Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες.

Αιτίες

Η μετάδοση της μολυσματικής τερμίνθου μπορεί να γίνει πανεύκολα.Εξαπλώνεται μέσω άμεσης επαφής με μια μολυσμένη πηγή. Αυτή η πηγή θα μπορούσε να είναι ένα άλλο παιδί, το κολυμβητήριο και μέσω αντικειμένων, όπως τα παιχνίδια, τα ρούχα και οι πετσέτες. Για τον λόγο αυτό, η καλύτερη πρόληψη είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

Η περίοδος επώασης για τον ιό μπορεί να είναι μέχρι δύο μήνες. Δηλαδή, ο ιός μολύνει το παιδί σας έως δύο μήνες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως συστάδες μικρών, κόκκινων, ροζ «ομφαλωτέων οζιδίων», σημάδια δηλαδή που μοιάζουν με σπυράκια.. Έχουν μέγεθος συνήθως 1-3 χιλιοστά, αλλά μπορούν να φτάσουν τα 2 εκατοστά.

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους εσωτερικούς μηρούς ή στους γλουτούς, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα συμπτώματα είναι εντονότερα στα παιδιά που πάσχουν από ξηροδερμία ή ατοπική δερματίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγνοήσετε τα σημάδια της λοίμωξης.

Θεραπεία

Επειδή η εκδήλωσή της γίνεται με «αθώα» σπυράκια και μπορεί να μην δώσετε σημασία καλό είναι ότι αν παρατηρήσετε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί, η επίσκεψη στον δερματολόγο κρίνεται απαραίτητη.
Αν, μάλιστα, προλάβετε το «κακό» πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, η εφαρμογή κάποιας ειδικής κρέμας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν οι βλάβες έχουν επεκταθεί και πολλαπλασιαστεί τότε η χειρουργική αντιμετώπιση συνίσταται στην αφαίρεση και σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα (απόξεση) και στη συνέχεια  εφαρμογή βάμματος ιωδίου.

Στην ίδια κατηγορία
Αφαίρεση θηλωμάτων με Laser

Τι είναι τα θηλώματα; Τα θηλώματα είναι καλοήθεις προσεκβολές του δέρματος. Μπορούν να πάρουν πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα, αλλά γενικά είναι καφέ χρώματος, στρογγυλές και ελαφρώς ασύμμετρες. Πώς αφαιρούνται; Οι άνθρωποι συνήθως ζητούν την αφαίρεση για αισθητικούς λόγους.Στο ιατρείο μας αφαιρούμε τα θηλώματα με το Laser Plasmage.Το laser χρησιμοποιεί την τεχνολογία του πλάσματος κι […]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις […]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ…. ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ!

Σε όλους μας έχει συμβεί και κατα πάσα πιθανότητα θα μας ξανασυμβεί γιατί  η θάλασσα μας ξεγελάει και μας κάνει να ξεχνάμε την χρήση του αντηλιακού. Το ξέρετε ότι για κάθε έγκαυμα που παθαίνει ένα παιδί στον ήλιο, αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής του από καρκίνο του δέρματος, αργότερα όταν γίνει ενήλικας; Τα ηλιακά εγκαύματα είναι […]

Γιατί ξεχωρίζει το laser Αλεξανδρίτη Deka Motus Moveo AX;

Κατ’ αρχήν το Motus Moveo AX έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία DEKA η οποία δραστηριοποιείται στα ιατρικά Laser για πάνω από 30 χρόνια και αυτή τη στιγμή, πρόκειται για την κορυφαία εταιρία παραγωγής Ιατρικών Lasers στην Ευρώπη .Το συγκεκριμένο μοντέλο Laser Αλεξανδρίτη διαθέτει διπλή πιστοποίηση και από την Ευρώπη (CE) και από την Αμερική (FDA). […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;