Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μυρμηκιές ή Μυρμηγκιές: Βρες την σωστή θεραπεία!

Μυρμηκιές ή Μυρμηγκιές: Βρες την σωστή θεραπεία!

Άσχημο και ενοχλητικό, οι μυρμηκιες δεν φεύγουν ποτέ σύντομα! Η ιατρική αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία «αποχώρησή» τους από το δέρμα μας. Οι μυρμηκιές είναι γενικά αβλαβείς και συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μερικες, όπως αυτες που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μπορούν να κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Οι θεραπεια […]

Άσχημο και ενοχλητικό, οι μυρμηκιες δεν φεύγουν ποτέ σύντομα! Η ιατρική αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία «αποχώρησή» τους από το δέρμα μας.

Οι μυρμηκιές είναι γενικά αβλαβείς και συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μερικες, όπως αυτες που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μπορούν να κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Οι θεραπεια των μυρμηκιων μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά ευτυχώς, οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι και οι λιγότερο επεμβατικές.

Ανατομία των μυρμηκιών

Οι μυρμηκιές ,οπως και τα κονδυλώματα,αναπτύσσονται μόνο στην επιδερμίδα, το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Μια τυπική εικόνα των μυρμηκιών έχει μια ανυψωμένη, τραχιά επιφάνεια.. Το κέντρο μιας βλάβης μπορεί να είναι σκασμένο με μαυρες κουκίδες. Αυτά είναι τα τριχοειδή αγγεία που παρέχουν το αίμα το οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη τους (ρίζα της μυρμηκιάς)

Τι είναι οι μυρμηκιές τελικά;

Οι μυρμηκιές εμφανίζονται όταν τα κύτταρα του δέρματος αναπτύσσονται ταχύτερα από το φυσιολογικό, επειδή μολύνονται με τον ιό ανθρώπινων θηλώματων (HPV). Μεταξύ των 150 στελεχών του HPV, περίπου 10 προκαλούν δερματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένων των κοινών, πελματιαίων και επίπεδων κονδυλωμάτων. Ορισμένα άλλα στελέχη προκαλούν κονδυλωμάτα των γεννητικών οργάνων. Κάποιοι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι τύποι HPV εμπλέκονται σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και σε άλλους γεννητικούς καρκίνους, αλλά τα στελέχη που προκαλούν κονδυλώματα του δέρματος έχουν σπάνια συνδεθεί με τον καρκίνο.

Οι δύο συχνότεροι τύποι μυρμηκίας  είναι η κοινή μυρμηκία και η μυρμηκία των ποδιών. Οι κοινές μυρμηκίες αναπτύσσονται συνήθως στα δάχτυλα, στο πίσω μέρος της παλάμης, στα χέρια και στα πόδια. Οι μυρμηκίες των ποδιών εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα. Οι μυρμηκιές των πελμάτων οφείλονται κυρίως στο στέλεχος 1, ενώ των χεριών στο 2 και το 4. Οι ομαλές μυρμηκιές με κύρια εντόπιση στο πρόσωπο οφείλονται στα στελέχη 3 και 10.

Όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με τον HPV επανειλημμένα – όταν χαιρετάμε κάποιον με τα χέρια ή αγγίζουμε ένα πόμολο, για παράδειγμα – αλλά μόνο μερικοί από εμάς αναπτύσσουμε μυρμηκιές. Τα παιδιά και τα άτομα με ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να κολλήσουν  κονδυλώματα από άλλους.

Οι βλάβες του δέρματος είναι μεταδοτικές, αλλά όχι τόσο εύκολα. Μπορούν να εξαπλωθούν από άτομο σε άτομο με άμεση επαφή, κυρίως μέσω μικρό-τραυματισμών στο δέρμα. Θεωρητικά, μπορείτε επίσης να κολλήσετε των ιό HPV από επιφάνειες όπως δάπεδα, ντουλάπια ή ντους. Οι μυρμηκιές μπορούν να εξαπλωθούν από μια περιοχή  σε μια άλλη περιοχή του σώματος, οπότε είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας.

Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το ήμισυ των κονδυλωμάτων-μυμηκιων εξαφανίζονται μόνοι τους μέσα σε ένα χρόνο και τα δύο τρίτα μέσα σε δύο χρόνια. Ωστόσο, χρειάζεται άμεση θεραπεία για να μειώσουμε την ποσότητα του ιού και την εξάπλωση του στους γύρω υγιείς ιστούς.

Διάγνωση και θεραπεια

Η διάγνωση των μυρμηγκιών γίνεται με εξέταση των βλαβών με τη χρήση δερματοσκοπίου. Στοιχεία που υποβοηθούν στη διάγνωση είναι για παράδειγμα τα μαύρα στίγματα από τα θρομβωμένα αγγεία των πελματιαίων μυρμηγκιών

Στη θεραπεία των μυρμηγκιών χρησιμοποιούνται:

Σαλικυλικό οξύ. Αυτό είναι το κύριο συστατικό της ασπιρίνης, και θα πρέπει συνήθως να είναι η πρώτη σας επιλογή. Σύμφωνα με μια μελέτη, το σαλικυλικό οξύ είναι η μόνη τοπική θεραπεία (θεραπεία που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα) που σαφώς υπερβαίνει το εικονικό φάρμακο. Το σαλικυλικό οξύ κοστίζει ελάχιστα, έχει ελάχιστες παρενέργειες και έρχεται σε διάφορα παρασκευάσματα .

Κρυοθεραπεία . Τοποθετεί σε σπρέι ή ψεκάζει υγρό άζωτο πάνω στην βλαβη. Η απαλλαγή από τον κονδυλωματα με αυτό τον τρόπο συνήθως απαιτεί τρεις ή τέσσερις θεραπείες, μία κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Καύση ή ηλεκτροκαυτηρίαση.Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι μια μέθοδος που καταστρέφει τον ιστό με χρήση ηλεκτρισμού. Για την καταστροφή του ιστού χρησιμοποιείται μια μικρή μήλη (κεφαλή), η οποία διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα. Η καύση των μυρμηγκιών είναι συχνά η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Στην ίδια κατηγορία
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ…. ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ!

Σε όλους μας έχει συμβεί και κατα πάσα πιθανότητα θα μας ξανασυμβεί γιατί  η θάλασσα μας ξεγελάει και μας κάνει να ξεχνάμε την χρήση του αντηλιακού. Το ξέρετε ότι για κάθε έγκαυμα που παθαίνει ένα παιδί στον ήλιο, αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής του από καρκίνο του δέρματος, αργότερα όταν γίνει ενήλικας; Τα ηλιακά εγκαύματα είναι […]

Ουλές Ακμής: Η θεραπεία με laser δεν κάνει μαγικά!

Πολλοί νομίζουν ότι τα λέιζερ είναι μαγικά και μπορούν να εξαφανίσουν σε ένα λεπτό κάθε ουλή και σημάδι από το δέρμα, αλλά αυτό δεν ισχύει.Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν κάνει έστω και μια συνέδρια laser fraxional για ουλές ακμής αναφέρουν ότι περίμεναν πολλά περισσότερα σαν αποτέλεσμα. Ασφαλώς και μπορεί να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά όχι […]

Αποτρίχωση στις μασχάλες: πόσο ασφαλής είναι;

Πολλές γυναίκες θα ξυρίσουν τις μασχάλες τους εκατοντάδες – ίσως και χιλιάδες – φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδέα της εγκατάλειψης αυτής της κουραστικής διαδικασίας μπορεί να φαίνεται ελκυστική και ίσως αναρωτιέστε εάν η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Αν και η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να ακούγεται […]

Τι είναι το νήμα PDO;

Εάν αναζητάτε μια αποτελεσματική μέθοδο για να ανανεώσετε και να συσφίξετε το δέρμα σας χωρίς χειρουργική επέμβαση, το νήμα PDO μπορεί να είναι η απάντηση που ψάχνετε. Τα νήματα PDO είναι μια σύγχρονη τεχνική που χρησιμοποιείται στην ιατρική αισθητική για την σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος. Το PDO αναφέρεται στα “Πολυδιοξανόνη” νήματα, τα οποία είναι […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;