Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • «FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

«FILLER FATIGUE»…ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ?

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει. Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει […]

Τα υπερβολικά γεμάτα χείλη και μάγουλα είναι μια τάση ομορφιάς που απλά δεν θα σταματήσει.
Οι επιρροές από την διάσημη οικογένειά Kardashian την βοήθησαν να γίνει ολοένα και συχνότερη η χρήση των filler (υαλουρονικό) του προσώπου. Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες από τέλεια φουσκωτά χείλη και ζυγωματικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε: Υπάρχει κάτι τόσο πολύ; Κι αν ναι, τι σημαίνει αυτό;
Ένας καινούργιος όρος έχει αρχίσει να ακούγεται στην επιστημονική κοινότητα και είναι το: “Filler Fatigue” (κόπωση υαλουρονικού πλήρωσης).

Τι είναι το Filler Fatigue ;
Φανταστείτε να φυσάτε αέρα σε ένα μπαλόνι μέχρι να γεμίσει όταν απελευθερώσετε τον αέρα, το μπαλόνι θα έχει ξεχειλώσει άρα την επόμενη φορά θα χρειαστεί λίγο περισσότερο αέρα για να γεμίσει πλήρως.
Η θεωρία είναι ότι όταν τα filler εγχύονται επανειλημμένα στο πρόσωπο, με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να χαλαρώνει το δέρμα. Και έτσι, κάθε φορά θα απαιτούσε περισσότερο ποσότητα υαλουρονικού για να γεμίσει την συγκεκριμένη περιοχή.

Αλήθεια, μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια στην αντίληψη ότι η μακροχρόνια χρήση των filler προκαλεί προβλήματα με την χαλάρωση του δέρματος. Οι δερματολόγοι έχουν τώρα σχεδόν δύο δεκαετίες δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των υαλουρονικων που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, η υπερβολική χρήση των υαλουρονικων θα μπορούσε πραγματικά να τονίσει τη συνεχιζόμενη διαδικασία γήρανσης,και να χαλαρώνει το δέρμα αλλά αυτό αφορά ΜΟΝΟ την υπερβολική χρήση.

Πώς να αποφύγετε το «filler fatigue»;
Τα δερματικά πληρωτικά είναι πράγματι μια προσωρινή λύση για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου καθώς το δέρμα αρχίζει να μεγαλώνει. Αλλά στα σωστά χέρια, η πρακτική είναι πολύ πιο εξελιγμένη από την απλή αναπλήρωση του χαμένου όγκου.
Η έγχυση σε βασικά σημεία στο πρόσωπο μπορεί να προσφέρει ένα αποτέλεσμα lifting. Όταν ένας ασθενής αντιμετωπίζεται σωστά με πληρωτικά, ολόκληρο το πρόσωπο δείχνει νεότερο και πιο φρέσκο. Με αυτή την τεχνική,των βασικών σημείων,αποφεύγετε το «πρήξιμο» από υαλουρονικο filler, καθώς δεν πρόκειται για όγκο.
Σημασία έχει “η ποιότητα όχι ποσότητα” ,όπου “ποιότητα” αναφερόμαστε τόσο στην ποιότητα του υλικού όσο και στην ποιότητα της τεχνικής έγχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεωρία για το «filler fatigue» προωθείται εν μέρει από πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι υποστηρίζουν το χειρουργικό facelift για ασθενείς που φθάνουν σε κάποιο στάδιο γήρανσης.

Στην ίδια κατηγορία
Καθαρισμός προσώπου βασικό στάδιο στην πρόληψη της ακμής

Η ακμή μπορεί να ξεκινήσει ή να βρεθεί σε έξαρση κατά την προεφηβική, συνηθέστερα στην εφηβική ή και τη νεαρή ενήλικη ηλικία, ωστόσο, μπορεί να παρουσιαστούν υποτροπές αργότερα, ακόμα και σε ηλικία 30 ή 40 ετών! Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που τότε πρωτοεμφανίζεται ακμή. Επομένως το να περιμένουμε να «ξεθυμάνει» η ακμή και να πιστεύουμε ότι […]

Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;

Το rf microneedling ενεργοποιεί την φυσική λειτουργία του οργανισμού να παράγει ελαστινη και κολλαγονο. Με απόλυτα φυσικό τρόπο χωρίς κάποιο ενέσιμο υλικό. Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει και το υαλουρονικό! Το Vivace Rf Fractional είναι η μοναδική συσκευή η οποία παρέχει τρεις διαφορετικές θεραπείες σε μία μόνο συνεδρία. Συνδυάζει microneedling με θεραπεία […]

Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη;

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για απαλλαγή της τριχοφυΐας με ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.Οι συνεδρίες ,για να φτάσουμε το επιθυμητό, αποτέλεσμα είναι κατά μέσο όρο 8 συνεδρίες ανά 40 ημέρες. Διαδικασία O χειριστής σαρώνει με το laser όλη την περιοχή, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα σύστημα ψύξης, ώστε να γίνεται ακόμα πιο ανώδυνη η διαδικασία. […]

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Το καλοκαίρι πρέπει να θυμόμαστε για την ατελείωτη ηλιοφάνεια και τις ζεστές θερμοκρασίες, χωρίς να μας ενοχλούν τα τσιμπήματα.Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας έξω το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα έντομα. Απολαμβάνουν να γυρνάνε γύρω γύρω και εμφανίζονται ιδιαίτερα το βράδυ ή όπου έχει νερό. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;