Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Ποικιλόχρους Πιτυρίαση

Η ποικιλόχρους πιτυρίαση (ΠΠ) είναι μια λοίμωξη των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος.Η λοίμωξη προκαλείται από ένα ζυμομύκητα, που παρασιτεί φυσιολογικά σε μικρό αριθμό στην επιδερμίδα, κυρίως στις λιπαρές περιοχές του λαιμού, άνω θώρακα, ράχης, τριχωτού κεφαλής. Πως μοιάζει και πως αναγνωρίζουμε τη νόσο; Παρατηρούμε μικρές και λεπιδώδεις κηλίδες σε διάφορους χρωματισμούς (εξ’ ου και το […]

Η ποικιλόχρους πιτυρίαση (ΠΠ) είναι μια λοίμωξη των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος.Η λοίμωξη προκαλείται από ένα ζυμομύκητα, που παρασιτεί φυσιολογικά σε μικρό αριθμό στην επιδερμίδα, κυρίως στις λιπαρές περιοχές του λαιμού, άνω θώρακα, ράχης, τριχωτού κεφαλής.

Πως μοιάζει και πως αναγνωρίζουμε τη νόσο;

Παρατηρούμε μικρές και λεπιδώδεις κηλίδες σε διάφορους χρωματισμούς (εξ’ ου και το “ποικιλόχρους”) από άσπρο, μέχρι καφέ και ερυθρό. Ο μύκητας καταστρέφει τα μελανοκύτταρα και έτσι αποχρωματίζει το δέρμα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Η νόσος είναι ασυμπτωματική, αλλά μερικές φορές σε έντονη εφίδρωση που ο ασθενής είναι ζεστός, κάνει κνησμό.

Ποιος μπορεί να προσβληθεί;

Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες. Είναι πολύ σπάνια στους ηλικιωμένους και ασυνήθιστη στα παιδιά.

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται συνήθως εύκολα από ένα δερματολόγο. Οι ανοιχτόχρωμες ή σκούρες κηλίδες όμως, μπορεί καμιά φορά να μοιάζουν και με άλλες δερματοπάθειες.

Πως θεραπεύεται η νόσος;

Η θεραπεία είναι εύκολη και βασίζεται σε σκευάσματα που εφαρμόζονται τοπικά ή σε χάπια. Πάντα όμως θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν ότι ακόμα και μετά τη θεραπεία μπορεί να παραμείνουν λευκές κηλίδες, λόγω του ότι ο μύκητας μπορεί μεν να σκοτωθεί, αλλά η αχρωμία που προκάλεσε παραμένει και ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει το χρώμα στο φυσιολογικό, είναι ο ήλιος.

Ένα άλλο που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι υποτροπές είναι συχνές. Πολλά άτομα βγάζουν και ξαναβγάζουν βλάβες παρά τις επιτυχημένες θεραπείες.

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία