Ίσως θελήσετε να δώσετε επιτέλους μια σοβαρή λύση στην διαδικασία της αποτρίχωσης επιλέγοντας την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη. Στην εποχή μας  η laser αποτρίχωση θεωρείται η πλέον δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης, αφού είναι απόλυτα ασφαλής, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και είναι πλέον και οικονομικά πολύ πιο προσιτή σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα αποτελέσματά της διαρκούν για πάντα, είναι εύκολο να γίνει κατανοητό πως μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται η πιο οικονομική όλων των μεθόδων αποτρίχωσης.

Παρόλο που τώρα πια, με το ανώδυνο laser Μotus Moveo AX μπορείτε να ξεκινήσετε αποτρίχωση με λέιζερ ανά πάσα στιγμή, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τη διαδικασία κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου – αλλιώς γνωστή ως σεζόν αποτρίχωσης. Οι χειμερινοί μήνες είναι η καλύτερη στιγμή για την αποτρίχωση με laser.

Η έκθεση στον ήλιο είναι περιορισμένη το χειμώνα.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, καθώς το λέιζερ καθιστά την περιοχή θεραπείας πιο ευαίσθητη σε βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για την αποτρίχωση με λέιζερ είναι το ξύρισμα της περιοχής θεραπείας μία ή δύο ημέρες πριν από το ραντεβού σας. Η τρίχα θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στην επιφάνεια του δέρματός σας το πολύ 2mm, ώστε σχεδόν όλη η ενέργεια του laser Αλεξανδρίτη να κατευθυνθεί στο θυλάκιο.

Η αποτρίχωση με λέιζερ διαρκεί μερικούς μήνες για να ολοκληρωθεί λόγω του γεγονότος ότι οι τρίχες σας μεγαλώνουν σε κύκλους. Από τις τρεις φάσεις ανάπτυξης που περνούν – αναγένεση, καταγένεση και τελογένεση.- η αναγένεση είναι η μόνη ενεργή φάση ανάπτυξης και κατά την οποία έχουμε την καλύτερη απορρόφηση ενέργειας του laser από το θυλάκιο.

Θυμηθείτε, το laser Αλεξανδρίτη στοχεύει μόνο τα θυλάκια της ενεργού ανάπτυξης. Έτσι, τα θυλάκια των τριχών που βρίσκονται στη φάση μετά την αναγένεση δεν θα επηρεαστούν καθόλου από τη θεραπεία.

Γι αυτό και χρειάζεται μια σειρά από συνεδρίες Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν πλήρη, μόνιμα αποτελέσματα μετά από μια σειρά από 6 έως 8 θεραπείες αποτρίχωσης με λέιζερ Αλεξανδρίτη, με κάθε συνεδρία να απέχει 40 ημέρες.

Θεραπείες