Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
 • Αρχική
 • /
 • Blog
 • /
 • Θηλώματα δέρματος: μήπως ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσετε;

Θηλώματα δέρματος: μήπως ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσετε;

Τα θηλώματα του δέρματος είναι ανώδυνες, μη καρκινικές. Συνδέονται με το δέρμα από ένα μικρό, λεπτό μίσχο. Τα θηλώματα εμφανίζονται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας, αν και συνήθως βρίσκονται σε μέρη όπου το δέρμα σας”διπλώνει” όπως: μασχάλες έσω των […]

Τα θηλώματα του δέρματος είναι ανώδυνες, μη καρκινικές. Συνδέονται με το δέρμα από ένα μικρό, λεπτό μίσχο. Τα θηλώματα εμφανίζονται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας, αν και συνήθως βρίσκονται σε μέρη όπου το δέρμα σας”διπλώνει” όπως:

 • μασχάλες
 • έσω των μηρών
 • βλέφαρα
 • λαιμός
 • κάτω από το στήθος σας

Πώς αφαιρούνται;

Γενικά, τα θηλωματα δεν απαιτούν θεραπεία. Όμως,καλό είναι να αφαιρούνται γιατί κατά διαστήματα μπορεί να τα τραυματίζεται ή να σας φαγουριζουν.Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να τα αφαιρέσετε καθώς όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουν και θα σας ενοχλήσουν.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας τα αφαιρέσει με:

 • Κρυοθεραπεία: Κατάψυξη της επιδερμίδας με υγρό άζωτο.
 • Χειρουργική αφαίρεση: Αφαίρεση των θηλωμάτων με ψαλίδι ή νυστέρι.
 • Ηλεκτροχειρουργική: Καίγοντας τα θηλώματα με ηλεκτρική ενέργεια υψηλής συχνότητας.

Η αφαίρεση μικρών θηλωμάτων δέρματος δεν απαιτεί συνήθως αναισθησία. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία κατά την αφαίρεση μεγάλων ή πολλαπλών θηλωμάτων.

Δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις ετικέτες του δέρματος μόνοι σας. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν οδηγίες για την αφαίρεση τους.Ακόμη και σε αποστειρωμένο περιβάλλον, η αφαίρεση των θηλωμάτων μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, εγκαύματα και λοίμωξη. Είναι καλύτερο να αφήσετε το γιατρό σας να κάνει την αφαίρεση και να σας δώσει τις σωστές οδηγίες για να επουλώσει η περιοχή που έχουμε θεραπεύσει.

Πως γίνεται η διαγνωση;

Ο κύριος τρόπος για να εντοπίσετε ένα θήλωμα είναι από τον μίσχο.

Τα περισσότερα θηλώματα είναι μικροσκοπικά, συνήθως μικρότερα από 2 χιλιοστά σε μέγεθος. Ορισμένοι μπορούν να αναπτυχθούν τόσο μεγάλοι όσο αρκετά εκατοστά. Μπορεί να είναι λεία και στρογγυλά, ή μπορεί να είναι ρυτιδωμένα και ασύμμετρα. Ορισμένα είναι σπειροειδείς και μοιάζουν με κόκκους ρυζιού.

Το χρώμα των θηλωμάτων μπορεί να είναι πιο σκούρο από το περιβάλλον δέρμα λόγω υπέρχρωσης.

Τι προκαλεί τα θηλώματα;

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκαλεί τα θηλώματα. Δεδομένου ότι εμφανίζονται συνήθως στις πτυχές του δέρματος, θεωρείται ότι η τριβή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008, ο ιός ανθρώπινου θηλώματος (HPV) μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην ανάπτυξη τους. Η μελέτη ανέλυσε 37 είδη θηλωμάτων από διάφορες θέσεις του σώματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν HPV DNA σε σχεδόν 50% των θηλωμάτων δέρματος που εξετάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, οφείλονται σε δύο στελέχη του:

 1. Τον τύπο HPV 6
 2. Τον τύπο HPV 11

Τα θηλώματα είναι επίσης ένα φαινόμενο της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμόνες εγκυμοσύνης και αύξηση βάρους.

Τα θηλώματα δεν είναι μεταδοτικά. Μπορεί να υπάρχει μια γενετική σύνδεση. Δεν είναι ασυνήθιστο να τα έχουν πολλά μέλη της οικογένειας.

Τα θηλώματα εμφανίζονται συχνά σε άτομα:

 • υπέρβαρα
 • στην εγκυμοσυνη
 • έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου 2
 • έχουν HPV

Τα θηλώματα δεν γίνονται καρκίνοι του δέρματος.

Αποφύγετε να τρίβετε την περιοχή που υπάρχουν θηλώματα με ρούχα, κοσμήματα.

Ξυρίστε την περιοχή με προσοχή. Το ξύρισμα δεν θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη, αν και μπορεί να προκαλέσει πόνο και παρατεταμένη αιμορραγία.

Θηλώματα – Πότε να επισκεφτώ το γιατρό;

Η επίσκεψη στο γιατρό θα πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις εμφανιστούν τα θηλώματα. Υπάρχουν άλλες δερματικές παθήσεις, όπως είναι τα κονδυλώματα και κάποιοι σπίλοι, οι οποίες μπορεί να μοιάζουν με τα θηλώματα. Ο γιατρός είναι σε θέση να διακρίνει την πάθηση με κλινική εξέταση του ασθενούς. Σε περίπτωση που κρίνει απαραίτητο, θα παραπέμψει τον ασθενή για επιπλέον εξετάσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία
Κνίδωση η πιο κλασική έκφραση της αλλεργίας στο δέρμα.

Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και από την εμφάνιση  ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος που επιστημονικά ονομάζεται πομφός ,οι γνωστές «καντήλες» , όπως συχνά περιγράφονται από τους ασθενείς. Οι πομφοί έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση ως υπεγερμένες (δηλαδή φουσκωμένες), κυκλικές ή με ακανόνιστο σχήμα περιοχές του δέρματος, που περιβάλλονται από ερυθρότητα. Οι πομφοί και το ερύθημα της […]

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;

Ας δούμε μερικές διαφορές μεταξύ των θεραπειών που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε το Profhilo σας από τα fillers με υαλουρονικό οξύ. Profhilo vs fillers: Ο τύπος του υαλουρονικού οξέος Ο τύπος υαλουρονικoύ οξέος που χρησιμοποιείται στις ενέσεις δερματικού πληρωτικού είναι πιο παχύρρευστος.Το υαλουρονικό οξύ που θα βρείτε στα fillers συνδυάζεται με άλλα συστατικά, σε […]

Αποτρίχωση Προσώπου: η λύση είναι το LASER!

Η αποτρίχωση λέιζερ Αλεξανδρίτη για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην περιοχή του προσώπου είναι η καλύτερη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.Μέσα σε μόλις 10΄ λεπτά το πρόσωπο έχει καθαρίσει απ΄την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Η διαδικασία με την χρήση ιατρικών λέιζερ αποτρίχωσης νέας γενιάς, είναι η μόνη ενδεδειγμένη αποτριχωτική θεραπεία. Είναι η ιδανική μέθοδος για να απαλλαγείτε μια […]

AKMH: KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ή ακόμα κι αν δεν έχετε ακμή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίρνετε μια γεύση για το τι είναι ακμή -σπυράκια. Τι προκαλεί την ακμή; Η ακμή συνήθως αναπτύσσεται όταν τα θυλάκια των τριχών  φράζουν και εμποδίζουν […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;