Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε. Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης. Ωστόσο, παρόλο […]

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε.

Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης.

Ωστόσο, παρόλο που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια για τον απλό, αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο απομάκρυνσης της τριχοφυΐας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις γύρω από τη θεραπεία με laser.

Μύθος 1: Είναι οδυνηρό.

Η αποτρίχωση με λέιζερ, όσο τρομακτική ακούγεται, δεν προκαλεί σίγουρα τόσο πόνο έχετε ακούσει και στην συνέχεια έχετε φανταστεί. Ωστόσο, με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές αισθήσεις και έχουν διαφορετικά όρια πόνου, είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ κάθε ατόμου και του τι θα βιώσει με τη θεραπεία. Πολλοί λένε ότι η πρώτη φορά είναι η χειρότερη. Το σίγουρο είναι ότι με την εξέλιξη των μηχανημάτων laser αποτρίχωσης πραγματικά έχει γίνει πια εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

Επίσης, είναι ασφαλέστερη και ταχύτερη από την αποτρίχωση με κερι.Επίσης, στο BBSkin χρησιμοποιούμε για την αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη το μοναδικό ανώδυνο μηχάνημα παγκοσμίως.

100% ανώδυνη αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.

Μύθος 2: Δεν είναι κατάλληλη για σκούρα δέρματα.

Υπήρξε μια εποχή που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε σκούρους φωτοτυπους δέρματος, ωστόσο με τις πρόσφατες εξελίξεις στην εξέλιξη των μηχανημάτων αποτρίχωσης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τριχοφυΐα και στους σκούρους φωτοτυπους.

Μύθος 3: Χρειάζεται να κάνετε πολλές συνεδρίες!

Συνήθως οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιαστήμα 45-60 ημερών.

Καθώς οι φάσεις ανάπτυξης της τρίχας διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή, απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Οι τρίχες που αναγνωρίζονται περισσότερο από το laser και άρα καταστρέφονται είναι αυτές που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης (αναγενή φάση), οπότε η επόμενη συνεδρία μπορεί να γίνει – ανάλογα με το σημείο του σώματος, όταν τα τριχοθυλάκια που βρίσκονταν σε στάδιο ηρεμίας (τελογενή φάση) ολοκληρώσουν τον κύκλο τους και μπουν σε στάδιο ανάπτυξης. Συνήθως, αυτό μεταφράζεται σε ένα διάστημα 15-20 ημερών από τη συνεδρία της αποτρίχωσης.

Μύθος 4: Είναι πολύ ακριβό

Το κόστος αποτρίχωση με laser συνολικά αυξάνεται ανά επίσκεψη, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή. Αν θέλετε να κάνετε το άνω χείλος σας, αυτό θα κοστίσει πολύ λιγότερο σε σύγκριση με την πλάτη σας, που είναι μια μεγαλύτερη περιοχή και θα διαρκέσει περισσότερο.

Μύθος 5: Δεν είναι ασφαλές.

Η δέσμη φωτός του laser απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει, πράγμα που σημαίνει ότι το laser στοχεύει μόνο το θυλάκιο των τριχών και τίποτα άλλο. Αυτό αφήνει τον περιβάλλοντα ιστό αβλαβή.Επισης,έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε εκατομμύρια ασθενείς εδώ και δεκαετίες. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν επίσης την ασφαλή χρήση των laser για αποτρίχωση.

Μύθος 6: Η αποτρίχωση laser προκαλεί την ανάπτυξη των μαλλιών πιο πυκνή και συχνή.

Η αποτρίχωση με λέιζερ δεν προκαλεί την αύξηση της πυκνότητας των τριχών, στην πραγματικότητα ακριβώς το αντίθετο, κάθε θεραπεία θα πρέπει να προκαλέσει μείωση κατά 10% έως 25% στην ανάπτυξη των μαλλιών. Υπάρχει μια ανιχνεύσιμη μείωση της πυκνότητας, του πάχους και του ρυθμού ανάπτυξης των τριχών όσο προχωράμε στις συνεδρίες.

Μύθος 7: Δεν έχει αποτέλεσμα η αποτρίχωση με Laser στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές.

Ορμονοεξαρτώμενες περιοχές είναι αυτές που κανονικά δε θα έπρεπε να έχουν τρίχες και αυτό συμβαίνει γιατί τα ανδρογόνα υπερισχύουν των οιστρογόνων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυία (υπερτρίχωση). Οι περιοχές αυτές αφορούν πρόσωπο και σώμα και απαιτούν συνήθως περισσότερες συνεδρίες laser αποτρίχωσης.Ακομα,όμως και σε αυτές τις περιοχές μπορεί να μην έχουμε εξάλειψη της τριχοφυΐας σε 6-8 συνεδρίες αλλά σίγουρα οι τρίχες γίνονται μαλακές και πιο ανοιχτόχρωμες. Καθώς επίσης και μεγαλώνει το διάστημα εμφάνισης τους μεταξύ των συνεδριών.

Τι διαφορά έχει το laser από το ipl (γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση);

Το laser εξ’ ορισμού αποτελεί ενισχυμένο φως, μονοχρωματικό, συνεχές με συγκεντρωμένη κατεύθυνση. Κάθε laser αφορά συγκεκριμένο μήκος κύματος και απορροφάται επιλεκτικά από συγκεκριμένο χρωμοφόρο – μόριο του δέρματος. Ο Αλεξανδρίτης για παράδειγμα εκπέμπει στα 755nm του ορατού φωτός και απορροφάται έντονα και επιλεκτικά από τη μελανίνη που δομεί την τρίχα. Τα laser συνιστούν ιατρικά μηχανήματα και υπόκεινται σε κανόνες και περιορισμούς χρήσεως από ιατρούς.

Το ipl γνωστό και ως παλμικό φως ή φωτόλυση δεν έχει επιλεγμένο μήκος κύματος, άρα και απορρόφηση, αφορά ένα ευρύ φάσμα από 500 έως 1200 nm και η εφαρμογή του δεν περιορίζεται σε ιατρικούς χώρους.

Στην ίδια κατηγορία
Νέο laser επιτρέπει την αποτρίχωση και το καλοκαίρι!

Η δράση των lasers στην αποτρίχωση στηρίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας που εκπέμπουν από τη μελανίνη της τρίχας, με στόχο να καταστραφεί και ο θύλακας της, από τον οποίο και παράγεται η τρίχα. Όταν το δέρμα μας μαυρίζει από τον ήλιο, οφείλεται στην παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύττταρα της επιδερμίδας. Η μελανίνη αυτή είναι η […]

Laser αποτρίχωση: ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσεις;

Η απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με laser είναι μία ασφαλής μέθοδος που τείνει να αντικαταστήσει παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης (κερί, ξυράφι, ταινίες, κρέμες), οι οποίες υστερούν στην ποιότητα και τη μονιμότητα του αποτελέσματος. Σήμερα η αποτρίχωση με laser είναι η δημοφιλέστερη θεραπεία laser του δερματολογικού ιατρείου, καθώς αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση και προστίθενται νέες ηλικιακές ομάδες, όπως […]

Ροδόχρους ακμή VS Kόκκινο δέρμα. Ποιες οι διαφορές;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος που επηρεάζει έως και το 10% του ενήλικου πληθυσμού. Καθώς βρίσκεται μέσα στην «οικογένεια» της υπερευαισθησίας του δέρματος, οι πάσχοντες περιγράφουν δυσάρεστες αισθήσεις όπως τσούξιμο και αίσθημα καύσου .Εκτός από αυτά τα συμπτώματα εμφανίζουν συνήθως εικόνα έξαψης και σημάδια διάχυτης ερυθρότητας των μάγουλων, του πηγουνιού, […]

Ανώδυνο laser Αλεξανδρίτη…κι όμως γίνεται!

Η νέα και μοναδική συσκευή αποτρίχωσης λέιζερ Αλεξανδρίτη που χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη νέα τεχνολογία: Moveo. Ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτό είναι ότι το σύστημα Moveo, επιτρέπει την επιτυχή θεραπεία του ευρύτερου φάσματος τύπων δέρματος, χρωμάτων και υφών μαλλιών από όλα τα μέρη του σώματος και θεωρείται από τους δερματολόγους ως […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;