Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Αλωπεκία

Ανά πάση στιγμή, το σχεδόν 90% των μαλλιών μας βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης, αλλά καθώς μεγαλώνουμε ο ρυθμός ανάπτυξής τους επιβραδύνεται. Επιπλέον, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους μπορεί να παρατηρηθεί αλωπεκία, δηλαδή τριχόπτωση, που άλλοτε είναι φυσιολογική και άλλοτε παθολογική. ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ Η κοινώς αποκαλούμενη φαλάκρα. Έχει γενετική βάση και μπορεί να εκδηλωθεί σε […]

Ιδανική θεραπεία για:
Τριχόπτωση

Ανά πάση στιγμή, το σχεδόν 90% των μαλλιών μας βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης, αλλά καθώς μεγαλώνουμε ο ρυθμός ανάπτυξής τους επιβραδύνεται. Επιπλέον, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους μπορεί να παρατηρηθεί αλωπεκία, δηλαδή τριχόπτωση, που άλλοτε είναι φυσιολογική και άλλοτε παθολογική.

ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Η κοινώς αποκαλούμενη φαλάκρα. Έχει γενετική βάση και μπορεί να εκδηλωθεί σε άνδρες και γυναίκες. Οι άνδρες που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να αρχίσουν να παρουσιάζουν τριχόπτωση από τα 20 τους χρόνια ή ακόμα και από την εφηβεία. Χαρακτηρίζεται από υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών και σταδιακή απώλειά τους από την κορυφή του κεφαλιού και τους κροτάφους. Αντιθέτως, οι γυναίκες που πάσχουν από αυτή δεν εκδηλώνουν εμφανή αραίωση του τριχωτού της κεφαλής πριν από τα 40 τους χρόνια (οι περισσότερες την εμφανίζουν μετά την εμμηνόπαυση), ενώ η αραίωση αφορά ολόκληρο το κεφάλι με έμφαση στην κορυφή. Υπολογίζεται ότι περίπου ένας στους δύο άνδρες και μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν ανδρογενετική αλωπεκία.

Θεραπεία αποτελεί η χορήγηση μινοξιδίλης 5% μόνη ή σε μίγμα σε συνδυασμό με ρετινοϊκό οξύ, τονωτικές λοσιόν και συμπληρώματα διατροφής ή κυστίνης ή οποία είναι συνεχιζόμενη αγωγή. Σε κάποιες περιπτώσεις δίδονται από το στόμα αντιανδρογόνα ή φιναστερίδη. Η φιναστερίδη εμποδίζει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε δευδροτεστοστερόνη και τα αποτελέσματα φαίνονται από τον 3ο μήνα. Σε διακοπή του φαρμάκου εμφανίζεται υποτροπή.

Νέες πολλά υποσχόμενες θεραπείες με σιγουρα αποτελέσματα είναι η μεσοθεραπεία του τριχωτού της κεφαλής με βιταμίνες ,πεπτίδια ή και μινοξιδίλη καθώς και η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP  με το αίμα του ιστού του ασθενούς πλούσιο σε αιμοπετάλια και βλαστοκύτταρα.

 

ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Έχει κληρονομική προδιάθεση, ειδικά σε άτομα με αυτοανοσίες. Η γυροειδής αλωπεκία συνήθως αρχίζει ξαφνικά, με δημιουργία άτριχων τμημάτων μεγέθους λίγων εκατοστών (συνήθως 1-5 εκ.) διάσπαρτα στο κεφάλι και μερικές φορές στο σώμα. Μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια του τριχωτού του σώματος. Η κατάσταση αυτή λέγεται ολική αλωπεκία (alopecia totalis) και το άτομο χάνει ακόμα και τα βλέφαρα και τα φρύδια του.

Η γυροειδής αλωπεκία σε ποσοστό 80% υποστρέφει μόνη της στη διετία. Ο δερματολόγος μπορεί να βοηθήσει στην πιο γρήγορη επανεμφάνιση της τριχοφυΐας και στην ανακοπή της παθολογικής ανοσιακής απόκρισης του οργανισμού με:

  • Κορικοστεροειδή: Στοχεύουν στην καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και δίδονται είτε ως τοπική αγωγή σε κρέμα, λοσιόν ή αλοιφή είτε ως υποδόριες ενέσεις κάθε 3-6 εβδομάδες. Η επιλογή τους ως συστηματική αγωγή γίνεται μόνο σε σοβαρά περιστατικά με πολλά αποψιλωτικά σημεία.
  • Μινοξιδίλη: Η μινοξιδίλη μόνη ή σε μορφή μίγματος δίδεται για τοπική χρήση 2 φορές ημερησίως για διάστημα 3-9 μηνών. Ενδείκνυται για παιδιά και ενήλικες.
  • Φωτοδυναμική θεραπεία.
  • Τοπική ανοσοτροποποιητική αγωγή με απαγωνιστές καλσινευρίνης.
  • Τοπική ανοσοδιεγερτική αγωγή με DNCP.
Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;