Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • «FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει.
Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει κάτι τόσο πολύ; Κι αν ναι, τι σημαίνει αυτό;
Ένας καινούργιος όρος έχει αρχίσει να ακούγεται στην επιστημονική κοινότητα και είναι το: “Filler Fatigue” (κόπωση υαλουρονικού πλήρωσης).

Τι είναι το Filler Fatigue ;
Φανταστείτε να φυσάτε αέρα σε ένα μπαλόνι μέχρι να γεμίσει όταν απελευθερώσετε τον αέρα, το μπαλόνι θα έχει ξεχειλώσει άρα την επόμενη φορά θα χρειαστεί λίγο περισσότερο αέρα για να γεμίσει πλήρως.
Η θεωρία είναι ότι όταν τα filler εγχύονται επανειλημμένα στο πρόσωπο, με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να χαλαρώνει το δέρμα. Και έτσι, κάθε φορά θα απαιτούσε περισσότερο ποσότητα υαλουρονικού για να γεμίσει την συγκεκριμένη περιοχή.

Αλήθεια, μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια στην αντίληψη ότι η μακροχρόνια χρήση των filler προκαλεί προβλήματα με την χαλάρωση του δέρματος. Οι δερματολόγοι έχουν τώρα σχεδόν δύο δεκαετίες δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των υαλουρονικων που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, η υπερβολική χρήση των υαλουρονικων θα μπορούσε πραγματικά να τονίσει τη συνεχιζόμενη διαδικασία γήρανσης,και να χαλαρώνει το δέρμα αλλά αυτό αφορά ΜΟΝΟ την υπερβολική χρήση.

Πώς να αποφύγετε το «filler fatigue»;
Τα δερματικά πληρωτικά είναι πράγματι μια προσωρινή λύση για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου καθώς το δέρμα αρχίζει να μεγαλώνει. Αλλά στα σωστά χέρια, η πρακτική είναι πολύ πιο εξελιγμένη από την απλή αναπλήρωση του χαμένου όγκου.
Η έγχυση σε βασικά σημεία στο πρόσωπο μπορεί να προσφέρει ένα αποτέλεσμα lifting. Όταν ένας ασθενής αντιμετωπίζεται σωστά με πληρωτικά, ολόκληρο το πρόσωπο δείχνει νεότερο και πιο φρέσκο. Με αυτή την τεχνική,των βασικών σημείων,αποφεύγετε το «πρήξιμο» από υαλουρονικο filler, καθώς δεν πρόκειται για όγκο.
Σημασία έχει “η ποιότητα όχι ποσότητα” ,όπου “ποιότητα” αναφερόμαστε τόσο στην ποιότητα του υλικού όσο και στην ποιότητα της τεχνικής έγχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεωρία για το «filler fatigue» προωθείται εν μέρει από πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι υποστηρίζουν το χειρουργικό facelift για ασθενείς που φθάνουν σε κάποιο στάδιο γήρανσης.

Στην ίδια κατηγορία
Καθαρισμός προσώπου,ο κλασικός!

Όταν μιλάμε για καθαρισμό πρόσωπου αναφερόμαστε σε εκείνη την θεραπεία που θα μας απαλλάξει από σπυράκια και μαύρα στίγματα. Είναι ίσως η πιο κλασική θεραπεία αισθητικής, που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από πολύπλοκα μηχανήματα και καινοτόμες θεραπείες. Ο καθαρισμός προσώπου δεν είναι άλλος από την διαδικασία που γίνεται με τον ατμό και η οποία εδώ […]

SUNSCREEN VS SUNBLOCK: 6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η αγορά που κάνουμε όλες μα όλες αυτή την περίοδο είναι το αντηλιακό. Και οι περισσότεροι έχουν ως μοναδικό κριτήριο την υφή. Αν είναι λάδι, κρέμα, λοσιόν, spray. Συμφωνούμε ότι η υφή είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ποια είναι ακριβώς η διαφορά μεταξύ του sunscreen (αντιηλιακo) και sunblock; Tο sunscreen […]

Καθαρισμός προσώπου…ο κλασικός!

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. Επίσης,πολύ συχνά υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως από φόβο μολύνσεων και ουλών. Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από […]

Κεγχρίο: Πού οφείλεται & πώς αφαιρείται η κύστη στο πρόσωπο?

Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος, ή πλάτη και περιέχουν συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος. Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και παραμένου λευκά ή υποκίτρινα. Δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα. Εμφανίζονται σε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία