Αντιμετώπιση Ραγάδων

Οι ραγάδες είναι μακρόστενες ραβδώσεις, λωρίδες ή γραμμές που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του σώματος με μια υπόλευκη απόχρωση. Είναι το αποτέλεσμα από απότομο τέντωμα ή τράβηγμα του δέρματος, το οποίο όταν υπάρχει σε συνέχεια σχίζει το μεσαίο στρώμα του δέρματος αφήνοντας ραγάδες.

Αρχικά, οι ραγάδες έχουν μία ελαφρώς κόκκινη ή μωβ απόχρωση και στη συνέχεια σβήνουν, αφήνοντας τις ραβδώσεις σε λευκό χρώμα.

Οι ραγάδες θεωρούνται δερματικές ουλές ή παραμορφωτικά τραύματα, που χαρακτηρίζονται από εξασθένηση ή εκφύλιση της επιδερμίδας στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Οι θεραπεία των ραβδώσεων ή ραγάδων μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο πάντα μιλάμε για βελτίωση και όχι για ίαση. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι εξής:

  • Medical needling (microneedling)

Η θεραπεία των ραγάδων μπορεί να γίνει με μικροβελονισμό, με ειδικό ρολό μικροβελονισμού ή με το dermapen. Στην περίπτωση,αυτή, γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο τσίμπημα του δέρματος όπου υπάρχουν ραγάδες. Μέσω του τραυματισμού που προκαλείται στο χόριο διεγείρεται η μετανάστευση ινοβλαστών, τα οποία είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Ενισχύεται η διέγερση των κυττάρων και του κολλαγόνου με τη χρήση του dermapen, το οποίο φτάνει ακριβώς στη στοιβάδα του δέρματος που εμφανίζει το πρόβλημα. Οι ραγάδες υποχωρούν ή βελτιώνονται σημαντικά σε ένα διάστημα 5 εβδομάδων. Θα χρειαστεί ένας κύκλος 5 θεραπειών ανά 15 ημέρες.

  • Χημικό Peeling 

Στα πλαίσια της αναγγέννησης του δέρματος μπορεί γίνει αντιμετώπιση των ραγάδων με την εφαρμογή χημικού TCA peeling, με σκοπό και πάλι να προκαλέσουμε διέγερση των ινοβλαστών και την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία γίνεται για 6 μήνες μία φορά το μήνα. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά σε κόκκινες ραγάδες και ικανοποιητικά σε άσπρες ραγάδες.

  • Μεσοθεραπεια SkinMark

To πρώτο μεσοθεραπευτικο διάλυμα που βγήκε και έχει μελετηθεί για τις ουλές και τις ραγάδες. Διεγείρει τα κύτταρα να επισκευάσουν μόνα τους των κατεστραμμένο ιστό.

  • Green Peel

Το Green Peel είναι μια θαυμάσια, 100% φυσική και ισχυρή θεραπεία.Φυσικές, δραστικές ουσίες όπως: οι βιταμίνες, οι φυτικές ορμόνες και τα ένζυμα απελευθερώνονται στο δέρμα.Η διαδικασία ανάπλασης του δέρματος ξεκινάει εν τω βάθει.

  • Fractional Rf Microneedling VIVACE

To Vivace RF Microneedling είναι μια προηγμένη θεραπεία που διορθώνει τις ραγάδες και επαναφέρει το δέρμα διεγείροντας την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) διοχετεύεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, η οποία προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης πληγών, ενεργοποιεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου και συσφίγγει τους ιστούς του δέρματος.

 

Θεραπείες