Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα πόδια μας καλύπτονται από παχιές κάλτσες μέσα σε παπούτσια ή παντόφλες και τα αφήνουμε γυμνά μόνο όταν πάμε να κοιμηθούμε.Επισης, μπορεί κάπου να τα χτυπήσουμε ή να τα κακοποιήσουμε και να μην δώσουμε σημασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνθηκών για ονυχομυκητίαση, πιο γνωστή ως […]

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα πόδια μας καλύπτονται από παχιές κάλτσες μέσα σε παπούτσια ή παντόφλες και τα αφήνουμε γυμνά μόνο όταν πάμε να κοιμηθούμε.Επισης, μπορεί κάπου να τα χτυπήσουμε ή να τα κακοποιήσουμε και να μην δώσουμε σημασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνθηκών για ονυχομυκητίαση, πιο γνωστή ως μολυσματική μυκητίαση νυχιών.

Τι είναι η μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών;
Οι μολύνσεις των νυχιών είναι αρκετά συχνές, καθώς οι μύκητες (γνωστές ως δερματοφυτική ονυχομυκητίαση) μπορούν να μολύνουν τα νύχια σας όταν έχετε κάποιο μικροτραυματισμό. Τραυματισμός θεωρείται αν κάποιος σας πατήσει καταλαθος ή ακόμα και η έντονη πίεση που μπορεί να ασκεί το παπούτσι σε κάποιο νύχι σας για αρκετή ώρα ή μέρες.
Η ονυχομυκητίαση επηρεάζει τα νύχια και το δέρμα κάτω από το νύχι σας . Οι μολύνσεις στα δάχτυλα των ποδιών είναι οι πιο συχνές και μεταδοτικές, καθώς μπορεί να κολλήσεις σε δημοσιές ντουζιερες, στην άμμο της παραλίας, στην πισίνα.

Τι προκαλεί τις μολύνσεις των νυχιών;
Μία λοίμωξη προκύπτει από τον μύκητα που εξαπλώνεται στην κερατίνη του νυχιού.Η Candida είναι ένας άλλος ένοχος που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας και στη συνέχεια το νύχι – ειδικά εάν το νύχι έχει ήδη υποστεί βλάβη.
Τα άτομα με διαβήτη και ψωρίαση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μυκητιασεων. Όπως και οι ηλικιωμένοι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι καπνιστές.
Επίσης,είναι πολύ συχνό σε αθλητές λόγω του ότι καταπονούνται τα άκρα τους και ταυτόχρονα ιδρώνουν τα ποδια τους μέσα στο παπούτσι.

Ποια είναι τα συμπτώματα;
Το πρώτο σημάδι μιας μυκητιασικής λοίμωξης είναι ένα μικρό σημείο στην επιφάνεια του νυχιού που γίνεται λευκό, κίτρινο, πράσινο ή ακόμα και μαύρο. Η λοίμωξη γενικά ξεκινάει από την άκρη και φτάνει μέχρι την πλευρά του νυχιού προς την επιδερμίδα.
Το νύχι σας μπορεί να γίνει πολύ παχύ, δύσκολο να κοπεί και εύθραυστο. Τα μεγάλα νύχια είναι τα πιο συνηθισμένα θύματα και μπορεί να είναι να γίνεται επώδυνα στο άγγιγμα όσο περνάει ο καιρός.
Εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε κυτταρίτιδα (λοίμωξη των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος και υποκείμενο ιστό) ή λοίμωξη των οστών.
Έτσι είναι καλύτερο να δούμε το γιατρό και αφού γίνει πρώτα καλλιέργεια σε μέρος του νυχιού ύστερα να ακολουθήσει η κατάλληλη θεραπεία.
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν οι μολύνσεις των νυχιών;
Τα τοπικά διαλύματα ή δισκία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των λοιμώξεων στα νύχια.
Τα τοπικά σκευάσματα είναι λιγότερο αποτελεσματική από τις θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα, αλλά είναι χρήσιμες εάν η λοίμωξη διαγνωστεί νωρίς.
Η θεραπεία για την ονυχομυκητίαση μπορεί να διαρκέσει 6-18 μηνες .Ανάλογα με το πότε θα δούμε να βγαίνει καθαρό και υγιές νύχι.
Ως έσχατη λύση, οι ενοχλητικές λοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα λέιζερ υψηλής ενέργειας που καταστρέφει τον .
Τι μπορώ να κάνω για να τους αποτρέψω;
Τα καλά νέα είναι ότι η τακτική περιποίηση των νυχιών μπορεί να κρατήσει τις μολύνσεις μακριά.

Μερικές συμβουλές προστασίας:
– Τακτική κοπή για να κρατήσετε τα νύχια σας κοντά
– Παπουτσάκια και βαμβακερές κάλτσες που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει
– Μην χρησιμοποιείτε νυχοκόπτες άλλων ανθρώπων ή αυτά που έχετε χρησιμοποιήσει να τα αποστειρώνεται
– Αποφύγετε τα γυμνά πόδια στα δημόσια ντους, να φορατε σαγιονάρες για το γυμναστήριο και την πισίνα
– Στεγνώστε καλά τα νύχια σας μετά από μια βουτιά ή ένα ντους
– Χρησιμοποιήστε αντιμυκητιασικό σπρέι στις κάλτσες σας εάν είστε ιδρώνουν εύκολα τα πόδια σας

Στην ίδια κατηγορία
Κεγχρίο: Πού οφείλεται & πώς αφαιρείται η κύστη στο πρόσωπο?

Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος, ή πλάτη και περιέχουν συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος. Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και παραμένου λευκά ή υποκίτρινα. Δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα. Εμφανίζονται σε […]

Laser ανάπλασης vs Microneedling

Όταν πρόκειται για την επιδίωξη άψογου δέρματος, ζούμε σε έναν συναρπαστικό χρόνο νέων επιλογών θεραπείας. Τούτου λεχθέντος, είναι εύκολο να αισθανθείτε συγκλονισμένοι από τα φαινομενικά ατελείωτα προϊόντα και θεραπείες στην αγορά. Στο παρακάτω άρθρο θα παρουσιάσουμε τις διαφορές ανάμεσα σε δύο από τις πιο καυτές θεραπείες περιποίησης του δέρματος : το microneedling και θεραπεία με […]

Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;

Το microneedling έχει χρόνο αποθεραπείας; Μετά τη θεραπεία microneedling  το δέρμα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα για 1-4 ώρες. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες, η ερυθρότητα έχει υποχωρήσει. Για διάστημα περίπου 7 ημερών εφαρμόζουμε αναπλαστική και αντηλιακή κρέμα που σας επιτρέπουν να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορώ να κάνω derma roller στο σπίτι με ασφάλεια & […]

Ροδόχρους Ακμή: υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή ( Rosacea) αναφέρεται ως ακμή των ενηλίκων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σχέση με την ακμή που προσβάλλει συνήθως τους εφήβους. Η ροδοχρους νόσος είναι συχνή και εμφανίζεται και στα δυο φύλα συνήθως μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής. Τι είναι η ροδόχρους ακμή; Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή διαταραχή […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;