Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Ροδόχρους Ακμή: υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Ροδόχρους Ακμή: υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή ( Rosacea) αναφέρεται ως ακμή των ενηλίκων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σχέση με την ακμή που προσβάλλει συνήθως τους εφήβους. Η ροδοχρους νόσος είναι συχνή και εμφανίζεται και στα δυο φύλα συνήθως μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής. Τι είναι η ροδόχρους ακμή; Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή διαταραχή […]

Η ροδόχρους ακμή ( Rosacea) αναφέρεται ως ακμή των ενηλίκων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σχέση με την ακμή που προσβάλλει συνήθως τους εφήβους. Η ροδοχρους νόσος είναι συχνή και εμφανίζεται και στα δυο φύλα συνήθως μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής.

Τι είναι η ροδόχρους ακμή;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή διαταραχή που συνήθως επηρεάζει το δέρμα του προσώπου. Προκαλεί ερυθρότητα στη μύτη, το πηγούνι, τα μάγουλα και το μέτωπο. Με την πάροδο του χρόνου, η ερυθρότητα μπορεί να γίνει πιο έντονη και σταθερη. Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία μπορεί να γίνουν ορατά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ροδόχρου ακμή μπορεί να εμφανιστεί στο στήθος, στα αυτιά, στον λαιμό ή στο τριχωτό της κεφαλής.

Εάν η ροδόχρους ακμή δεν υποβληθεί σε θεραπεία, μπορεί να αναπτυχθούν κόκκινα συμπαγή σπυράκια γεμάτα με πύον. Η διαταραχή μπορεί να προκαλέσει στη μύτη μια πρησμένη εμφάνιση που ονομάζεται ρινοφυμία. Επισης, μπορεί να επηρεάσει τα μάτια και να εμφανιστούν αιμοφόρα στίγματα. Αυτό ονομάζεται οφθαλμική ροδόχρους ακμή.

Η ροδοχρους ακμή ή ακμή των ενηλίκων επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν ότι έχουν την νόσο.

Ποιος είναι πιθανό να πάθει ροδοχρου ακμή;

Οι άνθρωποι που τείνουν να κοκκινίζουν εύκολα μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διαταραχή.

Τι προκαλεί ροδόχρου ακμή;

Η αιτία της ροδόχρου ακμής είναι άγνωστη. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες σχετικά με την αιτία. Μια θεωρία είναι ότι η ροδόχρου ακμή μπορεί να αποτελεί συστατικό μιας πιο γενικευμένης διαταραχής των αιμοφόρων αγγείων. Άλλες θεωρίες υποδεικνύουν ότι η κατάσταση προκαλείται από μικροσκοπικά ακάρεα του δέρματος, μύκητες, ψυχολογικούς παράγοντες ή δυσλειτουργία του συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα. Αν και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι προκαλεί τη ροδόχρου ακμή, ορισμένες περιστάσεις και συνθήκες μπορεί να το προκαλέσουν.

Τι επιδεινώνει την ροδόχρου ακμή;

Ορισμένοι παράγοντες, όπως οι έντονες αλλαγές θερμοκρασίας, ο ήλιος, το στρες, το αλκοόλ, οι πικάντικες τροφές, τα ζεστά ροφήματα, τα ακατάλληλα προϊόντα φροντίδας, συμβάλλουν στην επιδείνωση της νόσου.

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής;

Η εμφάνιση της μπορεί να διαφέρει πολύ από το ένα άτομο στο άλλο. Τις περισσότερες φορές, δεν εμφανίζονται όλα τα πιθανά σημεία και συμπτώματα. Η ροδοχρους ακμή περιλαμβάνει πάντα τουλάχιστον ένα από τα κύρια σημεία που παρατίθενται παρακάτω. Μπορεί επίσης να αναπτυχθούν διάφορα δευτερεύοντα σημεία και συμπτώματα.

Τα πρωτογενή σημεία της ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν:

  • Πολλά άτομα που έχουν ροδόχρου ακμή έχουν ιστορικό συχνών επεισοδίων κοκκινίσματος ή έξαψης. Η ερυθρότητα του προσώπου, που μπορεί να έρθει και να πάει, είναι συχνά το πιο πρώιμο σημάδι της διαταραχής.
  • Συνεχής ερυθρότητα: Η επίμονη ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να μοιάζει με ρουζ ή ηλιακό έγκαυμα που δεν φεύγει.
  • Ανωμαλίες και σπυράκια: Μικρά κόκκινα συμπαγής ανωμαλίες της επιφάνειας της επιδερμίδας ή σπυράκια γεμάτα πύον συχνά αναπτύσσονται. Μερικές φορές τα εξογκώματα μπορεί να μοιάζουν με ακμή, αλλά τα σπυράκια απουσιάζουν. Μπορεί να υπάρχει κάψιμο ή τσούξιμο.
  • Ορατά αιμοφόρα αγγεία: Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία γίνονται ορατά στο δέρμα πολλών ανθρώπων που έχουν ροδόχρου ακμή.

Άλλα πιθανά σημεία και συμπτώματα της ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν:

  • Ερεθισμός των οφθαλμών: Τα μάτια μπορεί να είναι ερεθισμένα και να φαίνονται υδαρή ή αιματηρά σε μερικούς ανθρώπους με ροδόχρου ακμή. Αυτή η κατάσταση, που ονομάζεται οφθαλμική ροδόχρους ακμή, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει σκιάσεις καθώς και ερυθρότητα και πρήξιμο των βλεφάρων. Οι σοβαρές περιπτώσεις, εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον κερατοειδή και απώλεια όρασης.
  • Κάψιμο ή τσούξιμο: Μπορεί να εμφανιστούν αισθήσεις καψίματος ή τσούξιμο στο πρόσωπο και μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κνησμός ή αίσθημα ξηρότητας.
  • Ξηρότητα: Το κεντρικό δέρμα του προσώπου μπορεί να είναι τραχύ και επομένως φαίνεται να είναι πολύ ξηρό.
  • Σημάδια πέρα ​​από το πρόσωπο: Τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν πέρα ​​από το πρόσωπο, επηρεάζοντας περιοχές όπως το λαιμό, το στήθος, το τριχωτό της κεφαλής ή τα αυτιά.

Υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή όσο πιο έγκαιρα αντιμετωπιστεί τόσο πιο γρήγορα θα αναχαιτιστεί η επιδείνωση και θα παραμείνει σε κατάσταση ύφεσης. Η εξέταση περιλαμβάνει ψηφιακή δερμοανάλυση, δερματοσκοπικό και μικροσκοπικό έλεγχο. Ανάλογα με τα αποτελέσματα και την σοβαρότητα της ροδόχρου, προτείνεται θεραπεία με ή χωρίς φάρμακα. Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπική εφαρμογή σκευασμάτων ή χορήγηση χαπιών. Σκοπός της θεραπείας είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η ερυθρότητα και η τελαγγειεκτασία (διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία συχνά θυμίζουν ιστό αράχνης εμφανισιακά).

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Κάποιοι θεωρούν την ροδόχρου ακμή παρόμοια πάθηση με την κοινή ακμή και ακολουθούν θεραπεία για την ακμή. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται γιατί θα επιδεινωθεί η ροδόχρους ακμή.

Στην ίδια κατηγορία
Αποτρίχωση στις μασχάλες: πόσο ασφαλής είναι;

Πολλές γυναίκες θα ξυρίσουν τις μασχάλες τους εκατοντάδες – ίσως και χιλιάδες – φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδέα της εγκατάλειψης αυτής της κουραστικής διαδικασίας μπορεί να φαίνεται ελκυστική και ίσως αναρωτιέστε εάν η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Αν και η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να ακούγεται […]

«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: πριν και μετά την θεραπεία.

Η νέα μέθοδος αναίμακτης βλεφαροπλαστικής χωρίς τομές, αναισθητικές βελόνες, ράμματα, πόνο και χειρουργικές αίθουσες ήρθε για να διορθώσει άμεσα την πτώση του άνω βλεφάρου ή τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια. Η κλασική χειρουργική μέθοδος βλεφαροπλαστικής ήταν έως τώρα ο μοναδικός τρόπος για να ανανεώσουμε το βλέμμα μας. Χάριν στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της […]

Αποτελέσματα αποτρίχωσης laser Αλεξανδρίτη στους άνδρες.

Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες. H αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας εδώ και δεκαετίες. Με τρόπο γρήγορο, […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;