Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

AKMH: KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ή ακόμα κι αν δεν έχετε ακμή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίρνετε μια γεύση για το τι είναι ακμή -σπυράκια. Τι προκαλεί την ακμή; Η ακμή συνήθως αναπτύσσεται όταν τα θυλάκια των τριχών  φράζουν και εμποδίζουν […]

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ή ακόμα κι αν δεν έχετε ακμή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίρνετε μια γεύση για το τι είναι ακμή -σπυράκια.

Τι προκαλεί την ακμή;

Η ακμή συνήθως αναπτύσσεται όταν τα θυλάκια των τριχών  φράζουν και εμποδίζουν την εκκένωση του σμήγματος. Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο. Όταν το σμήγμα συσσωρεύεται στο τριχοθυλάκια, αρχίζουν να εμφανίζονται τα σπυράκια. Οι πόροι που είναι φραγμένοι από το σμήγμα επίσης προάγουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων που είναι και υπεύθυνα για τη φλεγμονή που είναι γνωστή ως ακμή.

Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί δύο αντίθετες επιδράσεις στην επιδερμίδα που είναι επιρρεπή σε ακμή. Αρχικά, ο ήλιος στεγνώνει το δέρμα. Αυτό το αποτέλεσμα ξήρανσης και μαυρίσματος δίνουν την εντύπωση μιας βελτιωμένης χροιάς και μειωμένης ακμής. Δυστυχώς, αυτή η περίοδος του μέλιτος θα διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες το πολύ, επειδή ο ήλιος προκαλεί επίσης πάχυνση της εξωτερικής επιφάνειας του δέρματος. Αυτό αναγκάζει τους πόρους να φράξουν πάλι, οδηγώντας σε συσσώρευση σμήγματος και εμφάνιση σπυριών λίγες εβδομάδες αργότερα!

Η σημασία της προστασίας από τον ήλιο

Τα άτομα που πάσχουν από ακμή θα επωφεληθούν από τη μειωμένη έκθεση στον ήλιο και την τακτική χρήση των αντηλιακών. Η χρήση αντηλιακού με SPF30 (τουλάχιστον) είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα που χρησιμοποιούν φάρμακα ακμής, επειδή τα προϊόντα ακμής προκαλούν φωτοευαισθησία στο δέρμα.

Μείνετε πιστοί στους κανόνες υγιεινής της επιδερμίδας σας

  • Καθαρίστε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) με χλιαρό νερό και ένα καθαριστικό που είναι απαλό και κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.
  • Ο τακτικός καθαρισμός βοηθά στην εξάλειψη κάθε πλεονάσματος σμήγματος στην επιφάνεια του δέρματος. Επομένως, το μικρόβιο της ακμής (Propionibacterium acnes) δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.
  • Αποφύγετε το τρίψιμο του δέρματός σας όταν το καθαρίζετε. Ξεπλυνετε καλα το καθαριστικό απ το πρόσωπό σαςώστε να μην αφήσετε υπολείμματα.
  • Περιορίστε τη χρήση προϊόντων φροντίδας του δέρματος, όπως μάσκες και peeling, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η υπερβολική χρήση αυτών των προϊόντων οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και θα συμβάλει στην ακμή.
  • Χρησιμοποιήστε μια λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα για το λιπαρό δέρμα. Το αφυδατωμένο δέρμα αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, γεγονός που κάνει την ακμή χειρότερη.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα μακιγιάζ ειδικά για ακμή. Πρέπει να αποφεύγονται τα βαριά Make-up.Όσο προσπαθείτε να καλύψετε την ακμή με εφαρμογή πολλών στρωμάτων διαφόρων προϊόντων μακιγιάζ τόσο χειροτερεύετε την ακμή.
  • Πίνετε πολύ νερό. Σε έναν ενυδατωμένο οργανισμό διατηρείται και το δέρμα καλά ενυδατωμένο και υγιές.
  • Ξεπλύνετε πολύ καλά τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Πλένοντας τα μαλλιά μας τα σαμπουάν και τα conditioner μένουν στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους λόγω της λιπαρότητας των συγκεκριμένων προϊόντων.

Μην υποκύπτεις στον πειρασμό!

Τα σπυράκια δεν πρέπει να τα σπαμε. Το σκάσιμο ενός σπυριού οδηγεί σε φλεγμονή και εξάπλωση μικροβίων στο γειτονικό δέρμα. Επιπλέον, ο κακός χειρισμός στα σπυράκια αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών ακμής.

Όταν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή, η καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να προσφέρετε είναι ήπια καθημερινή φροντίδα. Παραμείνετε υπομονετικοί και αναπτύξτε ένα καθημερινό σχήμα καθαρισμού του δέρματος. Είτε το πρόβλημα είναι σημαντικό είτε όχι, τα ίδια βασικά μέτρα συμπληρώνουν τη φαρμακευτική θεραπεία και εξασφαλίζουν την επιτυχή καταπολέμησή σας κατά της ακμής.

 

Στην ίδια κατηγορία
Laser αποτρίχωση τιμές – γιατί διαφέρουν τόσο;

Το βασικό όταν αναζητάτε τιμές για Laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι για αρχή να σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για αυθεντικό Laser Αλεξανδρίτη. Τι σημαίνει αυθεντικό; Στην αγορά των Lasers Αλεξανδρίτη υπάρχουν εκείνα τα οποία εκπέμπουν το μήκος κύματος από έναν κρύσταλλο ο οποίος ονομάζεται Αλεξανδρίτης αλλά και εκείνα που είναι διοδικα laser που μαζί με το […]

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Καθαρισμός προσώπου βασικό στάδιο στην πρόληψη της ακμής

Η ακμή μπορεί να ξεκινήσει ή να βρεθεί σε έξαρση κατά την προεφηβική, συνηθέστερα στην εφηβική ή και τη νεαρή ενήλικη ηλικία, ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν υποτροπές αργότερα, ακόμα και σε ηλικία 30 ή 40 ετών! Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που τότε πρωτοεμφανίζεται ακμή. Επομένως το να περιμένουμε να «ξεθυμάνει» η ακμή και να πιστεύουμε ότι […]

Αποτελέσματα αποτρίχωσης laser Αλεξανδρίτη στους άνδρες.

Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες. H αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας εδώ και δεκαετίες. Με τρόπο γρήγορο, […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία