Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε. Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης. Ωστόσο, παρόλο […]

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε.

Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης.

Ωστόσο, παρόλο που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια για τον απλό, αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο απομάκρυνσης της τριχοφυΐας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις γύρω από τη θεραπεία με laser.

Μύθος 1: Είναι οδυνηρό.

Η αποτρίχωση με λέιζερ, όσο τρομακτική ακούγεται, δεν προκαλεί σίγουρα τόσο πόνο έχετε ακούσει και στην συνέχεια έχετε φανταστεί. Ωστόσο, με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αισθήσεις και έχουν διαφορετικά όρια πόνου, είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ κάθε ατόμου και του τι θα βιώσει με τη θεραπεία. Πολλοί λένε ότι η πρώτη φορά είναι η χειρότερη. Το σίγουρο είναι ότι με την εξέλιξη των μηχανημάτων laser αποτρίχωσης πραγματικά έχει γίνει πια εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

Επίσης, είναι ασφαλέστερη και ταχύτερη από την αποτρίχωση με κερι.Επίσης, στο BBSkin χρησιμοποιούμε για την αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη το μοναδικό ανώδυνο μηχάνημα παγκοσμίως.

100% ανώδυνη αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.

Μύθος 2: Δεν είναι κατάλληλη για σκούρα δέρματα.

Υπήρξε μια εποχή που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε σκούρους φωτοτυπους δέρματος, ωστόσο με τις πρόσφατες εξελίξεις στην εξέλιξη των μηχανημάτων αποτρίχωσης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τριχοφυΐα και στους σκούρους φωτοτυπους.

Μύθος 3: Χρειάζεται να κάνετε πολλές συνεδρίες!

Συνήθως οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιαστήμα 45-60 ημερών.

Καθώς οι φάσεις ανάπτυξης της τρίχας διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή, απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Οι τρίχες που αναγνωρίζονται περισσότερο από το laser και άρα καταστρέφονται είναι αυτές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης (αναγενή φάση), οπότε η επόμενη συνεδρία μπορεί να γίνει – ανάλογα με το σημείο του σώματος, όταν τα τριχοθυλάκια που βρίσκονταν σε στάδιο ηρεμίας (τελογενή φάση) ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και μπουν σε στάδιο ανάπτυξης. Συνήθως, αυτό μεταφράζεται σε ένα διάστημα 15-20 ημερών από τη συνεδρία της αποτρίχωσης.

Μύθος 4: Είναι πολύ ακριβό

Το κόστος αποτρίχωση με laser συνολικά αυξάνεται ανά επίσκεψη, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή. Αν θέλετε να κάνετε το άνω χείλος σας, αυτό θα κοστίσει πολύ λιγότερο σε σύγκριση με την πλάτη σας, που είναι μια μεγαλύτερη περιοχή και θα διαρκέσει περισσότερο.

Μύθος 5: Δεν είναι ασφαλές.

Η δέσμη φωτός του laser απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει, πράγμα που σημαίνει ότι το laser στοχεύει μόνο το θυλάκιο των τριχών και τίποτα άλλο. Αυτό αφήνει τον περιβάλλοντα ιστό αβλαβή.Επισης,έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε εκατομμύρια ασθενείς εδώ και δεκαετίες. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν επίσης την ασφαλή χρήση των laser για αποτρίχωση.

Μύθος 6: Η αποτρίχωση laser προκαλεί την ανάπτυξη των μαλλιών πιο πυκνή και συχνή.

Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν προκαλεί την αύξηση της πυκνότητας των τριχών, στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο, κάθε θεραπεία θα πρέπει να προκαλέσει μείωση κατά 10% έως 25% στην ανάπτυξη των μαλλιών. Υπάρχει μια ανιχνεύσιμη μείωση της πυκνότητας, του πάχους και του ρυθμού ανάπτυξης των τριχών όσο προχωράμε στις συνεδρίες.

Μύθος 7: Δεν έχει αποτέλεσμα η αποτρίχωση με Laser στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές.

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι αυτές που κανονικά δε θα έπρεπε να έχουν τρίχες και αυτό συμβαίνει γιατί τα ανδρογόνα υπερισχύουν των οιστρογόνων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυία (υπερτρίχωση). Οι περιοχές αυτές αφορούν πρόσωπο και σώμα και απαιτούν συνήθως περισσότερες συνεδρίες laser αποτρίχωσης.Ακομα,όμως και σε αυτές τις περιοχές μπορεί να μην έχουμε εξάλειψη της τριχοφυΐας σε 6-8 συνεδρίες αλλά σίγουρα οι τρίχες γίνονται μαλακές και πιο ανοιχτόχρωμες. Καθώς επίσης και μεγαλώνει το διάστημα εμφάνισης τους μεταξύ των συνεδριών.

Τι διαφορά έχει το laser από το ipl (γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση);

Το laser εξ’ ορισμού αποτελεί ενισχυμένο φως, μονοχρωματικό, συνεχές με συγκεντρωμένη κατεύθυνση. Κάθε laser αφορά συγκεκριμένο μήκος κύματος και απορροφάται επιλεκτικά από συγκεκριμένο χρωμοφόρο – μόριο του δέρματος. Ο Αλεξανδρίτης για παράδειγμα εκπέμπει στα 755nm του ορατού φωτός και απορροφάται έντονα και επιλεκτικά από τη μελανίνη που δομεί την τρίχα. Τα laser συνιστούν ιατρικά μηχανήματα και υπόκεινται σε κανόνες και περιορισμούς χρήσεως από ιατρούς.

Το ipl γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση δεν έχει επιλεγμένο μήκος κύματος, άρα και απορρόφηση, αφορά ένα ευρύ φάσμα από 500 έως 1200 nm και η εφαρμογή του δεν περιορίζεται σε ιατρικούς χώρους.

Στην ίδια κατηγορία
Αποτρίχωση με laser σε ξανθιές ή λευκές τρίχες, γίνεται;

To laser αποτρίχωσης βασίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας από την μελανίνη της τρίχας και κατ επέκταση στον θύλακα της. Η βασική προϋπόθεση για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα είναι το χρώμα της τρίχας να είναι πιο σκούρο από το χρώμα του δέρματος. Με τα laser Αλεξανδριτη παλαιάς γενιάς η αποτρίχωση στις ανοιχτόχρωμες τρίχες ήταν σχεδόν αδύνατη. […]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις […]

Ποιο είναι το καλύτερο laser για αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser είναι η μοναδική επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια και φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Βασικές αρχές των lasers και των IPL Στόχος όλων των laser στην αποτρίχωση είναι η μελανίνη) που είναι συγκεντρωμένη στο θύλακα της τρίχας, οπότε […]

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;