Το Microneedling, επίσης γνωστό ως Collagen Induction Therapy (CIT) είναι μια περιζήτητη θεραπεία, με διασημότητες όπως οι Gwyneth Paltrow και Naomi Watts να ορκίζονται για τα αντιγηραντικά οφέλη. Γιατί όμως έγινε τόσο δημοφιλές;

Οι πελάτες το βλέπουν ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι μια οικονομικη θεραπεία που επιτυγχανει εξαιρετικα αποτελσματα.

Τι είναι το microneedling;

Η διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει περιπου 30 λεπτα, καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης και μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιώντας μικροβελόνες ακριβείας, δημιουργεί χιλιάδες μικρο-κανάλια στο δέρμα, γεγονός που αναγκάζει το σώμα να πιστεύει ότι δέχεται επίθεση.

Στη συνέχεια στέλνει νέα κύτταρα ινοβλαστών, κολλαγόνο και ελαστίνη στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία εξαλείφουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ μειώνουν τυχόν ουλές. Επίσης, επειδή το σώμα θεραπεύεται και δεν υπάρχουν χημικές ουσίες, μπορείτε να το προωθήσετε ως φυσική θεραπεία.

Σε ποιά σημεία του σώματος εφαρμόζεται;

Αν και χρησιμοποιείται κυρίως στο πρόσωπο, η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στο σώμα και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους και τα χρώματα του δέρματος. Μπορεί να θεραπεύσει μια ποικιλία δερματικών καταστάσεων, από βαθιές ρυτίδες έως βλάβες στον ήλιο και μελάγχρωση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις ουλές.

Η κίνηση της κεφαλής είναι πάντα κυκλική (κύκλος μέσα στον κύκλο) ώστε να καλύψουμε όσο γίνεται καλύτερα την περιοχή που δουλεύουμε  και μπορούμε να περάσουμε την κεφαλή έως 5 φορές από το ίδιο σημείο, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα έρευνες αποδεικνύουν πως ύστερα από 4 συνεδρίες microneedling που γίνονται μέσα σε 4 μήνες υπάρχει αύξηση κατά 400% στην παραγωγή κολλαγόνου.Σβησε ραγαδες,ουλες,ρυτιδες,παναδες.

Θεραπείες