Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια;

Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και τα πόδια δεν είναι τα ίδια στελέχη του HPV που προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι επιβλαβείς. Τελικά, σε περίπου δύο χρόνια, οι περισσότερες μυρμηκιές εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή μικρό πόνο, ανάλογα με τη θέση τους.

Τι μορφή έχουν οι μυρμηκιές;

Κατά μέσον όρο είναι μικρά, περίπου στο μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Και ειδικά στο πέλμα το ποδιού μπορεί να είναι παραπάνω από ένα.

Μερικές φορές οι κάλοι μπερδεύονται για παλαμιαία ή πελματιαία μυρμηκιά. Σε μερικές μυρμηκιες, εμφανίζονται μικρές μαύρες κουκίδες στο κέντρο της βλάβης στην πραγματικότητα οι μαύρες κουκίδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία που χρησιμοποιεί η μυρμηκια για να μεγαλώνει.

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσεις μυρμηκιά;

Οι μυρμηγκιές εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο. Η μετάδοση μπορεί να είναι έμμεση. Για παράδειγμα, ένα παιδί με βλάβη στο χέρι του μπορεί να αγγίξει μια επιφάνεια παιδικής χαράς που ακουμπάει έπειτα ένα άλλο παιδί. Ή ένα άτομο με πελματιαία μυρμηκια χρησιμοποιεί ένα ντους χωρίς να φορα παπούτσια και ένα άλλο άτομο στη συνέχεια το χρησιμοποιεί και έρχεται σε επαφή με τον ιό της μυρμηκιας.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευαίσθητα. Αλλά εκείνοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να αναπτύξουν μυρμηκιές.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Οι πελματιαίες και παλαμιαίες μυρμηκιές συχνά απομακρύνονται χωρίς θεραπεία. Εάν σας ενοχλεί ή μεγαλώνουν σε μέγεθος, ωστόσο, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με διάφορους τρόπους.

Σε περίπτωση που οι μυρμηγκιές είναι ομαλές ενδείκνυται η χρήση ενός τοπικού παρασκευάσματος σαλικυλικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τρετινοΐνη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου τα οποία προκαλούν επιλεκτικά ερεθισμό στην μυρμηγκιά. Η θεραπεία με αυτά τα σκευάσματα μπορεί να έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης απαιτείται όμως τοπική αναισθησία.

Η θεραπεία, ωστόσο, δεν είναι γρήγορη και εύκολη.

Ακόμη και αν μια θεραπεία είναι επιτυχής, η μυρμηκιά μπορεί να ξαναεμφανιστεί γιατί αντιμετωπίζουμε την βλάβη ιός παραμένει στο σώμα μας.

Στην ίδια κατηγορία
Η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις laser αποτρίχωση ήρθε!

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη αγαπάει τον χειμώνα! Κατ’ αρχάς γιατί δεν είναι μαυρισμένο το δέρμα,αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι εξασφαλισμένα καλύτερα μιας και το laser είναι πολύ πιο επιτυχημένο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα απολαύσετε ένα απαλό και λείο δέρμα, αποφεύγοντας την θυλακίτιδα (τρίχες που «γυρίζουν») που προκαλείται […]

Τι πρέπει να κάνω πριν τη συνεδρία με laser αποτρίχωσης Alexandrite;

Θα πρέπει να έχετε ξυριστεί Οι τρίχες στην περιοχή εφαρμογής του λέιζερ πρέπει να έχουν ξυριστεί μία ημέρα πριν την συνεδρία προς αποφυγή ερεθισμών. Εάν ζητηθεί από τον εφαρμογέα, οι τρίχες θα παραμείνουν αξύριστες. Επίσης η περιοχή που θα σαρωθεί με το laser δεν θα πρέπει να φέρει ερεθισμούς ή κοκκινίλες. Στο πρόσωπο δεν κάνετε […]

Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;

Το rf microneedling ενεργοποιεί την φυσική λειτουργία του οργανισμού να παράγει ελαστινη και κολλαγονο. Με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς κάποιο ενέσιμο υλικό. Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει και το υαλουρονικό! Το Vivace Rf Fractional είναι η μοναδική συσκευή η οποία παρέχει τρεις διαφορετικές θεραπείες σε μία μόνο συνεδρία. Συνδυάζει microneedling με θεραπεία […]

MOTUS MOVEO laser αποτελεσματικό ακόμα και σε ανοιχτόχρωμες τρίχες!

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το laser Motus MOveo AX της εταιρείας DEKA. H Deka Lasers, αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία παραγωγής Ιατρικών Lasers στην Ευρώπη με ιστορία στην παραγωγή Lasers για πάνω από 4 δεκαετίες. Τι κάνει αυτό το Laser Αλεξανδρίτη τόσο αποτελεσματικό; Η απάντηση βρίσκεται στην νέα καινοτόμο κεφαλή MOVEO που […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;