Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Μυρμηκιές ποδιών και χεριών

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια; Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και […]

Τι είναι οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές στα χέρια και στα πόδια;

Οι μυρμηγκιές είναι μη καρκινικές εκδηλώσεις του δέρματος, που προκαλούνται από ιογενή λοίμωξη στο ανώτερο στρώμα του δέρματος. Ο ένοχος είναι ένα στέλεχος ιού που ονομάζεται ανθρώπινος ιός θηλώματος ή HPV. Πολλά στελέχη του ιού υπάρχουν και εκείνα που προκαλούν μυρμηκιές στα χέρια και τα πόδια δεν είναι τα ίδια στελέχη του HPV που προκαλούν κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι επιβλαβείς. Τελικά, σε περίπου δύο χρόνια, οι περισσότερες μυρμηκιές εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή μικρό πόνο, ανάλογα με τη θέση τους.

Τι μορφή έχουν οι μυρμηκιές;

Κατά μέσον όρο είναι μικρά, περίπου στο μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Και ειδικά στο πέλμα το ποδιού μπορεί να είναι παραπάνω από ένα.

Μερικές φορές οι κάλοι μπερδεύονται για παλαμιαία ή πελματιαία μυρμηκιά. Σε μερικές μυρμηκιες, εμφανίζονται μικρές μαύρες κουκίδες στο κέντρο της βλάβης στην πραγματικότητα οι μαύρες κουκίδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία που χρησιμοποιεί η μυρμηκια για να μεγαλώνει.

Πόσο εύκολο είναι να κολλήσεις μυρμηκιά;

Οι μυρμηγκιές εξαπλώνονται από άτομο σε άτομο. Η μετάδοση μπορεί να είναι έμμεση. Για παράδειγμα, ένα παιδί με βλάβη στο χέρι του μπορεί να αγγίξει μια επιφάνεια παιδικής χαράς που ακουμπάει έπειτα ένα άλλο παιδί. Ή ένα άτομο με πελματιαία μυρμηκια χρησιμοποιεί ένα ντους χωρίς να φορα παπούτσια και ένα άλλο άτομο στη συνέχεια το χρησιμοποιεί και έρχεται σε επαφή με τον ιό της μυρμηκιας.

Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευαίσθητα. Αλλά εκείνοι με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν επίσης να αναπτύξουν μυρμηκιές.

Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;

Οι πελματιαίες και παλαμιαίες μυρμηκιές συχνά απομακρύνονται χωρίς θεραπεία. Εάν σας ενοχλεί ή μεγαλώνουν σε μέγεθος, ωστόσο, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με διάφορους τρόπους.

Σε περίπτωση που οι μυρμηγκιές είναι ομαλές ενδείκνυται η χρήση ενός τοπικού παρασκευάσματος σαλικυλικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τρετινοΐνη ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου τα οποία προκαλούν επιλεκτικά ερεθισμό στην μυρμηγκιά. Η θεραπεία με αυτά τα σκευάσματα μπορεί να έχει διάρκεια αρκετών μηνών.

Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης απαιτείται όμως τοπική αναισθησία.

Η θεραπεία, ωστόσο, δεν είναι γρήγορη και εύκολη.

Ακόμη και αν μια θεραπεία είναι επιτυχής, η μυρμηκιά μπορεί να ξαναεμφανιστεί γιατί αντιμετωπίζουμε την βλάβη ιός παραμένει στο σώμα μας.

Στην ίδια κατηγορία
Γιατίνα επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό;

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό αποτελεί την πιο δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων.Σε αρκετές περιπτώσεις, ένας σχολαστικός καθαρισμός είναι το ενδεδειγμένο σημείο έναρξης της βασικής φροντίδας του δέρματος. Ειδικά σε περιπτώσεις ακμής είναι το πρώτο βήμα πριν από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Γιατί να επιλέξω καθαρισμό προσώπου με ατμό; Ο […]

Κνίδωση η πιο κλασική έκφραση της αλλεργίας στο δέρμα.

Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από έντονο κνησμό (φαγούρα) και από την εμφάνιση  ενός χαρακτηριστικού εξανθήματος που επιστημονικά ονομάζεται πομφός ,οι γνωστές «καντήλες» , όπως συχνά περιγράφονται από τους ασθενείς. Οι πομφοί έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση ως υπεγερμένες (δηλαδή φουσκωμένες), κυκλικές ή με ακανόνιστο σχήμα περιοχές του δέρματος, που περιβάλλονται από ερυθρότητα. Οι πομφοί και το ερύθημα της […]

Αποτελέσματα αποτρίχωσης laser Αλεξανδρίτη στους άνδρες.

Το laser Αλεξανδρίτη ενδείκνυται και για άνδρες σε περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος είναι η αραίωση σε κάποιες περιοχές όπως η πλάτη, ο θώρακας και οι μασχάλες. H αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας εδώ και δεκαετίες. Με τρόπο γρήγορο, […]

Κεγχρίο: Πού οφείλεται & πώς αφαιρείται η κύστη στο πρόσωπο?

Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος, ή πλάτη και περιέχουν συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος. Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και παραμένου λευκά ή υποκίτρινα. Δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα. Εμφανίζονται σε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;