Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Ροδόχρους ακμή VS Kόκκινο δέρμα. Ποιες οι διαφορές;

Ροδόχρους ακμή VS Kόκκινο δέρμα. Ποιες οι διαφορές;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος που επηρεάζει έως και το 10% του ενήλικου πληθυσμού. Καθώς βρίσκεται μέσα στην «οικογένεια» της υπερευαισθησίας του δέρματος, οι πάσχοντες περιγράφουν δυσάρεστες αισθήσεις όπως τσούξιμο και αίσθημα καύσου .Εκτός από αυτά τα συμπτώματα εμφανίζουν συνήθως εικόνα έξαψης και σημάδια διάχυτης ερυθρότητας των μάγουλων, του πηγουνιού, […]

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος που επηρεάζει έως και το 10% του ενήλικου πληθυσμού. Καθώς βρίσκεται μέσα στην «οικογένεια» της υπερευαισθησίας του δέρματος, οι πάσχοντες περιγράφουν δυσάρεστες αισθήσεις όπως τσούξιμο και αίσθημα καύσου .Εκτός από αυτά τα συμπτώματα εμφανίζουν συνήθως εικόνα έξαψης και σημάδια διάχυτης ερυθρότητας των μάγουλων, του πηγουνιού, της μύτης και φλύκταινες (σπυράκια). Περιστασιακά, η περιοχή του οφθαλμού εμπλέκεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιπεφυκίτιδα.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις της ροδοχρου ακμής, το δέρμα μπορεί να πυκνώσει και να σχηματιστεί περίσσεια ιστού-ογκίδια.

Οι φλύκταινες-σπυράκια που εμφανίζονται είναι παρόμοια σε εμφάνιση με εκείνες της ακμής αλλά στην ροδόχρου νόσο δεν υπάρχουν φραγμένοι πόροι, το δέρμα είναι πιο πιθανό να είναι ξηρό από λιπαρό και τα σπυράκια της νόσου δεν αφήνουν ουλές.

Το κόκκινο-ερεθισμένο δέρμα είναι επίσης μια υπερευαίσθητη κατάσταση του δέρματος, οπότε περιλαμβάνει αίσθημα τσουξίματος και καύσου. Το δέρμα χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, ξηρότητα και ευαισθησία. Η ερυθρότητα είναι αποτέλεσμα διασταλμένων αιμοφόρων αγγείων τα οποία, λόγω της εξασθενημένης ελαστικότητας του δέρματος, αναπτύσσονται όταν υπάρχει ροή του αίματος στο δέρμα αλλά δεν συστέλλονται μετά, όπως θα συνέβαινε στο φυσιολογικό δέρμα.

Το κόκκινο δέρμα από υπερευαισθησία διαφέρει από την καθημερινή κοκκινίλα, καθώς διαρκεί πολύ περισσότερο (ώρες, ημέρες ή και μήνες) και η ερυθρότητα μπορεί να μην βελτιώνεται μέχρι να αντιμετωπιστεί θεραπευτικά το δέρμα.

Αιτίες

Η ακριβής αιτία της ροδόχρου ακμής είναι άγνωστη. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει έναν αριθμό παραγόντων που συνδέουν τους πάσχοντες.

Η έναρξη της διαταραχής αρχίζει συνήθως μεταξύ των 20 και 50 ετών. Τα θηλυκά επηρεάζονται περισσότερο από τα αρσενικά και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα στα μάγουλα και το πηγούνι. Ωστόσο, όταν επηρεάζει τους άνδρες, είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν στα τελικά στάδια της έντονης ροδόχρου.

Η ροδόχρους ακμή είναι μια προοδευτική κατάσταση του δέρματος που αρχίζει συνήθως με τα συμπτώματα που σχετίζονται με το υπερευαίσθητο δέρμα, όπως το τσούξιμο και το καύσο. Κατά την πρώτη έξαρση (όταν το δέρμα γίνεται κόκκινο) μπορεί να είναι προσωρινή, αλλά καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, αυτή η κοκκινίλα μπορεί να γίνει μόνιμη. Μπορεί να εμφανιστούν εξογκώματα και σπυράκια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μάτια μπορεί να φαίνονται αιματηρά.

Όπως στην ροδόχρου ακμή, έτσι και στο κόκκινο-ευαίσθητο δέρμα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα και η διατροφή.

Οι παράγοντες που τις προκαλούν ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, οι πιο συνηθισμένες περιλαμβάνουν:

 

– Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η έκθεση σε θερμές και κρύες θερμοκρασίες, άνεμος, ήλιος, υγρασία και ρύπανση (συμπεριλαμβανομένου του καπνού τσιγάρων) καθώς και οι εκπομπές γύρης και αυτοκινήτων.

– Ψυχολογικοί παράγοντες όπως θυμός ή άγχος. Οι αυξητικές ορμόνες όπως η αδρεναλίνη προκαλούν φλεγμονώδεις διεργασίες στο δέρμα.

–  Εξωτερικοί παράγοντες, όπως ορισμένα αρώματα, απορρυπαντικά και τοπικά φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων κρέμες κορτιζόνης) καθώς και ζεστά λουτρά, έντονη άσκηση, αλκοόλ και πικάντικα τρόφιμα.

– Τα ενδύματα μπορούν επίσης να έχουν επιζήμια αποτελέσματα. Εκτός από τις βαφές που προκαλούν ερεθισμό του δέρματος και τις χημικές ουσίες που εμποτίζονται στα είδη ένδυσης, τα συνθετικά και μη σιδηρούχα υλικά περιέχουν συγκεκριμένα μια ποικιλία χημικών ουσιών όπως η φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και αλλεργίες.

– Μηχανικοί παράγοντες όπως η πίεση στο δέρμα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εντοπίσετε ποιοι παράγοντες είναι πιο ενοχλητικοί, είναι καλή ιδέα να κρατήσετε ένα ημερολόγιο έκθεσης σε όλους τους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες και σε οποιεσδήποτε επακόλουθες αντιδράσεις ώστε να καταλάβετε τι ενοχλεί και ερεθίζει το δικό σας δέρμα.

Δεν υπάρχει καμία μοναδική θεραπεία που να εγγυάται τη θεραπεία του κόκκινου δέρματος ή της ροδόχρου ακμής εντελώς, αλλά η υπερευαισθησία μπορεί να ηρεμήσει και η προστασία του δέρματος να βελτιωθεί με ειδική ενεργή φροντίδα του δέρματος.

Στην ίδια κατηγορία
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων

Τα εξωσώματα προέρχονται από βλαστοκύτταρα και έχει βρεθεί ότι περιέχουν διάφορους αυξητικούς παράγοντες που είναι αναπόσπαστοι στις διαδικασίες επούλωσης του σώματος. Τα βλαστοκύτταρα, το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) και τώρα τα Εξωσώματα αποτελούν μέρος της διαδικασίας αναγεννητικών κυττάρων του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για την περιποίηση προσώπου Vampire PRP που έγινε δημοφιλής από […]

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

Laser αποτρίχωση στην μασχάλη με 100% ασφάλεια.

Μετά από τόσες δεκαετίες η αποτρίχωση με Laser παραμένει κορυφαία επιλογή για τη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος που εμφανίζουμε τριχοφυΐα με απόλυτη ασφάλεια. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους καθώς […]

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι

Στο BBSkin Dermatology & Laser επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο πιστόλι μεσοθεραπείας, σχεδιασμένο από τον άνθρωπο που ανακάλυψε τη μεσοθεραπεία, τον  Dr. Michael Pistor. Όταν αναφερόμαστε στη μεσοθεραπεία, κανένα όνομα δεν είναι πιο συνδεδεμένο με την αποτελεσματικότητα και την εμπειρία, από το Pistor. Ο Δρ. Michel Pistor, εκτός από εφευρεύτης της μεσοθεραπείας, είναι και εφευρέτης […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;