Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες.

H αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας εδώ και δεκαετίες. Με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο, ασφαλή και με σίγουρα αποτελέσματα.  Η ενέργεια της εστιασμένης δέσμης φωτός του laser απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τριχοφυΐας στον θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει.

Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα στους άντρες;

Το δεδομένο στους άντρες είναι ότι όλους τους σώμα επηρεάζεται απ’ την λειτουργία της τεστοστερόνης. Άρα, έχουμε να κάνουμε με ορμονοεξαρτώμενες περιοχές ως επί το πλείστον. Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι οι περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη τριχοφυΐα, λόγω υπερίσχυσης των ανδρογόνων έναντι των οιστρογόνων.

Όταν έχουμε να κάνουμε με έντονη ορμονική δραστηριότητα τότε σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες laser αποτρίχωσης για να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη υπόσχεται μια μείωση της τριχοφυΐας μεταξύ 75%-95% κι αυτό το ποσοστό αφορά ΜΗ ορμονοεξαρτώμενες περιοχές.

Εφόσον, στους άντρες, ακολουθηθεί το πρωτόκολλο θεραπείας ,το οποίο αναφέρει ότι η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη πρέπει να εφαρμόζεται κάθε 40 -45 ημέρες. Τότε περιμένουμε αραίωση της τρίχας, σίγουρα αλλαγή στην σύσταση της (πιο μαλακή τρίχα) και μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των συνεδρίων.

Θεραπείες