Τι είναι η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς κρυστάλλους, κεφαλές από διαμάντια ή διάφορα υγρά για την απομάκρυνση του επιφανειακού στρώματος νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Όταν αφαιρείτε την κεράτινη στιβάδα ή το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το σώμα το ερμηνεύει ως τραυματισμό. Στη συνέχεια αντικαθιστά γρήγορα τα χαμένα κύτταρα του δέρματος με νέα, υγιή.
Γι αυτό παρατηρούμε μια λείανση σ το δέρμα και είναι κατάλληλη θεραπεία για ουλές ακμής και για ρυτίδες.

Είναι ασφαλής;
Ναί. Όπως με όλες τις θεραπείες που διεισδύουν στο δέρμα ή διαταράσσουν την επιφάνεια του δέρματος, αρκεί να γίνεται από επαγγελματία. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη δερμοαπόξεση αντι για peeling και θεραπεία με λέιζερ, επειδή είναι γενικά ασφαλέστερη και οικονομικότερη.

Λειτουργεί η δερμοαπόξεση;
Ανάλογα με το πόσες θεραπείες θα κάνετε, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στη επιφάνεια, την ελαστικότητα και την υφή του δέρματός σας. Οι περισσότεροι επαγγελματίες συστήνουν περίπου να γίνεται θεραπεία κάθε τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον 5-6 συνεδρίες.

Οφέλη από τη δερμοαπόξεση
Τα άτομα με ανομοιόμορφη χρωματισμό, λεπτές γραμμές και φραγμένους πόρους μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά θεραπειών δερμοαπόξεσης.
Η διαδικασία διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος.

Έτσι, εάν έχετε ουλές, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης τους.

Ωστόσο, δεν συνιστάται αν έχετε δερματικές παθήσεις όπως ροδόχρου ακμή, έκζεμα, έρπη, λύκο, ανοικτές πληγές, ψωρίαση, εύθραυστα τριχοειδή αγγεία ή ευρεία ακμή. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει περαιτέρω ξεμπλοκάρισμα.

Η δερμοαποξεση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καθαρισμό προσώπου με ατμό καθώς το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας.

Θεραπείες