Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με λέιζερ (fraxional). Στο δρόμο για να ανακαλύψετε το καλύτερο δέρμα σας , ποια είναι η πιο σωστή θεραπεία για σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Θεραπείες με Laser vs Microneedling

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των θεραπειών με λέιζερ και του microneedling και όλα καταλήγουν στο πώς οι δύο θεραπείες λειτουργούν. Tα laser χρησιμοποιούν το φως ως ενέργεια. Αυτό επιτρέπει στα laser να έχουν συγκεκριμένο στόχο για θεραπεία στο δέρμα, όπως ευρυαγγειες ή καφέ κηλίδες, χωρίς να βλάπτουν τους περιβάλλοντες ιστούς που δεν έχουν προσβληθεί. Είναι μια πολύ επιλεκτική θεραπεία.

Το Microneedling είναι η μηχανική μέθοδος δημιουργίας χιλιάδων μικροσκοπικών καναλιών τραυματισμού σε όλη την περιοχή θεραπείας που αναγκάζει το δέρμα να θεραπευτεί. Τα αποτελέσματα δεν είναι επιλεκτικά σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μπορείτε να δείτε βελτίωση σε πολλά θέματα λόγω της φυσικής πρόκλησης αναγέννησης κολλαγόνου.

Και οι δύο θεραπείες χρησιμοποιούνται για να επουλωθούν ορισμένοι τύποι αισθητικών προβλημάτων, όπως οι ουλές ακμής και η αναζωογόνηση. Ενώ άλλα θέματα, όπως σπασμένα ερυθρά αιμοφόρα αγγεία, χρειάζονται πραγματικά ένα laser για να διορθωθούν.

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα microneedling

Πλεονεκτήματα  microneedling περιλαμβάνουν ένα σχετικά γρήγορο χρόνο αποκατάστασης (περίπου μια ημέρα ή δύο μιας ελαφριάς εμφάνισης ηλιακού εγκαύματος) και καμια παρενεργεια. Είναι επίσης ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος.

Το μειονεκτηματα είναι ότι μπορεί να χρειαστει καποιος κυκλος συνεδρίων θεραπείας με για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και, ακόμα.

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα laser

Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού, οι θεραπείες με laser μπορούν συχνά να παρέχουν ταχύτερα. Αλλά με αυτή την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Επειδή τα λέιζερ αποδίδουν θερμότητα στο δέρμα, παρατηρούμε περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας λόγω οιδήματος και ερυθρότητας μετά τη θεραπεία.

Microneedling VS Laser

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τη μέθοδο του Microneedling μπορούν να σχηματιστούν μέχρι και 1000 μικρο-κανάλια ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος σε χρονικό διάστημα 10’ , όταν μια θεραπεία fractional laser προκαλεί τη δημιουργία του ίδιου αριθμού καναλιών σε 2-3 συνεδρίες. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία θερμική δράση στο δέρμα με αποτέλεσμα η φάση ανάρρωσης να είναι 48 ώρες και όχι 7 ημέρες.

 

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία
Αφαίρεση θηλωμάτων με Laser

Τι είναι τα θηλώματα; Τα θηλώματα είναι καλοήθεις προσεκβολές του δέρματος. Μπορούν να πάρουν πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, αλλά γενικά είναι καφέ χρώματος, στρογγυλές και ελαφρώς ασύμμετρες. Πώς αφαιρούνται; Οι άνθρωποι συνήθως ζητούν την αφαίρεση για αισθητικούς λόγους.Στο ιατρείο μας αφαιρούμε τα θηλώματα με το Laser Plasmage.Το laser χρησιμοποιεί την τεχνολογία του πλάσματος κι […]

Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;

Το microneedling έχει χρόνο αποθεραπείας; Μετά τη θεραπεία microneedling  το δέρμα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα για 1-4 ώρες. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες, η ερυθρότητα έχει υποχωρήσει. Για διάστημα περίπου 7 ημερών εφαρμόζουμε αναπλαστική και αντηλιακή κρέμα που σας επιτρέπουν να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορώ να κάνω derma roller στο σπίτι με ασφάλεια & […]

Ιδρωταδενίτιδα: υπάρχει θεραπεία;

Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα ή αλλιώς ακμή περιπρωκτικής χώρας (acne inversa) αποτελεί μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος και του υποδόριου ιστού με κύριο χαρακτηριστικό το εκτεταμένο δίκτυο πολλαπλών συριγγίων (κανάλια κάτω από το δέρμα) που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η νόσος εντοπίζεται συνήθως στο περίνεο, στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό, στο όσχεο, στα μεγάλα χείλη του αιδοίου, στο […]

Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!

Η λέξη «θυλακίτιδα» μπορεί σε πολλούς να είναι άγνωστη, ωστόσο δεν είναι άλλο από τα γνωστά μικρά σπυράκια που εμφανίζονται είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες μετά το ξύρισμα. Η θυλακίτιδα, είναι μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που εκδηλώνεται σε σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα,  όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;