Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη.

Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα, τη γέφυρα της μύτης, το μέτωπο, το πηγούνι και πάνω από το άνω χείλος.

Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα είναι πιο επιρρεπείς στο μέλασμα επειδή έχουν πιο ενεργά μελανοκύτταρα απλά η βλάβη φαίνεται πιο έντονα στους ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα γιατί κάνει μεγάλη αντίθεση.

Όσον αφορά την αιτία του  μελάσματος, φαίνεται να υπάρχει ένας γενετικός σύνδεσμος. Άλλοι παράγοντες ,όπως οι ορμόνες, μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο.Πέρα από αυτό, η έκθεση στον ήλιο είναι το κλειδί. Το υπεριώδες φως προτρέπει τα μελανοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη, γι ‘αυτό το μέλασμα μπορεί να χειροτερεύει το καλοκαίρι και να καλυτερεύει το χειμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ακόμη και ένας μικρός χρόνος στον ήλιο μπορεί να κάνει το μέλασμα να εμφανιστεί πιο έντονα από πριν.

Το 90% των περιπτώσεων μελάσματος εμφανίζεται σε γυναίκες.Ο λόγος πίσω από αυτό δεν είναι εντελώς σαφής, ωστόσο, είναι πιθανό να οφείλεται εν μέρει στους τύπους ορμονικών αλλαγών που είναι πιο συχνές στις γυναίκες, όπως αυτές που βιώνετε εάν είστε έγκυος. Το μελασμα αναφέρεται ως« μάσκα εγκυμοσύνης », καθώς οι γυναίκες το αναπτύσσουν συνήθως για πρώτη φορά ή βιώνουν την επιδείνωση του μελάσματος ενώ είναι έγκυες. Δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός που να συνδέει τα αυξημένα επίπεδα ορμονών με το μέλασμα, αλλά φαίνεται ότι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσουν την παραγωγή μελανίνης.

Η διάγνωση του μελάσματος είναι αρκετά απλή, αλλά μπορεί να είναι εύκολη η σύγχυση με άλλες παθήσεις όπως η μεταφλεγμονώδης υπερμελάχρωση (καφετί κηλίδες που παραμένουν πίσω από τραυματισμό του δέρματος όπως η ακμή) ή οι κηλίδες- πανάδες.

Αν έχετε μελάσμα εξαιτίας της εγκυμοσύνης ή της λήψης αντισυλληπτικών χάπιων, η θεραπεία είναι απίθανο να είναι αποτελεσματική εάν δεν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία.Λαμβάνουμε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό για να μάθουμε τι προκαλεί το μέλασμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται προσαρμογές. Εάν ένα ορμονικό αντισυλληπτικό προκαλεί το πρόβλημα, μια γυναίκα μπορεί να σκεφτεί τη μετάβαση σε μια μη ορμονική επιλογή.

Ποια θεραπεία να επιλέξω;

Οι θεραπείες του μελάσματος θέλουν πολύ προσοχή γιατί  κάποια λάθος θεραπεία θα κάνει το μέλασμα χειρότερο. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με ήπιες θεραπείες ή θεραπείες που έχουν μελετηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό.

Στο BBSkin έχουμε επιλέξει για την θεραπεία του μελάσματος να εφαρμόζουμε την θεραπεία Cosmelan.H No1 θεραπεία παγκοσμίως που έχει μελετηθεί και εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για την αντιμετώπιση του μελάσματος.

Άλλη επιλογή είναι η υδροκινόνη. Η ουσία αυτή λειτουργεί παρεμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης.Τα προϊόντα με υδροκινόνη πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο υπό τη φροντίδα ενός γιατρού – και μόνο στις περιοχές του δέρματος που υπάρχει βλάβη. Ο δερματολόγος ,επίσης, μπορεί να προτείνει θεραπεία τριπλού συνδυασμού, η οποία είναι μια κρέμα που συνδυάζει υδροκινόνη με τρετινοΐνη (ένα ισχυρό ρητινοειδές που καταστέλλει τη σύνθεση μελανίνης) και ένα κορτικοστεροειδές (αυτό μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή από τα άλλα δύο συστατικά και να μειώσει τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων σας). Παρά τη γενικότερη αξιοσημείωτη ασφάλεια της υδροκινόνης, θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν τις πιθανές παρενέργειες.

Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν peeling με αζελαϊκό οξύ και το κοχικο οξύ, που και οι δύο παρεμποδίζουν επίσης το πώς λειτουργούν τα μελανοκύτταρά σας.

Η προστασία από τον ήλιο είναι μέγιστης σημασίας για την πρόληψη του μελάσματος.

Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι άμυνα ενάντια στο μέλασμα.

Στην ίδια κατηγορία
MOTUS MOVEO laser αποτελεσματικό ακόμα και σε ανοιχτόχρωμες τρίχες!

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε το laser Motus MOveo AX της εταιρείας DEKA. H Deka Lasers, αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία παραγωγής Ιατρικών Lasers στην Ευρώπη με ιστορία στην παραγωγή Lasers για πάνω από 4 δεκαετίες. Τι κάνει αυτό το Laser Αλεξανδρίτη τόσο αποτελεσματικό; Η απάντηση βρίσκεται στην νέα καινοτόμο κεφαλή MOVEO που […]

Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!

Η λέξη «θυλακίτιδα» μπορεί σε πολλούς να είναι άγνωστη, ωστόσο δεν είναι άλλο από τα γνωστά μικρά σπυράκια που εμφανίζονται είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες μετά το ξύρισμα. Η θυλακίτιδα, είναι μια πολύ συχνή πάθηση του δέρματος, που εκδηλώνεται σε σημεία του σώματος όπου υπάρχει τριχοφυΐα,  όπως οι μηροί, το μπικίνι, οι μασχάλες και […]

Γιατί ξεχωρίζει το laser Αλεξανδρίτη Deka Motus Moveo AX;

Κατ’ αρχήν το Motus Moveo AX έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία DEKA η οποία δραστηριοποιείται στα ιατρικά Laser για πάνω από 30 χρόνια και αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία παραγωγής Ιατρικών Lasers στην Ευρώπη .Το συγκεκριμένο μοντέλο Laser Αλεξανδρίτη διαθέτει διπλή πιστοποίηση και από την Ευρώπη (CE) και από την Αμερική (FDA). […]

Laser : 7 μύθοι και παρανοήσεις της αποτρίχωσης

Έχουμε όλοι μια ενοχλητική τρίχα κάπου που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε. Η αποτρίχωση με laser είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τις τρίχες μόνιμα από το σώμα.Ολο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν αυτή τη θεραπεία σε σχέση με άλλες μεθόδους όπως η αποτρίχωση με κερί και η κρέμα αποτρίχωσης. Ωστόσο, παρόλο […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία