Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη.

Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα, τη γέφυρα της μύτης, το μέτωπο, το πηγούνι και πάνω από το άνω χείλος.

Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα είναι πιο επιρρεπείς στο μέλασμα επειδή έχουν πιο ενεργά μελανοκύτταρα απλά η βλάβη φαίνεται πιο έντονα στους ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα γιατί κάνει μεγάλη αντίθεση.

Όσον αφορά την αιτία του  μελάσματος, φαίνεται να υπάρχει ένας γενετικός σύνδεσμος. Άλλοι παράγοντες ,όπως οι ορμόνες, μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο.Πέρα από αυτό, η έκθεση στον ήλιο είναι το κλειδί. Το υπεριώδες φως προτρέπει τα μελανοκύτταρα να παράγουν περισσότερη μελανίνη, γι ‘αυτό το μέλασμα μπορεί να χειροτερεύει το καλοκαίρι και να καλυτερεύει το χειμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ακόμη και ένας μικρός χρόνος στον ήλιο μπορεί να κάνει το μέλασμα να εμφανιστεί πιο έντονα από πριν.

Το 90% των περιπτώσεων μελάσματος εμφανίζεται σε γυναίκες.Ο λόγος πίσω από αυτό δεν είναι εντελώς σαφής, ωστόσο, είναι πιθανό να οφείλεται εν μέρει στους τύπους ορμονικών αλλαγών που είναι πιο συχνές στις γυναίκες, όπως αυτές που βιώνετε εάν είστε έγκυος. Το μελασμα αναφέρεται ως« μάσκα εγκυμοσύνης », καθώς οι γυναίκες το αναπτύσσουν συνήθως για πρώτη φορά ή βιώνουν την επιδείνωση του μελάσματος ενώ είναι έγκυες. Δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός που να συνδέει τα αυξημένα επίπεδα ορμονών με το μέλασμα, αλλά φαίνεται ότι τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσουν την παραγωγή μελανίνης.

Η διάγνωση του μελάσματος είναι αρκετά απλή, αλλά μπορεί να είναι εύκολη η σύγχυση με άλλες παθήσεις όπως η μεταφλεγμονώδης υπερμελάχρωση (καφετί κηλίδες που παραμένουν πίσω από τραυματισμό του δέρματος όπως η ακμή) ή οι κηλίδες- πανάδες.

Αν έχετε μελάσμα εξαιτίας της εγκυμοσύνης ή της λήψης αντισυλληπτικών χάπιων, η θεραπεία είναι απίθανο να είναι αποτελεσματική εάν δεν αντιμετωπιστεί η υποκείμενη αιτία.Λαμβάνουμε ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό για να μάθουμε τι προκαλεί το μέλασμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιούνται προσαρμογές. Εάν ένα ορμονικό αντισυλληπτικό προκαλεί το πρόβλημα, μια γυναίκα μπορεί να σκεφτεί τη μετάβαση σε μια μη ορμονική επιλογή.

Ποια θεραπεία να επιλέξω;

Οι θεραπείες του μελάσματος θέλουν πολύ προσοχή γιατί  κάποια λάθος θεραπεία θα κάνει το μέλασμα χειρότερο. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με ήπιες θεραπείες ή θεραπείες που έχουν μελετηθεί αποκλειστικά γι’ αυτό.

Στο BBSkin έχουμε επιλέξει για την θεραπεία του μελάσματος να εφαρμόζουμε την θεραπεία Cosmelan.H No1 θεραπεία παγκοσμίως που έχει μελετηθεί και εφαρμόζεται ΜΟΝΟ για την αντιμετώπιση του μελάσματος.

Άλλη επιλογή είναι η υδροκινόνη. Η ουσία αυτή λειτουργεί παρεμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης.Τα προϊόντα με υδροκινόνη πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο υπό τη φροντίδα ενός γιατρού – και μόνο στις περιοχές του δέρματος που υπάρχει βλάβη. Ο δερματολόγος ,επίσης, μπορεί να προτείνει θεραπεία τριπλού συνδυασμού, η οποία είναι μια κρέμα που συνδυάζει υδροκινόνη με τρετινοΐνη (ένα ισχυρό ρητινοειδές που καταστέλλει τη σύνθεση μελανίνης) και ένα κορτικοστεροειδές (αυτό μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή από τα άλλα δύο συστατικά και να μειώσει τη δραστηριότητα των μελανοκυττάρων σας). Παρά τη γενικότερη αξιοσημείωτη ασφάλεια της υδροκινόνης, θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν τις πιθανές παρενέργειες.

Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν peeling με αζελαϊκό οξύ και το κοχικο οξύ, που και οι δύο παρεμποδίζουν επίσης το πώς λειτουργούν τα μελανοκύτταρά σας.

Η προστασία από τον ήλιο είναι μέγιστης σημασίας για την πρόληψη του μελάσματος.

Η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο είναι άμυνα ενάντια στο μέλασμα.

Στην ίδια κατηγορία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;

Το microneedling έχει χρόνο αποθεραπείας; Μετά τη θεραπεία microneedling  το δέρμα παρουσιάζει ήπια ερυθρότητα για 1-4 ώρες. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες, η ερυθρότητα έχει υποχωρήσει. Για διάστημα περίπου 7 ημερών εφαρμόζουμε αναπλαστική και αντηλιακή κρέμα που σας επιτρέπουν να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μπορώ να κάνω derma roller στο σπίτι με ασφάλεια & […]

Σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα…Καλώς ήρθες Μέλασμα!

Το μέλασμα είναι μια αβλαβής αλλά  ενοχλητική κατάσταση που προκαλεί σκουρόχρωμα σημάδια στο δέρμα σας.Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μέλασμα πιθανότατα συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρά (τα κύτταρα που παράγουν το χρώμα στο δέρμα σας) αρχίζουν να υπερ-παραγουν μελανίνη. Το αποτέλεσμα: Καφέ ή γκρίζα-καφέ μπαλώματα που αρχίζουν να χαλάνε την εικόνα του δέρματος σας. Το μέλασμα […]

Πώς λειτουργεί η αποτρίχωση laser…

Η τρίχα περιέχει μελανίνη. Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η τρίχα τόσο μεγαλύτερη είναι και η ποσότητα μελανίνης που περιέχει. Η μελανίνη έχει την ιδιότητα να απορροφά διάφορα μήκη κύματος ακτινοβολίας, ιδίως υπεριώδη ακτινοβολία. Όταν η ακτίνα του λέιζερ χτυπά την τρίχα, η θερμοκρασία της τρίχας ξεπερνά τους 90 βαθμούς Κελσίου κι έτσι «καίγεται» ο θύλακας. […]

Ροδόχρους Ακμή: υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή ( Rosacea) αναφέρεται ως ακμή των ενηλίκων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σχέση με την ακμή που προσβάλλει συνήθως τους εφήβους. Η ροδοχρους νόσος είναι συχνή και εμφανίζεται και στα δυο φύλα συνήθως μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής. Τι είναι η ροδόχρους ακμή; Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή διαταραχή […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;