμηχανίας στους ασθενείς. Η έγκαιρη αναγνώριση και η σωστή θεραπεία επιτρέπουν στα άτομα με ροδόχρουν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;