Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα πόδια μας καλύπτονται από παχιές κάλτσες μέσα σε παπούτσια ή παντόφλες και τα αφήνουμε γυμνά μόνο όταν πάμε να κοιμηθούμε.Επισης, μπορεί κάπου να τα χτυπήσουμε ή να τα κακοποιήσουμε και να μην δώσουμε σημασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνθηκών για ονυχομυκητίαση, πιο γνωστή ως […]

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα πόδια μας καλύπτονται από παχιές κάλτσες μέσα σε παπούτσια ή παντόφλες και τα αφήνουμε γυμνά μόνο όταν πάμε να κοιμηθούμε.Επισης, μπορεί κάπου να τα χτυπήσουμε ή να τα κακοποιήσουμε και να μην δώσουμε σημασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνθηκών για ονυχομυκητίαση, πιο γνωστή ως μολυσματική μυκητίαση νυχιών.

Τι είναι η μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών;
Οι μολύνσεις των νυχιών είναι αρκετά συχνές, καθώς οι μύκητες (γνωστές ως δερματοφυτική ονυχομυκητίαση) μπορούν να μολύνουν τα νύχια σας όταν έχετε κάποιο μικροτραυματισμό. Τραυματισμός θεωρείται αν κάποιος σας πατήσει καταλαθος ή ακόμα και η έντονη πίεση που μπορεί να ασκεί το παπούτσι σε κάποιο νύχι σας για αρκετή ώρα ή μέρες.
Η ονυχομυκητίαση επηρεάζει τα νύχια και το δέρμα κάτω από το νύχι σας . Οι μολύνσεις στα δάχτυλα των ποδιών είναι οι πιο συχνές και μεταδοτικές, καθώς μπορεί να κολλήσεις σε δημοσιές ντουζιερες, στην άμμο της παραλίας, στην πισίνα.

Τι προκαλεί τις μολύνσεις των νυχιών;
Μία λοίμωξη προκύπτει από τον μύκητα που εξαπλώνεται στην κερατίνη του νυχιού.Η Candida είναι ένας άλλος ένοχος που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας και στη συνέχεια το νύχι – ειδικά εάν το νύχι έχει ήδη υποστεί βλάβη.
Τα άτομα με διαβήτη και ψωρίαση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μυκητιασεων. Όπως και οι ηλικιωμένοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι καπνιστές.
Επίσης,είναι πολύ συχνό σε αθλητές λόγω του ότι καταπονούνται τα άκρα τους και ταυτόχρονα ιδρώνουν τα ποδια τους μέσα στο παπούτσι.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Το πρώτο σημάδι μιας μυκητιασικής λοίμωξης είναι ένα μικρό σημείο στην επιφάνεια του νυχιού που γίνεται λευκό, κίτρινο, πράσινο ή ακόμα και μαύρο. Η λοίμωξη γενικά ξεκινάει από την άκρη και φτάνει μέχρι την πλευρά του νυχιού προς την επιδερμίδα.
Το νύχι σας μπορεί να γίνει πολύ παχύ, δύσκολο να κοπεί και εύθραυστο. Τα μεγάλα νύχια είναι τα πιο συνηθισμένα θύματα και μπορεί να είναι να γίνεται επώδυνα στο άγγιγμα όσο περνάει ο καιρός.
Εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε κυτταρίτιδα (λοίμωξη των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος και υποκείμενο ιστό) ή λοίμωξη των οστών.
Έτσι είναι καλύτερο να δούμε το γιατρό και αφού γίνει πρώτα καλλιέργεια σε μέρος του νυχιού ύστερα να ακολουθήσει η κατάλληλη θεραπεία.
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν οι μολύνσεις των νυχιών;
Τα τοπικά διαλύματα ή δισκία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των λοιμώξεων στα νύχια.
Τα τοπικά σκευάσματα είναι λιγότερο αποτελεσματική από τις θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα, αλλά είναι χρήσιμες εάν η λοίμωξη διαγνωστεί νωρίς.
Η θεραπεία για την ονυχομυκητίαση μπορεί να διαρκέσει 6-18 μηνες .Ανάλογα με το πότε θα δούμε να βγαίνει καθαρό και υγιές νύχι.
Ως έσχατη λύση, οι ενοχλητικές λοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα λέιζερ υψηλής ενέργειας που καταστρέφει τον .
Τι μπορώ να κάνω για να τους αποτρέψω;
Τα καλά νέα είναι ότι η τακτική περιποίηση των νυχιών μπορεί να κρατήσει τις μολύνσεις μακριά.

Μερικές συμβουλές προστασίας:
– Τακτική κοπή για να κρατήσετε τα νύχια σας κοντά
– Παπουτσάκια και βαμβακερές κάλτσες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει
– Μην χρησιμοποιείτε νυχοκόπτες άλλων ανθρώπων ή αυτά που έχετε χρησιμοποιήσει να τα αποστειρώνεται
– Αποφύγετε τα γυμνά πόδια στα δημόσια ντους, να φορατε σαγιονάρες για το γυμναστήριο και την πισίνα
– Στεγνώστε καλά τα νύχια σας μετά από μια βουτιά ή ένα ντους
– Χρησιμοποιήστε αντιμυκητιασικό σπρέι στις κάλτσες σας εάν είστε ιδρώνουν εύκολα τα πόδια σας

Στην ίδια κατηγορία
Θηλώματα: Τι είναι και πως να απαλλαγείται ;

Και ξαφνικά…αρχίσατε να ψιλαφάτε κάτι μικρά σαν σπυράκια γύρω απ’ το λαιμό σας ή κάτω απ’ το στήθος σας; Τα θηλώματα φαίνεται σαν να εμφανίστηκαν απ’ το πουθενά! Αλλά τα κοινά θηλώματα είναι στην πραγματικότητα μια μόλυνση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που προκαλείται από ιό τον ανθρώπινων θηλωμάτων,HPV. Όταν ο ιός εισβάλει σε αυτό […]

Βλεφαροπλαστική με Plasma Laser!

Κατ’ αρχήν να εξηγήσουμε τι είναι το «πλάσμα». Πρόκειται για μία ενεργειακή μορφή της ύλης, που δεν μοιάζει να είναι ούτε αέρια, ούτε υγρή, ούτε και στερεή! Είναι όμως επιστημονικά τεμκηριωμένη και υπάρχει για να εξαφανίσει όποια περίσσεια δέρματος υπάρχει πάνω στο σώμα μας! Η συσκευή Laser Plasmage που έχουμε στο ιατρείο μας παράγει το […]

Aντηλιακό μετά την αποτρίχωση με Laser

Δεν είναι μυστικό ότι πρέπει κανείς να αποφεύγει τον άμεσο ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο μετά την αποτρίχωση με λέιζερ. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να το κάνουμε. Ειδικά αν η περιοχή που εφαρμόστηκε το Laser  είναι το πρόσωπό σας. Δεν είναι πάντα δυνατό να αποφύγετε τον άμεσο ήλιο τόσο πριν όσο και μετά από […]

Ουλές Ακμής: Η θεραπεία με laser δεν κάνει μαγικά!

Πολλοί νομίζουν ότι τα λέιζερ είναι μαγικά και μπορούν να εξαφανίσουν σε ένα λεπτό κάθε ουλή και σημάδι από το δέρμα, αλλά αυτό δεν ισχύει.Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν κάνει έστω και μια συνέδρια laser fraxional για ουλές ακμής αναφέρουν ότι περίμεναν πολλά περισσότερα σαν αποτέλεσμα. Ασφαλώς και μπορεί να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά όχι […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία