Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Μολυσματική Τέρμινθος: η πιο συχνή παιδική δερματική λοίμωξη

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες. Αιτίες […]

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια κοινή λοίμωξη του δέρματος της παιδικής ηλικίας που προκαλείται από ιό. Προκαλεί μικρά, κόκκινα ή σκουρόχρωμα οζίδια στο δέρμα των παιδιών. Παρόλο που η μολυσματική τέρμινθος δεν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι δύσκολο να την θεραπεύσετε. Παρατηρείται συχνά σε παιδιά από ενός έως δέκα ετών αλλά και σε ενήλικες.

Αιτίες

Η μετάδοση της μολυσματικής τερμίνθου μπορεί να γίνει πανεύκολα.Εξαπλώνεται μέσω άμεσης επαφής με μια μολυσμένη πηγή. Αυτή η πηγή θα μπορούσε να είναι ένα άλλο παιδί, το κολυμβητήριο και μέσω αντικειμένων, όπως τα παιχνίδια, τα ρούχα και οι πετσέτες. Για τον λόγο αυτό, η καλύτερη πρόληψη είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

Η περίοδος επώασης για τον ιό μπορεί να είναι μέχρι δύο μήνες. Δηλαδή, ο ιός μολύνει το παιδί σας έως δύο μήνες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα

Η μολυσματική τέρμινθος εμφανίζεται ως συστάδες μικρών, κόκκινων, ροζ «ομφαλωτέων οζιδίων», σημάδια δηλαδή που μοιάζουν με σπυράκια.. Έχουν μέγεθος συνήθως 1-3 χιλιοστά, αλλά μπορούν να φτάσουν τα 2 εκατοστά.

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους εσωτερικούς μηρούς ή στους γλουτούς, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα συμπτώματα είναι εντονότερα στα παιδιά που πάσχουν από ξηροδερμία ή ατοπική δερματίτιδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην αγνοήσετε τα σημάδια της λοίμωξης.

Θεραπεία

Επειδή η εκδήλωσή της γίνεται με «αθώα» σπυράκια και μπορεί να μην δώσετε σημασία καλό είναι ότι αν παρατηρήσετε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί, η επίσκεψη στον δερματολόγο κρίνεται απαραίτητη.
Αν, μάλιστα, προλάβετε το «κακό» πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις, η εφαρμογή κάποιας ειδικής κρέμας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.

Αν οι βλάβες έχουν επεκταθεί και πολλαπλασιαστεί τότε η χειρουργική αντιμετώπιση συνίσταται στην αφαίρεση και σύνθλιψη των βλαβών με χειρουργική λαβίδα (απόξεση) και στη συνέχεια  εφαρμογή βάμματος ιωδίου.

Στην ίδια κατηγορία
Μύκητες: το καλοκαίρι υπάρχουν παντού!

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και ζέστη!!! Η αγαπημένες συνθήκες για τους μύκητες. Οι μύκητες ζουν σε ένα ζεστό & υγρό περιβάλλον, όπως το ανθρώπινο σώμα και για αυτό το λόγο δεν χάνουν ευκαιρία να «φωλιάσουν» σε αυτό. Τι είναι μύκητας; Οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μυκήτων […]

Η ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα πόδια μας καλύπτονται από παχιές κάλτσες μέσα σε παπούτσια ή παντόφλες και τα αφήνουμε γυμνά μόνο όταν πάμε να κοιμηθούμε.Επισης, μπορεί κάπου να τα χτυπήσουμε ή να τα κακοποιήσουμε και να μην δώσουμε σημασία με αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνθηκών για ονυχομυκητίαση, πιο γνωστή ως […]

Ροδόχρους Ακμή: υπάρχει μόνιμη θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή ( Rosacea) αναφέρεται ως ακμή των ενηλίκων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλη σχέση με την ακμή που προσβάλλει συνήθως τους εφήβους. Η ροδοχρους νόσος είναι συχνή και εμφανίζεται και στα δυο φύλα συνήθως μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωής. Τι είναι η ροδόχρους ακμή; Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή διαταραχή […]

Ατοπική Δερματίτιδα: Συμβουλές φροντίδας του ξηρού δέρματος

Εάν έχετε ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η φροντίδα του δέρματός σας είναι σημαντική για τη συντήρηση και τη θεραπεία της κατάστασης. Το έκζεμα είναι μια αλλεργική δερματική αντίδραση με αποτέλεσμα ένα κόκκινο με φαγούρα εξάνθημα. Στα παιδιά η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα στην περιοχή του προσώπου πριν επεκταθεί στα χέρια και τα πόδια. […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;