Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Σύφιλη

Η σύφιλη οφείλεται στην ωχρά σπειροχαίτη. Ενώ τα παλαιότερα χρόνια (προ των αντιβιωτικών) η νόσος ήταν πράγματι πολύ επικίνδυνη, σήμερα αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία και με πλήρη ίαση. Η σύφιλη μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή είναι όμως επίσης δυνατόν να μεταδοθεί στο έμβρυο από μολυσμένη μητέρα (συγγενής σύφιλη). Η σύφιλη δεν είναι κληρονομική. Τα συμπτώματα […]

Η σύφιλη οφείλεται στην ωχρά σπειροχαίτη.

Ενώ τα παλαιότερα χρόνια (προ των αντιβιωτικών) η νόσος ήταν πράγματι πολύ επικίνδυνη, σήμερα αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιτυχία και με πλήρη ίαση.

Η σύφιλη μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή είναι όμως επίσης δυνατόν να μεταδοθεί στο έμβρυο από μολυσμένη μητέρα (συγγενής σύφιλη).

Η σύφιλη δεν είναι κληρονομική.

Τα συμπτώματα είναι πολλαπλά. Στο πρώτο στάδιο (πρωτογόνος σύφιλη) υπάρχει μια ανώδυνη πληγή στο σημείο που έγινε η μετάδοση (γεννητικά όργανα – στόμα – πρωκτός) η οποία συνοδεύεται από σύστοιχη διόγκωση των λεμφαδένων.

Στα επόμενα στάδια η νόσος παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία εξανθημάτων τόσο στα γεννητικά όργανα όσο και σε ολόκληρο το σώμα.

Εαν η σύφιλη δεν θεραπευθή είναι δυνατόν να προσβάλλει εσωτερικά όργανα (καρδιά κλπ).

Η διάγνωση γίνεται με εργαστηριακές εξετάσεις.

Σήμερα η θεραπεία  της σύφιλη είναι απόλυτα αποτελεσματική και γρήγορη με την χρήση κυρίως πενικιλλίνης ή άλλων αντιβιωτικών (σε περίπτωση αλλεργίας στην πενικιλλίνη)

Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία