Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια;

Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και τα πόδια δεν είναι τα ίδια στελέχη του HPV που προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι επιβλαβείς. Τελικά, σε περίπου δύο χρόνια, οι περισσότερες μυρμηκιές εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή μικρό πόνο, ανάλογα με τη θέση τους.

Τι μορφή έχουν οι μυρμηκιές;

Κατά μέσον όρο είναι μικρά, περίπου στο μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Και ειδικά στο πέλμα το ποδιού μπορεί να είναι παραπάνω από ένα.

Μερικές φορές οι κάλοι μπερδεύονται για παλαμιαία ή πελματιαία μυρμηκιά. Σε μερικές μυρμηκιες, εμφανίζονται μικρές μαύρες κουκίδες στο κέντρο της βλάβης στην πραγματικότητα οι μαύρες κουκίδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία που χρησιμοποιεί η μυρμηκια για να μεγαλώνει.

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσεις μυρμηκιά;

Οι μυρμηγκιές εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο. Η μετάδοση μπορεί να είναι έμμεση. Για παράδειγμα, ένα παιδί με βλάβη στο χέρι του μπορεί να αγγίξει μια επιφάνεια παιδικής χαράς που ακουμπάει έπειτα ένα άλλο παιδί. Ή ένα άτομο με πελματιαία μυρμηκια χρησιμοποιεί ένα ντους χωρίς να φορα παπούτσια και ένα άλλο άτομο στη συνέχεια το χρησιμοποιεί και έρχεται σε επαφή με τον ιό της μυρμηκιας.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευαίσθητα. Αλλά εκείνοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να αναπτύξουν μυρμηκιές.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Οι πελματιαίες και παλαμιαίες μυρμηκιές συχνά απομακρύνονται χωρίς θεραπεία. Εάν σας ενοχλεί ή μεγαλώνουν σε μέγεθος, ωστόσο, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με διάφορους τρόπους.

Σε περίπτωση που οι μυρμηγκιές είναι ομαλές ενδείκνυται η χρήση ενός τοπικού παρασκευάσματος σαλικυλικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τρετινοΐνη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου τα οποία προκαλούν επιλεκτικά ερεθισμό στην μυρμηγκιά. Η θεραπεία με αυτά τα σκευάσματα μπορεί να έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης απαιτείται όμως τοπική αναισθησία.

Η θεραπεία, ωστόσο, δεν είναι γρήγορη και εύκολη.

Ακόμη και αν μια θεραπεία είναι επιτυχής, η μυρμηκιά μπορεί να ξαναεμφανιστεί γιατί αντιμετωπίζουμε την βλάβη ιός παραμένει στο σώμα μας.

Στην ίδια κατηγορία
Δερμοαπόξεση…γιατί δεν είναι καθαρισμός προσώπου;

Τι είναι η δερμοαπόξεση; Η δερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς κρυστάλλους, κεφαλές από διαμάντια ή διάφορα υγρά για την απομάκρυνση του επιφανειακού στρώματος νεκρών κυττάρων του δέρματος. Όταν αφαιρείτε την κεράτινη στιβάδα ή το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το σώμα το ερμηνεύει ως τραυματισμό. Στη συνέχεια αντικαθιστά γρήγορα τα χαμένα κύτταρα […]

Καθαρισμός προσώπου…ο κλασικός!

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. Επίσης,πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών. Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από […]

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ? 30΄΄ΑΡΚΟΥΝ!

Όλοι μας βλέπουμε το πλύσιμο του προσώπου σαν μια ρουτίνα όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το βραδινό ντουζ. Ειδικά το βράδυ, προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα για να κερδίσουμε χρόνο και να πέσουμε για ύπνο πιο νωρίς. Πόσος χρόνος όμως χρειάζεται το πρόσωπο μας για να είναι καθαρό σε βάθος? Οι τελευταίες […]

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι

Στο BBSkin Dermatology & Laser επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο πιστόλι μεσοθεραπείας, σχεδιασμένο από τον άνθρωπο που ανακάλυψε τη μεσοθεραπεία, τον  Dr. Michael Pistor. Όταν αναφερόμαστε στη μεσοθεραπεία, κανένα όνομα δεν είναι πιο συνδεδεμένο με την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία, από το Pistor. Ο Δρ. Michel Pistor, εκτός από εφευρεύτης της μεσοθεραπείας, είναι και εφευρέτης […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία