Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Δερμοαπόξεση…γιατί δεν είναι καθαρισμός προσώπου;

Δερμοαπόξεση…γιατί δεν είναι καθαρισμός προσώπου;

Τι είναι η δερμοαπόξεση; Η δερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς κρυστάλλους, κεφαλές από διαμάντια ή διάφορα υγρά για την απομάκρυνση του επιφανειακού στρώματος νεκρών κυττάρων του δέρματος. Όταν αφαιρείτε την κεράτινη στιβάδα ή το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το σώμα το ερμηνεύει ως τραυματισμό. Στη συνέχεια αντικαθιστά γρήγορα τα χαμένα κύτταρα […]

Τι είναι η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς κρυστάλλους, κεφαλές από διαμάντια ή διάφορα υγρά για την απομάκρυνση του επιφανειακού στρώματος νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Όταν αφαιρείτε την κεράτινη στιβάδα ή το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το σώμα το ερμηνεύει ως τραυματισμό. Στη συνέχεια αντικαθιστά γρήγορα τα χαμένα κύτταρα του δέρματος με νέα, υγιή.
Γι αυτό παρατηρούμε μια λείανση σ το δέρμα και είναι κατάλληλη θεραπεία για ουλές ακμής και για ρυτίδες.

Είναι ασφαλής;
Ναί. Όπως με όλες τις θεραπείες που διεισδύουν στο δέρμα ή διαταράσσουν την επιφάνεια του δέρματος, αρκεί να γίνεται από επαγγελματία. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη δερμοαπόξεση αντι για peeling και θεραπεία με λέιζερ, επειδή είναι γενικά ασφαλέστερη και οικονομικότερη.

Λειτουργεί η δερμοαπόξεση;
Ανάλογα με το πόσες θεραπείες θα κάνετε, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στη επιφάνεια, την ελαστικότητα και την υφή του δέρματός σας. Οι περισσότεροι επαγγελματίες συστήνουν περίπου να γίνεται θεραπεία κάθε τέσσερις εβδομάδες τουλάχιστον 5-6 συνεδρίες.

Οφέλη από τη δερμοαπόξεση
Τα άτομα με ανομοιόμορφη χρωματισμό, λεπτές γραμμές και φραγμένους πόρους μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά θεραπειών δερμοαπόξεσης.
Η διαδικασία διεγείρει τη ροή του αίματος, η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος, η οποία βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος.

Έτσι, εάν έχετε ουλές, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης τους.

Ωστόσο, δεν συνιστάται αν έχετε δερματικές παθήσεις όπως ροδόχρου ακμή, έκζεμα, έρπη, λύκο, ανοικτές πληγές, ψωρίαση, εύθραυστα τριχοειδή αγγεία ή ευρεία ακμή. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει περαιτέρω ξεμπλοκάρισμα.

Η δερμοαποξεση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καθαρισμό προσώπου με ατμό καθώς το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας.

Στην ίδια κατηγορία
Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

3 βασικοί λόγοι για να επιλέξετε laser αποτρίχωση στην πλάτη.

Σίγουρα πριν κάποια χρόνια η αντρική αποτρίχωση ήταν ένα θέμα ταμπου.Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να απαλλαγούν απ’ την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αισθητικό/ψυχολογικό αποτέλεσμα Η λειζερ αποτρίχωση στην πλάτη μπορεί να διώξει πολλές ανασφάλειες και προβλήματα. Εξάλλου, πολλοί είναι αυτοί που λόγω της αυξημένης τριχοφυΐας σε αυτό το σημείο αισθάνονται μειονεκτικά.Ειδικά του […]

Laser αποτρίχωση: ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσεις;

Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με laser είναι μία ασφαλής μέθοδος που τείνει να αντικαταστήσει παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης (κερί, ξυράφι, ταινίες, κρέμες), οι οποίες υστερούν στην ποιότητα και τη μονιμότητα του αποτελέσματος. Σήμερα η αποτρίχωση με laser είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία laser του δερματολογικού ιατρείου, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση και προστίθενται νέες ηλικιακές ομάδες, όπως […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;