Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μυρμηκιές ή Μυρμηγκιές: Βρες την σωστή θεραπεία!

Μυρμηκιές ή Μυρμηγκιές: Βρες την σωστή θεραπεία!

Άσχημο και ενοχλητικό, οι μυρμηκιες δεν φεύγουν ποτέ σύντομα! Η ιατρική αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία «αποχώρησή» τους από το δέρμα μας. Οι μυρμηκιές είναι γενικά αβλαβείς και συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μερικες, όπως αυτες που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μπορούν να κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Οι θεραπεια […]

Άσχημο και ενοχλητικό, οι μυρμηκιες δεν φεύγουν ποτέ σύντομα! Η ιατρική αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία «αποχώρησή» τους από το δέρμα μας.

Οι μυρμηκιές είναι γενικά αβλαβείς και συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μερικες, όπως αυτες που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μπορούν να κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Οι θεραπεια των μυρμηκιων μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά ευτυχώς, οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι και οι λιγότερο επεμβατικές.

Ανατομία των μυρμηκιών

Οι μυρμηκιές ,οπως και τα κονδυλώματα,αναπτύσσονται μόνο στην επιδερμίδα, το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Μια τυπική εικόνα των μυρμηκιών έχει μια ανυψωμένη, τραχιά επιφάνεια.. Το κέντρο μιας βλάβης μπορεί να είναι σκασμένο με μαυρες κουκίδες. Αυτά είναι τα τριχοειδή αγγεία που παρέχουν το αίμα το οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη τους (ρίζα της μυρμηκιάς)

Τι είναι οι μυρμηκιές τελικά;

Οι μυρμηκιές εμφανίζονται όταν τα κύτταρα του δέρματος αναπτύσσονται ταχύτερα από το φυσιολογικό, επειδή μολύνονται με τον ιό ανθρώπινων θηλώματων (HPV). Μεταξύ των 150 στελεχών του HPV, περίπου 10 προκαλούν δερματικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένων των κοινών, πελματιαίων και επίπεδων κονδυλωμάτων. Ορισμένα άλλα στελέχη προκαλούν κονδυλωμάτα των γεννητικών οργάνων. Κάποιοι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι τύποι HPV εμπλέκονται σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και σε άλλους γεννητικούς καρκίνους, αλλά τα στελέχη που προκαλούν κονδυλώματα του δέρματος έχουν σπάνια συνδεθεί με τον καρκίνο.

Οι δύο συχνότεροι τύποι μυρμηκίας  είναι η κοινή μυρμηκία και η μυρμηκία των ποδιών. Οι κοινές μυρμηκίες αναπτύσσονται συνήθως στα δάχτυλα, στο πίσω μέρος της παλάμης, στα χέρια και στα πόδια. Οι μυρμηκίες των ποδιών εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα. Οι μυρμηκιές των πελμάτων οφείλονται κυρίως στο στέλεχος 1, ενώ των χεριών στο 2 και το 4. Οι ομαλές μυρμηκιές με κύρια εντόπιση στο πρόσωπο οφείλονται στα στελέχη 3 και 10.

Όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με τον HPV επανειλημμένα – όταν χαιρετάμε κάποιον με τα χέρια ή αγγίζουμε ένα πόμολο, για παράδειγμα – αλλά μόνο μερικοί από εμάς αναπτύσσουμε μυρμηκιές. Τα παιδιά και τα άτομα με ανωμαλίες του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να κολλήσουν  κονδυλώματα από άλλους.

Οι βλάβες του δέρματος είναι μεταδοτικές, αλλά όχι τόσο εύκολα. Μπορούν να εξαπλωθούν από άτομο σε άτομο με άμεση επαφή, κυρίως μέσω μικρό-τραυματισμών στο δέρμα. Θεωρητικά, μπορείτε επίσης να κολλήσετε των ιό HPV από επιφάνειες όπως δάπεδα, ντουλάπια ή ντους. Οι μυρμηκιές μπορούν να εξαπλωθούν από μια περιοχή  σε μια άλλη περιοχή του σώματος, οπότε είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας.

Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το ήμισυ των κονδυλωμάτων-μυμηκιων εξαφανίζονται μόνοι τους μέσα σε ένα χρόνο και τα δύο τρίτα μέσα σε δύο χρόνια. Ωστόσο, χρειάζεται άμεση θεραπεία για να μειώσουμε την ποσότητα του ιού και την εξάπλωση του στους γύρω υγιείς ιστούς.

Διάγνωση και θεραπεια

Η διάγνωση των μυρμηγκιών γίνεται με εξέταση των βλαβών με τη χρήση δερματοσκοπίου. Στοιχεία που υποβοηθούν στη διάγνωση είναι για παράδειγμα τα μαύρα στίγματα από τα θρομβωμένα αγγεία των πελματιαίων μυρμηγκιών

Στη θεραπεία των μυρμηγκιών χρησιμοποιούνται:

Σαλικυλικό οξύ. Αυτό είναι το κύριο συστατικό της ασπιρίνης, και θα πρέπει συνήθως να είναι η πρώτη σας επιλογή. Σύμφωνα με μια μελέτη, το σαλικυλικό οξύ είναι η μόνη τοπική θεραπεία (θεραπεία που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα) που σαφώς υπερβαίνει το εικονικό φάρμακο. Το σαλικυλικό οξύ κοστίζει ελάχιστα, έχει ελάχιστες παρενέργειες και έρχεται σε διάφορα παρασκευάσματα .

Κρυοθεραπεία . Τοποθετεί σε σπρέι ή ψεκάζει υγρό άζωτο πάνω στην βλαβη. Η απαλλαγή από τον κονδυλωματα με αυτό τον τρόπο συνήθως απαιτεί τρεις ή τέσσερις θεραπείες, μία κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Καύση ή ηλεκτροκαυτηρίαση.Η ηλεκτροκαυτηρίαση είναι μια μέθοδος που καταστρέφει τον ιστό με χρήση ηλεκτρισμού. Για την καταστροφή του ιστού χρησιμοποιείται μια μικρή μήλη (κεφαλή), η οποία διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα. Η καύση των μυρμηγκιών είναι συχνά η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Στην ίδια κατηγορία
«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

ΠΑΡΑΤΡΙΜΜΑ: εξάνθημα στην περιοχή της πάνας

Το εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από μια καινούργια τροφή στη διατροφή του παιδιού σας μέχρι και από τα ίδια τα ούρα του. Το εξάνθημα στην περιοχή της πάνας είναι γενικά ένα πρόβλημα που οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, το ερεθισμένο δέρμα μολύνεται από τον μύκητα […]

Αποτρίχωση με laser Αλεξανδριτη… έχει μόνιμα αποτελέσματα;

H laser αποτρίχωση αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης, ιδανική για όλο το σώμα και σε αντίθεση με τις συνήθεις μεθόδους αποτρίχωσης βάζει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της επίμονης τριχοφυΐας. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις περιοχές του σώματος; Το Laser Αλεξανδρίτη μέσα σύμφωνα με μελέτες δεκαετιών καταφέρνει να έχει οριστική και μόνιμη παύση της […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;