Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Θηλώματα: Τι είναι και πως να απαλλαγείται ;

Θηλώματα: Τι είναι και πως να απαλλαγείται ;

Και ξαφνικά…αρχίσατε να ψιλαφάτε κάτι μικρά σαν σπυράκια γύρω απ’ το λαιμό σας ή κάτω απ’ το στήθος σας; Τα θηλώματα φαίνεται σαν να εμφανίστηκαν απ’ το πουθενά! Αλλά τα κοινά θηλώματα είναι στην πραγματικότητα μια μόλυνση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που προκαλείται από ιό τον ανθρώπινων θηλωμάτων,HPV. Όταν ο ιός εισβάλει σε αυτό […]

Και ξαφνικά…αρχίσατε να ψιλαφάτε κάτι μικρά σαν σπυράκια γύρω απ’ το λαιμό σας ή κάτω απ’ το στήθος σας; Τα θηλώματα φαίνεται σαν να εμφανίστηκαν απ’ το πουθενά!

Αλλά τα κοινά θηλώματα είναι στην πραγματικότητα μια μόλυνση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που προκαλείται από ιό τον ανθρώπινων θηλωμάτων,HPV. Όταν ο ιός εισβάλει σε αυτό το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, προκαλεί ταχεία ανάπτυξη κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος – δημιουργώντας τον θήλωμα.

Ο HPV είναι πανταχού παρών, όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, καθημερινά, σε όλη τη ζωή μας.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει περισσότερους από 100 μοναδικούς τύπους του ιού. Και οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τουλάχιστον μια κοινή μόλυνση από τον ιό HPV κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ορισμένες μορφές του ιού είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν θηλώματα δέρματος. Άλλες μορφές HPV είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, αν και μερικά στελέχη του ιού μπορεί να προκαλέσουν και τα δύο.

Εγώ δεν είχα, που το κόλλησα;

Αν έχετε οποιοδήποτε τύπο κονδυλωμάτων δέρματος, αυτό σημαίνει ότι ήρθατε σε επαφή με τον ιό που προκαλεί τις δερματικές βλάβες κάποια στιγμή στο παρελθόν, και θα μπορούσε αυτό να ήταν και πριν από μήνες.Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι η άμεση επαφή του δέρματος με κάποια μολυσμένη επιφάνεια ή με κάποιο άλλο μολυσμένο δέρμα.

Ο  HPV είναι πιο πιθανό να προκαλέσει βλάβη όταν έρθει σε επαφή με δέρμα που έχει υποστεί βλάβη ή κοπεί. Τα μικροκοψιματα- τα οποία δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι-από το ξύρισμα μπορούν να αποτελέσουν μια οδό για τη μόλυνση. Αυτό εξηγεί γιατί οι άνδρες μπορεί να έχουν θηλώματα στην περιοχή της γενειάδας, ενώ στις γυναίκες συχνά εμφανίζονται στα πόδια.

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν βλάβες ενώ κάποιοι άλλοι δεν εμφανίζουν ποτέ;

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι, αλλά πιστεύουν ότι ορισμένα άτομα έχουν ανοσοποιητικό σύστημα που είναι πιο ικανό να καταπολεμήσει τον ιο και να αποτρέψει την ανάπτυξη κονδυλωμάτων-θηλωμάτων.

Για παράδειγμα, τα παιδιά νοσούν πολύ πιο συχνά από τους ενήλικες. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη χτίσει ισχυρή άμυνα ενάντια στις πολυάριθμες μορφές του ιού .

Ακόμα, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ακριβώς τι είναι to διαφορετικό στο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που μολύνονται συχνά από τον ιό HPV.

Είναι δυνατόν να αποτρέψουμε τα θηλώματα;

Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στην πρόληψη και να θεραπεύεται το θηλώματα του δέρματός αμέσως όταν εμφανίζονται.

Ο πρώτος τρόπος για την πρόληψη των κονδυλωμάτων του δέρματος είναι να αποφύγετε την επαφή με τον ιό:

  • Βεβαιωθείτε ότι πλένετε καλά τα χέρια σας τακτικά.
  • Στο γυμναστήριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τον εξοπλισμό πριν από τη χρήση με καθαρή πετσέτα και αντισηπτικό.
  • Μην φοράτε στον λαιμό αντικείμενα που μπορούν να μεταφέρουν τον ιό από το ένα σημείο στο άλλο (αλυσιδες,κοσμηματα).

Ο δεύτερος τρόπος για την πρόληψη είναι να διατηρείτε το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο για να αποφύγετε ανοιχτές σχισμές στο δέρμα, που θα δημιουργούσαν μια πύλη για να εισέλθει ο ιός στο δέρμα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αφαίρεση των θηλωμάτων;

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν βλέπετε ένα θήλωμα είναι να απαλλαγείτε από αυτό αμέσως.Τα θηλώματα μπορούν να εξαπλωθούν στο σώμα σας αν παραμείνουν.Πρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα ορατά θηλώματα κάθε φορά που εμφανίζονται, έτσι ώστε να μην διαδοθούν περισσότερο.
Οι ακροχορδώνες λαιμού αντιμετωπίζονται εύκολα με ηλεκτροκαυτηρίαση, κρυοθεραπεία, laser, χειρουργική αφαίρεση κ.α..

Για τους ακροχορδώνες προσώπου αποφεύγουμε συνήθως της κρυοθεραπεία καθώς αφήνει συχνά μετά την επέμβαση αντιαισθητικές υποχρωματισμένες – λευκές περιοχές.

Τα θηλώματα στο στήθος αφαιρούνται συνήθως εύκολα με laser ή ηλεκτροκαυτηρίαση.

Τα θηλώματα στα γεννετικά όργανα απαιτούν προσοχή, χρειάζεται να γίνει διαφοροδιάγνωση από κονδυλώματα. Καλό είναι να γίνει ταυτοποίηση του τύπου του ιού HPV ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν πρόκειται για προκαρκινικές καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι ακροχορδώνες είναι καλοήθεις και όχι επικίνδυνοι. Οι αφαίρεση γίνεται όταν ενοχλούν αισθητικά ή λειτουργικά.

Στην ίδια κατηγορία
Laser στο μπικίνι πως γίνεται;Ποναέι;

Η αποτρίχωση στο μπικίνι είναι από τις δημοφιλέστερες θεραπείες μεταξύ των γυναικών με εξαιρετικά αποτελέσματα.Οι απορίες πολλές…πονάει; τι πρέπει να κάνω πριν ή μετά την συνεδρία; πόσες συνεδρίες χρειάζονται;είναι ασφαλές; Στο παρακάτω άρθρο απαντάμε σε όλες σας τις απορίες. Πως γίνεται η αποτρίχωση με laser στο μπικίνι; Η δέσμη φωτός του laser Αλεξανδρίτη απορροφάται επιλεκτικά […]

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Δράση του peeling PRX-T33® στο δέρμα

Το PRX-T33® είναι μια βελτιωμένη φόρμουλα του peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA). Είναι ένα αντίστροφο peeling που δεν σε κάνει να ξεφλουδίζεις! Κάθε μόριο του PRX-T33® περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από 33% TCA, υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) και 5% kojic acid. Εξαιτίας αυτού, το PRX-T33® δεν είναι τόσο «επιθετικό» όσο το καθαρό TCA.   Τριχλωροξικό οξύ  […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;