Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:ΤΑ 7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:ΤΑ 7 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται αρκετά απλό, έτσι; Ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας με λίγο καθαριστικό προσώπου και ξεπλένετε. Είναι αυτός όμως ο σωστός τρόπος;Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου εμποδίζει την εξάπλωση της ακμής, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος από το  μικρόβιο […]

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται αρκετά απλό, έτσι; Ρίχνετε νερό στο πρόσωπό σας με λίγο καθαριστικό προσώπου και ξεπλένετε. Είναι αυτός όμως ο σωστός τρόπος;Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου εμποδίζει την εξάπλωση της ακμής, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να μειώσει τη φλεγμονή του δέρματος από το  μικρόβιο της ακμής. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι?

Λάθος #1: Ξεχνάμε να πλύνουμε το πρόσωπό μας το βράδυ

Το πλύσιμο του προσώπου τη νύχτα είναι ένα απ τα βασικότερα στάδια της φροντίδας του προσώπου και ισχύει ακόμα κι αν δεν φοράτε μακιγιάζ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φυσικά έλαια και ο ιδρώτας συσσωρεύονται στο δέρμα.Επίσης, είμαστε εκτεθειμένοι στο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι η βρωμιά και η ρύπανση συσσωρεύονται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός μας.Η απομάκρυνση όλων αυτών των βρωμιών στο τέλος της ημέρας αποτρέπει τους ερεθισμούς και βοηθάει το δέρμα να αναπλάσει κατα την διάρκεια της νύχτας.

Λάθος #2: Παράλειψη του πρωινού καθαρισμου

Τα μικρόβια από την μαξιλαροθήκη σας μπορούν να κινηθούν στο πρόσωπό σας καθώς κοιμάστε. Ενώ κοιμόμαστε τη νύχτα, τα βακτηρίδια από το σάλιο και τα έλαια από τα μαλλιά σας μεταφέρονται εύκολα στο πρόσωπό σας και τα μάτια. Ακόμη και ένα γρήγορο ξέβγαλμα το πρωί είναι αρκετό για να φρεσκάρετε το δέρμα σας και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των άλλων προϊόντων φροντίδας του δέρματος που εφαρμόζετε.

Λάθος #3: Πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού

Το ζεστό νερό δεν είναι φίλος στο δέρμα σας, ειδικά μια περιοχή τόσο ευαίσθητη όσο το πρόσωπό σας. Οι ακραίες θερμοκρασίες, μπορούν να προκαλέσουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και θραύση ευαίσθητων των αγγειων.Επιπλέον, το ζεστό νερό θα στεγνώσει ταχύτερα το δέρμα και θα αποκτήσει ευαισθησία με το πέρασμα του χρόνου. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Λάθος #4: Χρησιμοποιούμε το καθαριστικό προσώπου για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ

Πολλές μάρκες μακιγιάζ είναι αδιάβροχες, έτσι τα βασικά καθαριστικά δεν θα τα απομακρύνουν τελείως. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό ντεμακιγιάζ για τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ.

Λάθος #5: Χρησιμοποιούμε μόνο μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Ο καθαρισμός του προσώπου σας με μαντηλάκι ντεμακιγιάζ δεν είναι καθόλου καλό.Τα μαντηλάκια είναι περιέχουν πολλά συντηρητικά που τους επιτρέπουν να είναι στο ράφι σας χωρίς την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.Αν και απομακρύνουν το μακιγιάζ και τη βρωμιά, αφήνουν επίσης πίσω τους ένα υπόλειμμα. Χρησιμοποιήστε τα πρώτα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, αν χρειαστεί, και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα υπολείμματα με ένα απαλό καθαριστικό.

Λάθος #6: Χρησιμοποιούμε λάθος καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός σας

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρειάζεστε ένα απαλό καθαριστικό.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα ή είστε επιρρεπείς στην ακμή, συνιστάται η χρήση αφρού ή καθαριστικού με βάση το σαλικυλικό οξύ για να απομακρύνετε την λιπαρότητα και τη βρωμιά.

Εάν έχετε ξερό δέρμα, καλύτερα χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό κρέμας που μπορεί να βοηθήσει το ανώτερο στρώμα του δέρματος σας να διατηρήσει περισσότερη υγρασία.

Λάθος #7: Σκουπίστε το πρόσωπό σας με διαφορετική πετσέτα απ’ το υπόλοιπο σώμα

Σκουπίζετε το πρόσωπό σας και το σώμα με διαφορετική πετσέτα. Ακόμα κι αν ολόκληρο το σώμα σας είναι πρόσφατα πλυμένο, δεν θέλετε να διαδώσετε τα βακτήρια από το σώμα σας στο πρόσωπό σας (διαφορετικοί μικροοργανισμοί ζουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματός σας).

Στην ίδια κατηγορία
Ούλες Ακμής: πείτε ΟΧΙ στην θεραπεία με τα laser!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος, ενώ το ποσοστό  μεταξύ των εφήβων που εμφανίζουν ακμή είναι έως και 80% . Η ατροφική ουλή αποτελεί κοινή επιπλοκή της ακμής, αντιπροσωπεύει το 11% των περιπτώσεων ακμής και επηρεάζει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πότε ανακαλύφθηκε το Microneedling; Το 1994, ο Orentreich περιέγραψε […]

AKMH: KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ή ακόμα κι αν δεν έχετε ακμή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίρνετε μια γεύση για το τι είναι ακμή -σπυράκια. Τι προκαλεί την ακμή; Η ακμή συνήθως αναπτύσσεται όταν τα θυλάκια των τριχών  φράζουν και εμποδίζουν […]

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

Microneedling για Ουλές Ακμής και Ραγάδες…Aξίζει τον κόπο!

Οι καλλυντικές διαδικασίες δεν είναι τόσο ταμπού όσο ήταν – κυρίως επειδή δεν είναι τοσο επεμβατικά, δεν χρειάζονται χρόνο αποθεραπείας και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα που είναι δύσκολο να βρεθεί ένας λόγος για να μην τα δοκιμάσεις. Το microneedling είναι μια τέτοια θεραπεία. Τι είναι το microneedling; Το Microneedling είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές βελόνες […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;