Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Ποιο είναι το καλύτερο laser για αποτρίχωση;

Ποιο είναι το καλύτερο laser για αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια και φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Βασικές αρχές των lasers και των IPL Στόχος όλων των laser στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη) που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας, οπότε […]

Η αποτρίχωση με Laser είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια και φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Βασικές αρχές των lasers και των IPL

Στόχος όλων των laser στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη) που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας, οπότε δίνοντας κατάλληλη ενέργεια απορροφάται από αυτή, καταστρέφοντας  την χωρίς να δημιουργείτε βλάβη (έγκαυμα)στο γύρω δέρμα.

Στην πράξη, μελανίνη υπάρχει και στην επιδερμίδα οπότε η δέσμη φωτός του ‘ ξεγελιέται’ και δεν συγκεντρώνεται όλοι στον θύλακα αλλά πάει και στο γύρω δέρμα, με τελικό αποτέλεσμα τη μειωμένη αποτελεσματικότητα και την πιθανότητα εγκαύματος.

Στην Ελλάδα σε γενικές γραμμές υπάρχουν 3 κατηγορίες lasers για αποτρίχωση (ανάλογα με το μήκος κύματος που χρησιμοποιούν) και τα IPL ( intense pulsed light= έντονο παλμικό φως) που ΔΕΝ είναι laser.

Οι τρεις κατηγορίες lasers είναι:

  • ο Αλεξανδρίτης στα 755nm,
  • το διοδικό στα 800-810nm και
  • το Nd-YAG στα 1064nm.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος τόσο βαθύτερα πηγαίνει η δέσμη της ακτινοβολίας αλλά δυστυχώς τόσο λιγότερο απορροφάται από τη μελανίνη.

Τα πιο μεγάλα μήκη κύματος ναι μεν πάνε βαθύτερα αλλά δεν απορροφώνται τόσο καλά από τη μελανίνη. Συνεπώς, το διοδικό και το Nd-YAG laser είναι καλύτερα για πιο σκούρα δέρματα που έχουν περισσότερη μελανίνη στην επιδερμίδα (πιο δύσκολο να προκληθεί έγκαυμα) και για πιο βαθειές τρίχες (πχ ανδρικές) αλλά πονάνε και περισσότερο.Επίσης,ο θύλακας της τρίχας δεν απορροφά αποτελεσματικά όλη την ενέργεια που εκπέμπει το Laser.

Γι’ αυτό εδώ και χρόνια ο Αλεξανδριτης παραμένει ο πιο αποτελεσματικός τύπος Laser στην χώρα μας.

Στο BBSKIN Dermatology & Laser χρησιμοποιούμε το Motus AΧ.Την πρώτη και μοναδική πλατφόρμα αποτρίχωσης laser «χωρίς πόνο» στον κόσμο.

Για πρώτη φορά, οι επαγγελματίες μπορούν τώρα να αντιμετωπίσουν κάθε πελάτη με την ειδική τεχνολογία laser Αλεξανδρίτη «Moveo» εγκεκριμένη από την FDA, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος. Αυτό βοηθά τους χειριστες να ξεπεράσουν τους προηγούμενους περιορισμούς και τους κινδύνους που σχετίζονται με τη θεραπεία πιο σκούρων τύπων δέρματος με ένα laser Αλεξανδρίτη.

Τεχνολογία Moveo

Στα 755nm, τα laser Αλεξανδρίτη λειτουργούν στο βέλτιστο μήκος κύματος για απορρόφηση μελανίνης (ακριβώς αυτό που απαιτείται για τις θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ), το laser Αλεξανδρίτη θεωρείται ευρέως ακατάλληλο για χρήση σε οποιοδήποτε δέρμα χρώματος. μέχρι τώρα. Το Motus Alexandrite χρησιμοποιεί την εγκεκριμένη από την FDA Τεχνολογία Moveo για ταχύτερη, ανώδυνη αποτρίχωση σε όλους τους τύπους δέρματος – κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πριν όταν χρησιμοποιούσαμε laser Αλεξανδρίτη.

Aποτρίχωση με IPL

Τα IPL δεν έχουν ένα μήκος κύματος όπως τα lasers αλλά ένα μεγάλο εύρος από τα 590-1200 nm οπότε δεν απορροφώνται μόνο από τη μελανίνη. Είναι αρκετά αποτελεσματικά σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές (όπως μασχάλες και μπικίνι) αλλά μπορεί να προκαλέσουν εύκολα έγκαυμα αν ανεβάσουμε την ένταση. Γενικά χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες από τα lasers ενώ δεν είναι τόσο αποτελεσματικά, γι’αυτό έχουν πάρει έγκριση για μείωση τριχοφυίας και όχι μόνιμη αποτρίχωση.

Στην ίδια κατηγορία
Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και […]

Laser αποτρίχωση στην μασχάλη με 100% ασφάλεια.

Μετά από τόσες δεκαετίες η αποτρίχωση με Laser παραμένει κορυφαία επιλογή για τη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος που εμφανίζουμε τριχοφυΐα με απόλυτη ασφάλεια. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους καθώς […]

HPV: O «ΦΙΛΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ!

Η χαλάρωση των διακοπών, η καλύτερη διάθεση και η απομάκρυνση από την καθημερινότητα, ανεβάζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα τους καλοκαιρινούς μήνες γι’ αυτό και παρατηρείται αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Το δημοφιλέστερο ΣΜΝ είναι ο HPV. Ο HPV ή αλλιώς ιός των ανθρώπινων θηλώματων είναι μια ομάδα πολλών διαφορετικών τύπων του ιού που μπορούν να […]

10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία

Τι είναι η Μεσοθεραπεία προσώπου; Μεσοθεραπεια ονομάζεται η μέθοδος έγχυσης ουσιών στο μεσόδερμα ( λίπος και συνδετικός ιστός που βρίσκονται κάτω από το δέρμα) με ενέσιμο τρόπο. Τη χρησιμοποιούμε ώστε να διορθώσουμε διάφορα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ρυτίδες, ουλές, την υφή του δέρματος. Σε ποιά σημεία του προσώπου εφαρμόζεται; Η μεσοθεραπεία έχει ένδειξη για όλο […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;