Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με λέιζερ (fraxional). Στο δρόμο για να ανακαλύψετε το καλύτερο δέρμα σας , ποια είναι η πιο σωστή θεραπεία για σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Θεραπείες με Laser vs Microneedling

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των θεραπειών με λέιζερ και του microneedling και όλα καταλήγουν στο πώς οι δύο θεραπείες λειτουργούν. Tα laser χρησιμοποιούν το φως ως ενέργεια. Αυτό επιτρέπει στα laser να έχουν συγκεκριμένο στόχο για θεραπεία στο δέρμα, όπως ευρυαγγειες ή καφέ κηλίδες, χωρίς να βλάπτουν τους περιβάλλοντες ιστούς που δεν έχουν προσβληθεί. Είναι μια πολύ επιλεκτική θεραπεία.

Το Microneedling είναι η μηχανική μέθοδος δημιουργίας χιλιάδων μικροσκοπικών καναλιών τραυματισμού σε όλη την περιοχή θεραπείας που αναγκάζει το δέρμα να θεραπευτεί. Τα αποτελέσματα δεν είναι επιλεκτικά σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μπορείτε να δείτε βελτίωση σε πολλά θέματα λόγω της φυσικής πρόκλησης αναγέννησης κολλαγόνου.

Και οι δύο θεραπείες χρησιμοποιούνται για να επουλωθούν ορισμένοι τύποι αισθητικών προβλημάτων, όπως οι ουλές ακμής και η αναζωογόνηση. Ενώ άλλα θέματα, όπως σπασμένα ερυθρά αιμοφόρα αγγεία, χρειάζονται πραγματικά ένα laser για να διορθωθούν.

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα microneedling

Πλεονεκτήματα  microneedling περιλαμβάνουν ένα σχετικά γρήγορο χρόνο αποκατάστασης (περίπου μια ημέρα ή δύο μιας ελαφριάς εμφάνισης ηλιακού εγκαύματος) και καμια παρενεργεια. Είναι επίσης ασφαλές για χρήση σε όλους τους τύπους δέρματος.

Το μειονεκτηματα είναι ότι μπορεί να χρειαστει καποιος κυκλος συνεδρίων θεραπείας με για να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και, ακόμα.

Πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα laser

Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού, οι θεραπείες με laser μπορούν συχνά να παρέχουν ταχύτερα. Αλλά με αυτή την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι.

Επειδή τα λέιζερ αποδίδουν θερμότητα στο δέρμα, παρατηρούμε περισσότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας λόγω οιδήματος και ερυθρότητας μετά τη θεραπεία.

Microneedling VS Laser

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι με τη μέθοδο του Microneedling μπορούν να σχηματιστούν μέχρι και 1000 μικρο-κανάλια ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος σε χρονικό διάστημα 10’ , όταν μια θεραπεία fractional laser προκαλεί τη δημιουργία του ίδιου αριθμού καναλιών σε 2-3 συνεδρίες. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία θερμική δράση στο δέρμα με αποτέλεσμα η φάση ανάρρωσης να είναι 48 ώρες και όχι 7 ημέρες.

 

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία
MOTUS MOVEO laser αποτελεσματικό ακόμα και σε ανοιχτόχρωμες τρίχες!

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το laser Motus MOveo AX της εταιρείας DEKA. H Deka Lasers, αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία παραγωγής Ιατρικών Lasers στην Ευρώπη με ιστορία στην παραγωγή Lasers για πάνω από 4 δεκαετίες. Τι κάνει αυτό το Laser Αλεξανδρίτη τόσο αποτελεσματικό; Η απάντηση βρίσκεται στην νέα καινοτόμο κεφαλή MOVEO που […]

Xειμώνας: η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε laser αποτρίχωση.

Ίσως θελήσετε να δώσετε επιτέλους μια σοβαρή λύση στην διαδικασία της αποτρίχωσης επιλέγοντας την αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη. Στην εποχή μας  η laser αποτρίχωση θεωρείται η πλέον δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης, αφού είναι απόλυτα ασφαλής, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και είναι πλέον και οικονομικά πολύ πιο προσιτή σε σχέση με το παρελθόν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως […]

Laser αποτρίχωση στην μασχάλη με 100% ασφάλεια.

Μετά από τόσες δεκαετίες η αποτρίχωση με Laser παραμένει κορυφαία επιλογή για τη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος που εμφανίζουμε τριχοφυΐα με απόλυτη ασφάλεια. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους καθώς […]

Κνίδωση η πιο κλασική έκφραση της αλλεργίας στο δέρμα.

Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και από την εμφάνιση  ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος που επιστημονικά ονομάζεται πομφός ,οι γνωστές «καντήλες» , όπως συχνά περιγράφονται από τους ασθενείς. Οι πομφοί έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση ως υπεγερμένες (δηλαδή φουσκωμένες), κυκλικές ή με ακανόνιστο σχήμα περιοχές του δέρματος, που περιβάλλονται από ερυθρότητα. Οι πομφοί και το ερύθημα της […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;