Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις […]

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό.

Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις και επειδή τα τσιμπήματα είναι από τα ενοχλητικά περιστατικά των διακοπών (ενίοτε και επικίνδυνα), είναι καλό να ξέρουμε πώς θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, εφόσον μας συμβούν.

Ο διάσημος κώνωψ

Τα κουνούπια είναι συνήθως ενεργά από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.Ποιος θα περίμενε ότι αυτό το μικροσκοπικό έντομο θα έμελλε να γίνει ο εφιάλτης μας τα ξέγνοιαστα βράδια του καλοκαιριού; Τα κουνούπια είναι εξαιρετικά καλοί στο να δαγκώνουν και να κλέβουν το αίμα σας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Παράγουν ένα αναισθητικό όταν δαγκώνουν.Τσιμπήματα προκαλεί μόνο το θηλυκό κουνούπι, το οποίο χρειάζεται το αίμα μας για να αναπτύξει το πρωτεϊνικό περίβλημα των αυγών του.Οι κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια μας, ώστε να τα απομακρύνουμε από κοντά μας, φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού στην πραγματικότητα επιτρέπουν στο κουνούπι να μας εντοπίσει.

Αχ μελισσούλα

Οι σφήκες είναι πιο επιθετικές από τις μέλισσες και ικανές για επαναλαμβανόμενα τσιμπήματα, σε αντίθεση με τις μέλισσες, που αφήνουν το κεντρί τους στο δέρμα μας και δεν μπορούν να το ξαναχρησιμοποιήσουν. Τα τσιμπήματα από τα έντομα αυτά προκαλούν τοπικό ερεθισμό με οίδημα, κοκκινίλα και πόνο. Πρώτα βγάζουμε προσεκτικά το κεντρί από το δέρμα με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια βάζουμε πάγο (τυλιγμένο σε πετσέτα) στο σημείο. Αυτό θα μας ανακουφίσει και παράλληλα θα προκαλέσει συστολή στα αγγεία, εμποδίζοντας το δηλητήριο του εντόμου να επεκταθεί στο υπόλοιπο σώμα. !

Είσαι μια τσούχτρα

Τσούχτρες αποκαλούμε ορισμένα είδη μέδουσας το τσίμπημα των οποίων είναι δυσάρεστο ως και επώδυνο εξαιτίας του υγρού που απελευθερώνουν αντανακλαστικά.Μετά το τσίμπημά της στο σημείο της επαφής παρουσιάζονται τοπικό εξάνθημα, φαγούρα, πρήξιμο και πόνος, συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα τσιμπήματα από τσούχτρες στην πλειονότητά τους δεν είναι επικίνδυνα.

Βασικές οδηγίες αντιμετώπισης των τσιμπημάτων

Βασικές οδηγίες αντιμετώπισης τσιμπημάτων:

  • Ξεπλένουμε την περιοχή με καθαρό χλιαρό νερό χωρίς να τρίβουμε.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το κεντρί εάν υπάρχει.
  • Για άμεση ανακούφιση στην περιοχή του τσιμπήματος εφαρμόζουμε χλιαρές κομπρέσες ή τοπική αντισταμινική κρέμα.
  • Προτιμούμε την χρήση τοπικών κρεμών μίγματος κορτικοειδούς/ αντιβιοτικού με συχνότητα 2-3 φορές/ημέρα για λίγα εικοσιτετράωρα.
  • Ο εντοπισμός τσιμπουριού ή η υποψία για δήγμα από τσιμπούρι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το τσιμπούρι εάν βρεθεί πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά χωρίς να μείνουν τα πόδια του μέσα. Συνήθως στην αφαίρεση του τσιμπουριού βοηθάει η εφαρμογή αλοιφής βαζελίνης για λίγα λεπτά πριν. Το τσιμπούρι αφαιρείται προσεκτικά με στροφική κίνηση με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού. Συνήθως απαιτείται και η λήψη αντιβιοτικής αγωγής για λίγες ημέρες μετά κατόπιν ιατρική συμβουλής.
  • Αν είμαστε αλλεργικοί στα τσιμπήματα των εντόμων ή έχουμε αυτήν την υποψία, θα πρέπει να εφοδιαστούμε με ένεση κορτιζόνης, που γίνεται ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια. Υπάρχει και η ένεση αδρεναλίνης, που γίνεται υποδόρια, αλλά εφαρμόζεται σπάνια, στην περίπτωση που δεν μας πιάσει η ένεση κορτιζόνης.

 

Στην ίδια κατηγορία
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:ΤΑ 7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται αρκετά απλό, έτσι; Ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας με λίγο καθαριστικό προσώπου και ξεπλένετε. Είναι αυτός όμως ο σωστός τρόπος;Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου εμποδίζει την εξάπλωση της ακμής, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος από το  μικρόβιο […]

Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε. Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης. Ωστόσο, παρόλο […]

Χημικό Peeling είναι τόσο αποτελεσματικό;

Τα χημικά peelings μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος. Τα πήλιγκ θα ανανεώσουν την εξωτερική στιβάδα του δέρματος (κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας) και θα βελτιώσουν κοσμετολογικά/αισθητικά το δέρμα το οποίο θα το νοιώθουμε και πιο λαμπερό, απαλό, φρέσκο και υγιές. Ποιος είναι καλός υποψήφιος για peeling; Γενικά, οι ανοιχτοχρωμοι ασθενείς είναι καλύτεροι υποψήφιοι για […]

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;