Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει κανείς να αποφεύγει τον άμεσο ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο μετά την αποτρίχωση με λέιζερ. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να το κάνουμε. Ειδικά αν η περιοχή που εφαρμόστηκε το Laser  είναι το πρόσωπό σας. Δεν είναι πάντα δυνατό να αποφύγετε τον άμεσο ήλιο τόσο πριν όσο και μετά από μια συνεδρία αποτρίχωσης με λέιζερ. Έτσι, πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό μετά την αποτρίχωση με λέιζερ.

 

  1. Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ

Πριν ανακαλύψουμε γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, ακολουθεί μια μικρή υπενθύμιση για το πώς λειτουργεί η αποτρίχωση με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το λέιζερ παράγει μια δέσμη φωτός που θα στοχεύει τη χρωστική ουσία των τριχών. Στοχεύοντας τη χρωστική ουσία, το λέιζερ θα ανιχνεύσει τα τις τρίχες και θα στείλει τη θερμότητα σε όλη τη διαδρομή μέχρι το θύλακα. Στη συνέχεια, η θερμότητα θα βλάψει τον θύλακα, εμποδίζοντας την παραγωγή τρίχας.

Κάθε συνεδρία αποτρίχωσης με laser στοχεύει έως και 20% έκπτωση της τριχοφυΐας, καθώς μόνο το 20%  θα βρίσκονται στη φάση αναγέννησης του κύκλου ανάπτυξης των τριχών. Αυτή η φάση είναι η μόνη φορά που η αποτρίχωση με λέιζερ λειτουργεί καθώς είναι το στάδιο ανάπτυξης όπου τα μαλλιά συνδέονται με το θύλακα. Εάν τα μαλλιά δεν συνδέονται με τον θυλάκα, η θερμότητα δεν απορροφάτε απ’ αυτόν για να τον καταστρέψει.

Η θερμότητα που παράγει το laser θα παραμείνει στο δέρμα για τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες, γι ‘αυτό συνιστάται να αποφεύγετε τυχόν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ζεσταθούν το δέρμα, δηλαδή να ασκηθείτε ή να ζεστά ντους.

 

  1. Το δέρμα είναι ευαίσθητο στη φωτογηρανση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αποτρίχωση με λέιζερ συμβαίνει επειδή μια ακτίνα φωτός αποστέλλεται στο δέρμα, στοχεύοντας τη χρωστική ουσία  και θερμαίνοντας τον θύλακα. Υπάρχει παραγωγή θερμότητας που παραμένει κάτω από το δέρμα για τουλάχιστον μια μέρα. Το δέρμα είναι πράγματι πιο ευάλωτο στις ακτίνες UV και η έκθεση στον ήλιο το δέρμα πιο ευαίσθητο. Αυτό, σε συνδυασμό με την ευπάθεια που έχει το δέρμα μετά από μια θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ μπορεί να προκαλέσει υπερχρωματισμό, εγκαύματα.

Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον εφτά ημέρες. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας οι ασθενείς να εφαρμόζουν αντηλιακά μετά τη διαδικασία με λέιζερ. Στην ιδανική περίπτωση, ένα SPF 30. Επειδή οι ασθενείς χρειάζονται αρκετές συνεδρίες, το δέρμα θα είναι ευαίσθητο πολλές φορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να μείνετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θεραπείας.

 

  1. Το μαυρίσματος μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα

Στο BBSkin χάρη στην τεχνολογία της κεφαλής Moveo Motus ΑΧ μπορούμε να εφαρμόσουμε laser Αλεξανδρίτη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά ακόμα και με αυτή την κεφαλή  πρέπει οι ασθενείς να περιμένουν τουλάχιστον μια εβδομάδα για να μπορέσουν να υποβληθούν σε αποτρίχωση με λέιζερ.

Ωστόσο, το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο πριν από τη θεραπεία θα παράγει περισσότερη χρωστική μελανίνης, η οποία προσελκύει ενέργεια από το λέιζερ. Παρόλο που οι μηχανές αποτρίχωσης με λέιζερ λειτουργούν σήμερα σε πιο σκούρα δέρματα και είναι ασφαλείς στο μαυρισμένο δέρμα, καλύτερα να εμπιστευτείτε ένα laser νέας τεχνολογίας που έχει μελετηθεί για εφαρμογή Laser του καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με τα παλιά.

 

  1. Η ζημιά από τον ήλιο είναι μη αναστρέψιμη

Το δέρμα είναι πιο ευάλωτο μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, γι ‘αυτό πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον άμεσο ήλιο. Πρέπει επίσης να φοράτε αντηλιακό ως επιπλέον προστασία. Η ηλιακή βλάβη αυξάνει τις πιθανότητες το δέρμα να μην επουλωθεί σωστά.

Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μετά την αποτρίχωση με λέιζερ και να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την αποτρίχωση με λέιζερ το καλοκαίρι, ούτε να κάνετε συνεδρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε ακόμα να το κάνετε, αλλά θα απαιτήσει επιπλέον προφύλαξη και προστασία του δέρματος. Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε την αποτρίχωση με λέιζερ παραμένει το φθινόπωρο.

 

  1. Πώς να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας για την επιλογή αντηλιακού ή για συγκεκριμένες μάρκες που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για κάποιον άλλον. Το SPF πρέπει να είναι τουλάχιστον 30, αλλά είναι επίσης καλύτερο να είστε πιο προσεκτικοί και να πηγαίνετε για SPF 50. Εξάλλου, είναι η υγεία του δέρματός σας.

Οι κρέμες και τα τζελ είναι και τα δύο καλά. Εφαρμόστε καλά και ομοιόμορφα έτσι ώστε να διεισδύει καλά στο δέρμα. Συνήθως, το αντηλιακό για τα παιδιά είναι ισχυρότερο.Τα φυσικά αντηλιακά είναι επίσης καλύτερα από τα χημικά. Λειτουργούν ως ασπίδα ενάντια στις ακτίνες του ήλιου, ενώ τα χημικά αντηλιακά απορροφούν τις ακτίνες.

Είτε βρίσκεστε στη μέση των συνεδριών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είτε μόλις ξεκινήσατε, εάν γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να κολυμπήσετε ή να ιδρώσετε, αναζητήστε μια φόρμουλα αντηλιακού που είναι ανθεκτική στο νερό.

 

 

 

Θεραπείες