Τα χημικά peelings μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος. Τα πήλιγκ θα ανανεώσουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος (κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας) και θα βελτιώσουν κοσμετολογικά/αισθητικά το δέρμα το οποίο θα το νοιώθουμε και πιο λαμπερό, απαλό, φρέσκο και υγιές.

Ποιος είναι καλός υποψήφιος για peeling;

Γενικά, οι ανοιχτοχρωμοι ασθενείς είναι καλύτεροι υποψήφιοι για πηλινγκ. Αν έχετε πιο σκούρο δέρμα, μπορείτε επίσης να έχετε καλά αποτελέσματα, ανάλογα με το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

Οι ουλές και οι έντονες ρυτίδες δεν ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με peeling.

Κατά τη διάρκεια του πηλινγκ, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μια αίσθηση καψίματος που διαρκεί περίπου πέντε με δέκα λεπτά.

Θα χρειαστεί να αποφύγετε τον ήλιο για αρκετούς μήνες μετά την θεραπεία, αφού το νέο σας δέρμα θα είναι ευαίσθητο στον ηλιο.

Πιθανές επιπλοκές

Μερικοί τύποι δέρματος είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προσωρινή ή μόνιμη αλλαγή χρώματος στο δέρμα.

Για τα άτομα με ιστορικό εκδηλώσεων έρπητα, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος επανενεργοποίησης.

Μετά την θεραπεία, το δέρμα είναι προσωρινά πιο ευαίσθητο στον ήλιο, επομένως πρέπει να φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Θα πρέπει να αναφέρει στην ετικέτα του αντηλιακου ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB του ήλιου. Επίσης, θα πρέπει να είναι ένα φυσικό αντηλιακό και να είναι πάνω από το SPF 30. Περιορίστε τον χρόνο σας στον ήλιο, ειδικά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 2 μ.μ., και φορέστε ένα καπέλο με μεγάλη κλίση.

Θεραπείες