Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Καθαρισμός προσώπου…ο κλασικός!

Καθαρισμός προσώπου…ο κλασικός!

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. Επίσης,πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών. Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από […]

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. Επίσης,πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών.

Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο.

Το πρώτο και βασικό πλεονέκτημα ενός καθαρισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, η οποία οφείλεται σε ορμονικές κυρίως διαταραχές, σε στρες, σε κακή διατροφή, στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στις κλιματολογικές συνθήκες. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντάς την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, χημικά peelings αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης. Διαρκεί 1,5-2 ώρες, ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος και από το πόσο προβληματικό είναι ένα δέρμα.

Μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως επίσης δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες αλλά και άντρες, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν και εκείνοι μπει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης.

Στόχος

Ο στόχος είναι να εξισορροπήσει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη συντηρεί σε μια υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των καλλυντικών.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός.

Κατά μέσο όρο βαθύ καθαρισμό προσώπου πρέπει να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά.

 

Ο καθαρισμός προσώπου αποτελείται από τα παρακάτω στάδια :

  • Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με προϊόντα ντεμακιγιάζ.
  • Δεύτερο στάδιο με το πήλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων.
  • Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων.
  • Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
  • Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψισύχνων ρευμάτων.
  • Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

Η διαδικασία μπορεί να αλλάζει από αισθητικό σε αισθητικό εμπλουτίζοντας την με περισσότερες από μια μάσκες ή με καλμαντικούς ορούς που προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος.

Στην ίδια κατηγορία
SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock; Tο sunscreen […]

Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!

Η λέξη «θυλακίτιδα» μπορεί σε πολλούς να είναι άγνωστη, ωστόσο δεν είναι άλλο από τα γνωστά μικρά σπυράκια που εμφανίζονται είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες μετά το ξύρισμα. Η θυλακίτιδα, είναι μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που εκδηλώνεται σε σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα,  όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και […]

Γιατί να επιλέξετε το Microneedling για θεραπεία προσώπου?

Το Microneedling, επίσης γνωστό ως Collagen Induction Therapy (CIT) είναι μια περιζήτητη θεραπεία, με διασημότητες όπως οι Gwyneth Paltrow και Naomi Watts να ορκίζονται για τα αντιγηραντικά οφέλη. Γιατί όμως έγινε τόσο δημοφιλές; Οι πελάτες το βλέπουν ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι μια οικονομικη θεραπεία που επιτυγχανει εξαιρετικα αποτελσματα. Τι είναι το microneedling; Η […]

Ούλες Ακμής: πείτε ΟΧΙ στην θεραπεία με τα laser!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος, ενώ το ποσοστό  μεταξύ των εφήβων που εμφανίζουν ακμή είναι έως και 80% . Η ατροφική ουλή αποτελεί κοινή επιπλοκή της ακμής, αντιπροσωπεύει το 11% των περιπτώσεων ακμής και επηρεάζει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πότε ανακαλύφθηκε το Microneedling; Το 1994, ο Orentreich περιέγραψε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;