Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό αποτελεί την πιο δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων.Σε αρκετές περιπτώσεις, ένας σχολαστικός καθαρισμός είναι το ενδεδειγμένο σημείο έναρξης της βασικής φροντίδας του δέρματος.

Ειδικά σε περιπτώσεις ακμής είναι το πρώτο βήμα πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Γιατί να επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό;

Ο καλύτερος τρόπος για να μαλακώσει το σμήγμα και να αφαιρεθεί αποτελεσματικά μέσα από τους πόρους είναι να εφαρμόσουμε αρχικά ατμό. Με τη βοήθεια του ατμού, οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και αφαιρείται το σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα λεία και καθαρή.

Στάδια θεραπείας

  1. Ντεμακιγιάζ | Σχολαστική αφαίρεση προϊόντων και ρύπων.
  2. Χρήση vapeur (ατμοποιητή) για την διάνοιξη των πόρων και την αυτόματη παροχέτευση μέρους του εγκλωβισμένου σμήγματος.
  3. Εξαγωγή σμήγματος και φαγεσώρων (μαύρα στίγματα )
  4. Εφαρμογή υψίσυχνων ρευμάτων ή πολωμένου φωτός, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αντισηψία της περιοχής και η επαναφορά των φυσιολογικών λειτουργιών των αδένων και του pH του δέρματος.
  5. Εφαρμογή καθαριστικής μάσκας /περιποίηση με λοιπά προϊόντα και αντηλιακή προστασία.

Συνήθως, εφαρμόζεται στο πρόσωπο αλλά δυνητικά και σε άλλα σημεία του σώματος, κατόπιν συγκεκριμένων ενδείξεων (πχ. Φαγεσωρική ακμή με εντόπιση στη ράχη ή στο στέρνο).

Σε βαθύ καθαρισμό του δέρματος προσώπου και κορμού μπορούν να υποβληθούν με απόλυτη ασφάλεια άτομα όλων των ηλικιών καθώς και παιδιά, αφού βεβαίως προηγηθεί σχετική συμβουλευτική ενημέρωση από ιατρό.

Θεραπείες