Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Ξανθελάσματα

Τα ξανθελάσματα είναι αλλοιώσεις του δέρματος οι οποίες εμφανίζονται κατεξοχήν στην περιοφθαλμική περιοχή. Μοιάζουν με κίτρινες επίπεδες κηλίδες ή ελαφρά επηρμένες πλάκες που αναπτύσσονται στο πάνω ή στο κάτω βλέφαρο, συνήθως προς την πλευρά της μύτης. Tα ξανθελάσματα των βλεφάρων εμφανίζονται σε άντρες και γυναίκες μεταξύ 40 και 60 ετών. Είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο να εκδηλωθούν […]

Τα ξανθελάσματα είναι αλλοιώσεις του δέρματος οι οποίες εμφανίζονται κατεξοχήν στην περιοφθαλμική περιοχή. Μοιάζουν με κίτρινες επίπεδες κηλίδες ή ελαφρά επηρμένες πλάκες που αναπτύσσονται στο πάνω ή στο κάτω βλέφαρο, συνήθως προς την πλευρά της μύτης.

Tα ξανθελάσματα των βλεφάρων εμφανίζονται σε άντρες και γυναίκες μεταξύ 40 και 60 ετών. Είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο να εκδηλωθούν σε εφήβους, νεαρούς ενήλικες ή πολύ ηλικιωμένους.

Αν και πρόκειται για μια κατάσταση που προσβάλλει και τα δύο φύλλα φαίνεται ότι οι γυναίκες εμφανίζουν ξανθελάσματα σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από ότι οι άνδρες.

Είναι επικίνδυνα τα ξανθελάσματα των βλεφάρων;

Τα ξανθελάσματα αυτά καθαυτά είναι εντελώς ακίνδυνες βλάβες από πλευράς παθολογίας. Πιο πολύ το πρόβλημα που προκαλλούν είναι αισθητικής φύσεως παρά λειτουργικό δεδομένου οτι ποτέ δεν επηρεάζουν την όραση και ποτέ δεν εξαλλάσονται σε κακοήθεια.

Έπειτα από μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι άτομα με ξανθελάσματα σε ποσοστό μέχρι και 55% μπορεί να παρουσιάζουν διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων με αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα (χοληστερίνη).

Υπάρχει περίπτωση τα ξανθελάσματα να μικρύνουν σε μέγεθος με το πέρασμα του χρόνου;

Tα ξανθελάσματα όταν εμφανιστούν στο δέρμα είναι μόνιμα. Δεν υποστρέφουν ποτέ σε μέγεθος. Το αντίθετο μάλιστα. Αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα έχουν την τάση να μεγαλώνουν σε μέγεθος και αριθμό και να επεκτείνονται τοπικά.

Η αφαίρεσή τους μπορεί να γίνει με:

  • Laser Co2
  • Ηλεκτροχειρουργική
  • Χημικό peeling TCA

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία