Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
  • Αρχική
  • /
  • Blog
  • /
  • Θηλώματα δέρματος: μήπως ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσετε;

Θηλώματα δέρματος: μήπως ήρθε η ώρα να τα αφαιρέσετε;

Τα θηλώματα του δέρματος είναι ανώδυνες, μη καρκινικές. Συνδέονται με το δέρμα από ένα μικρό, λεπτό μίσχο. Τα θηλώματα εμφανίζονται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας, αν και συνήθως βρίσκονται σε μέρη όπου το δέρμα σας”διπλώνει” όπως: μασχάλες έσω των […]

Τα θηλώματα του δέρματος είναι ανώδυνες, μη καρκινικές. Συνδέονται με το δέρμα από ένα μικρό, λεπτό μίσχο. Τα θηλώματα εμφανίζονται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας, αν και συνήθως βρίσκονται σε μέρη όπου το δέρμα σας”διπλώνει” όπως:

  • μασχάλες
  • έσω των μηρών
  • βλέφαρα
  • λαιμός
  • κάτω από το στήθος σας

Πώς αφαιρούνται;

Γενικά, τα θηλωματα δεν απαιτούν θεραπεία. Όμως,καλό είναι να αφαιρούνται γιατί κατά διαστήματα μπορεί να τα τραυματίζεται ή να σας φαγουριζουν.Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να τα αφαιρέσετε καθώς όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνουν και θα σας ενοχλήσουν.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας τα αφαιρέσει με:

  • Κρυοθεραπεία: Κατάψυξη της επιδερμίδας με υγρό άζωτο.
  • Χειρουργική αφαίρεση: Αφαίρεση των θηλωμάτων με ψαλίδι ή νυστέρι.
  • Ηλεκτροχειρουργική: Καίγοντας τα θηλώματα με ηλεκτρική ενέργεια υψηλής συχνότητας.

Η αφαίρεση μικρών θηλωμάτων δέρματος δεν απαιτεί συνήθως αναισθησία. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία κατά την αφαίρεση μεγάλων ή πολλαπλών θηλωμάτων.

Δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις ετικέτες του δέρματος μόνοι σας. Πολλοί ιστότοποι προσφέρουν οδηγίες για την αφαίρεση τους.Ακόμη και σε αποστειρωμένο περιβάλλον, η αφαίρεση των θηλωμάτων μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, εγκαύματα και λοίμωξη. Είναι καλύτερο να αφήσετε το γιατρό σας να κάνει την αφαίρεση και να σας δώσει τις σωστές οδηγίες για να επουλώσει η περιοχή που έχουμε θεραπεύσει.

Πως γίνεται η διαγνωση;

Ο κύριος τρόπος για να εντοπίσετε ένα θήλωμα είναι από τον μίσχο.

Τα περισσότερα θηλώματα είναι μικροσκοπικά, συνήθως μικρότερα από 2 χιλιοστά σε μέγεθος. Ορισμένοι μπορούν να αναπτυχθούν τόσο μεγάλοι όσο αρκετά εκατοστά. Μπορεί να είναι λεία και στρογγυλά, ή μπορεί να είναι ρυτιδωμένα και ασύμμετρα. Ορισμένα είναι σπειροειδείς και μοιάζουν με κόκκους ρυζιού.

Το χρώμα των θηλωμάτων μπορεί να είναι πιο σκούρο από το περιβάλλον δέρμα λόγω υπέρχρωσης.

Τι προκαλεί τα θηλώματα;

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προκαλεί τα θηλώματα. Δεδομένου ότι εμφανίζονται συνήθως στις πτυχές του δέρματος, θεωρείται ότι η τριβή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008, ο ιός ανθρώπινου θηλώματος (HPV) μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην ανάπτυξη τους. Η μελέτη ανέλυσε 37 είδη θηλωμάτων από διάφορες θέσεις του σώματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν HPV DNA σε σχεδόν 50% των θηλωμάτων δέρματος που εξετάστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, οφείλονται σε δύο στελέχη του:

  1. Τον τύπο HPV 6
  2. Τον τύπο HPV 11

Τα θηλώματα είναι επίσης ένα φαινόμενο της εγκυμοσύνης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ορμόνες εγκυμοσύνης και αύξηση βάρους.

Τα θηλώματα δεν είναι μεταδοτικά. Μπορεί να υπάρχει μια γενετική σύνδεση. Δεν είναι ασυνήθιστο να τα έχουν πολλά μέλη της οικογένειας.

Τα θηλώματα εμφανίζονται συχνά σε άτομα:

  • υπέρβαρα
  • στην εγκυμοσυνη
  • έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου 2
  • έχουν HPV

Τα θηλώματα δεν γίνονται καρκίνοι του δέρματος.

Αποφύγετε να τρίβετε την περιοχή που υπάρχουν θηλώματα με ρούχα, κοσμήματα.

Ξυρίστε την περιοχή με προσοχή. Το ξύρισμα δεν θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη, αν και μπορεί να προκαλέσει πόνο και παρατεταμένη αιμορραγία.

Θηλώματα – Πότε να επισκεφτώ το γιατρό;

Η επίσκεψη στο γιατρό θα πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις εμφανιστούν τα θηλώματα. Υπάρχουν άλλες δερματικές παθήσεις, όπως είναι τα κονδυλώματα και κάποιοι σπίλοι, οι οποίες μπορεί να μοιάζουν με τα θηλώματα. Ο γιατρός είναι σε θέση να διακρίνει την πάθηση με κλινική εξέταση του ασθενούς. Σε περίπτωση που κρίνει απαραίτητο, θα παραπέμψει τον ασθενή για επιπλέον εξετάσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία
Αποτρίχωση με Laser Aλεξανδρίτη VS Àλλων Mεθόδων Aποτρίχωσης

Η αποτρίχωση με λέιζερ αλεξανδρίτης έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης. Ας δούμε μια σύγκριση με τις δημοφιλείς μεθόδους: Κερί: Προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, αλλά είναι επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα και ερυθρότητα. Η αποτρίχωση με λέιζερ αλεξανδρίτη είναι λιγότερο επώδυνη και πιο ακριβής. Ξύρισμα: Παρέχει […]

Φροντίστε σώστα το πρόσωπο σας το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο περισσότερο για να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά από τον ήλιο. Ο ζεστός καιρός φέρνει μια ολόκληρη σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πως πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα του προσώπου μας,όπως : «Πρέπει πραγματικά να ενυδατώσω την επιδερμίδα ακόμη και αν έχει 100 βαθμούς έξω και το […]

ΠΑΡΑΤΡΙΜΜΑ: εξάνθημα στην περιοχή της πάνας

Το εξάνθημα από την πάνα μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από μια καινούργια τροφή στη διατροφή του παιδιού σας μέχρι και από τα ίδια τα ούρα του. Το εξάνθημα στην περιοχή της πάνας είναι γενικά ένα πρόβλημα που οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίσουν εύκολα. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, το ερεθισμένο δέρμα μολύνεται από τον μύκητα […]

Τι πρέπει να κάνω πριν τη συνεδρία με laser αποτρίχωσης Alexandrite;

Θα πρέπει να έχετε ξυριστεί Οι τρίχες στην περιοχή εφαρμογής του λέιζερ πρέπει να έχουν ξυριστεί μία ημέρα πριν την συνεδρία προς αποφυγή ερεθισμών. Εάν ζητηθεί από τον εφαρμογέα, οι τρίχες θα παραμείνουν αξύριστες. Επίσης η περιοχή που θα σαρωθεί με το laser δεν θα πρέπει να φέρει ερεθισμούς ή κοκκινίλες. Στο πρόσωπο δεν κάνετε […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού