Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα. Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. […]

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα.

Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες είναι πιθανόν αρχικά να παρατηρήσουν ερυθρές, ευαίσθητες περιοχές του δέρματος πίσω από τα γόνατα, στους αγκώνες ή στο λαιμό, τους καρπούς, τους αστραγάλους και τα χέρια. Επίσης μπορεί να προσβληθεί το δέρμα γύρω από τα φρύδια και τα μάτια.

Οι παράγοντες που το επηρεάζουν είναι αν υπάρχει αλλεργικό υπόβαθρο, εφίδρωση, συναισθηματικό στρες, τρόφιμα και επαφή με μάλλινα ρούχα, κατοικίδια ζώα ή σαπούνια.

Συμβουλή 1η : Η φροντίδα του δέρματος αρχίζει με τον καθαρισμό. Εάν έχετε έκζεμα, αποφύγετε την χρήση  σκληρών σαπουνιών και απορρυπαντικών. Το μέσο επίπεδο pH (οξύτητα ή αλκαλικό) σαπουνιού είναι 9 έως 10. Το φυσιολογικό επίπεδο pH του δέρματος είναι 4 έως 5. Λόγω αυτής της διαφοράς, το σαπούνι αυξάνει το pH του δέρματος σε ανεπιθύμητο επίπεδο και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του εκζέματος.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι. Επιλέξτε σαπούνια, καθαριστικά ή απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων χωρίς πρόσθετα αρώματα ή βαφές. Αυτές είναι κοινές αιτίες εκζέματος.

Συμβουλή 2η : Κρατήστε το δέρμα σας πάντα ενυδατωμένο- ειδικά το χειμώνα, όταν ο αέρας μπορεί να είναι πολύ ξηρός. Εφαρμόστε λοσιόν σώματος αφού βγείτε από το ντους ή το μπάνιο.Η χρήση μαλακτικών κρεμών για την καθημερινή ενυδάτωση του δέρματος βοηθάει να μειωθεί η συχνότητα των εξάρσεων.

Συμβουλή 3η : Επιλέξτε μαλακά ρούχα που είναι απαλά στο δέρμα σας και κρατάνε δροσερό και στεγνό χωρίς να ιδρώνει. Εάν τα μάλλινα ή άλλα υφάσματα φαίνεται να σας ενοχλούν, μην τα φοράτε. Βρείτε ρούχα χωρίς μαλλί για να σας κρατήσουν ζεστό το χειμώνα. Φορέστε χαλαρά ρούχα που δεν τρίβονται έντονα με το δέρμα σας.

Συμβουλη 4η : Στρες και άγχος. Το έντονο στρες μπορεί να προκαλέσει έκζεμα. Βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε σε περιόδους άγχους. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε τη νύχτα, ώστε να νιώσετε αναζωογονημένοι την επόμενη μέρα.

Οι θεραπευτικές αγωγές που υπάρχουν είναι αποτελεσματικές για τις εξάρσεις κνησμού, μειώνοντας τη συχνότητά τους. Ωστόσο, οι αγωγές αυτές δεν μπορούν να θεραπεύσουν οριστικά την ασθένεια, που μπορεί να εξαφανιστεί από μόνη της μετά από λίγα χρόνια.

Στην ίδια κατηγορία
Καθαρισμός προσώπου βασικό στάδιο στην πρόληψη της ακμής

Η ακμή μπορεί να ξεκινήσει ή να βρεθεί σε έξαρση κατά την προεφηβική, συνηθέστερα στην εφηβική ή και τη νεαρή ενήλικη ηλικία, ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν υποτροπές αργότερα, ακόμα και σε ηλικία 30 ή 40 ετών! Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που τότε πρωτοεμφανίζεται ακμή. Επομένως το να περιμένουμε να «ξεθυμάνει» η ακμή και να πιστεύουμε ότι […]

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: πριν και μετά την θεραπεία.

Η νέα μέθοδος αναίμακτης βλεφαροπλαστικής χωρίς τομές, αναισθητικές βελόνες, ράμματα, πόνο και χειρουργικές αίθουσες ήρθε για να διορθώσει άμεσα την πτώση του άνω βλεφάρου ή τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια. Η κλασική χειρουργική μέθοδος βλεφαροπλαστικής ήταν έως τώρα ο μοναδικός τρόπος για να ανανεώσουμε το βλέμμα μας. Χάριν στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της […]

Θηλώματα: Τι είναι και πως να απαλλαγείται ;

Και ξαφνικά…αρχίσατε να ψιλαφάτε κάτι μικρά σαν σπυράκια γύρω απ’ το λαιμό σας ή κάτω απ’ το στήθος σας; Τα θηλώματα φαίνεται σαν να εμφανίστηκαν απ’ το πουθενά! Αλλά τα κοινά θηλώματα είναι στην πραγματικότητα μια μόλυνση στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που προκαλείται από ιό τον ανθρώπινων θηλωμάτων,HPV. Όταν ο ιός εισβάλει σε αυτό […]

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;