Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€

Ακμή – Κυστική Ακμή

Ερεθισμός, εσωτερικό οίδημα, πόνος  και… επεκτατικές τάσεις. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κυστικής ακμής, της πιο δύσκολης μορφής ακμής.Τα εξανθήματα είναι πολύμορφα, αποτελούμενα από φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες οζίδια, κύστεις, ουλές και μπορεί να συνοδεύονται από σμηγματόρροια.  Αυτός ο τύπος ακμής, αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να δημιουργήσει έντονα σημάδια στο πρόσωπο-ουλές ακμής. Ο κάθε […]

Ερεθισμός, εσωτερικό οίδημα, πόνος  και… επεκτατικές τάσεις. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κυστικής ακμής, της πιο δύσκολης μορφής ακμής.Τα εξανθήματα είναι πολύμορφα, αποτελούμενα από φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες οζίδια, κύστεις, ουλές και μπορεί να συνοδεύονται από σμηγματόρροια. 

Αυτός ο τύπος ακμής, αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να δημιουργήσει έντονα σημάδια στο πρόσωπο-ουλές ακμής. Ο κάθε ασθενής με ακμή πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή περίπτωση. Σε γενικές γραμμές όμως,σε μέτρια και σοβαρή ακμή χρειάζεται συστηματική θεραπεία ή συνδυασμός τοπικής και συστηματικής θεραπείας. Στις περιπτώσεις ακμής που υπάρχει ορμονικό πρόβλημα που την προκαλεί και επιδεινώνει, πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί πρώτα αυτό, αλλιώς η θεραπεία της ακμής δεν θα είναι ποτέ αρκετά αποτελεσματική.Όμως, πέρα από την ιατρική αγωγή που θα δώσει ο δερματολόγος, καλό θα ήταν να ακολουθείτε και συγκεκριμένη καθημερινή περιποίηση.

Προσέχω πολύ την καθαριότητά μου και πλένω το πρόσωπο μου πρωι-βράδυ. Γιατί η ακμή μου επιμένει;

Η ακμή δεν προκαλείται από την ελλειπή καθαριότητα του δέρματος! Οπότε το πλύσιμο του προσώπου από μόνο του δεν μπορεί να θεραπεύσει την ακμή. Όμως το πλύσιμο του προσώπου (με ειδικά καθαριστικά προϊόντα για δερμα με ακμή) είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας γιατί απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα. Αν υπάρχει ένα φιλμ λιπαρότητας πάνω στο πρόσωπο καμία τοπική θεραπεία (κρέμες, gel) δεν μπορεί να διεισδύσει και να είναι αποτελεσματική. Επίσης το δέρμα είναι «μπουκωμένο» και η ίδια η ακμή επιδεινώνεται.

Τι θέση έχει ο καθαρισμός προσώπου στην θεραπεία της ακμής?

Ο «βαθύς» καθαρισμός του προσώπου βοηθά πολύ στην θεραπεία της φαγεσωρικής ακμής. Μετά τον βαθύ καθαρισμό μειώνεται η λιπαρότητα στο δέρμα, καθαρίζουν οι τριχικοί θύλακοι («πόροι») οπότε το δέρμα δεν κάνει φλεγμονές, το δέρμα αναπνέει καλύτερα και ανταποκρίνεται καλυτέρα στις θεραπείες με τοπικά φάρμακα κατά της ακμής και δερμοκαλλυντικά.

Υπάρχει θεραπεία για τα σημάδια (ουλές) που καταλείπει η ακμή;

Σήμερα διαθέτουμε εξειδικευμένες στοχευμένες θεραπείες οι οποίες διορθώνουν την ουλή της ακμής (η οποία βρίσκεται εσωτερικά στο δέρμα κάτω από το «βαθουλωματάκι» που βλέπουμε) .Ο συνδυασμός του microneedling και  Green Peel θα μας δώσει τέλεια αποτελέσματα όσον αφορά τις ουλες ακμής. Η αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού αισθητικού προβλήματος πρέπει να γίνεται όταν έχουμε θεραπεύσει την ενεργό φάση της ακμής.

Θεραπεία ενεργού ακμής χωρίς χάπια

Η θεραπεία της ακμής όταν θέλουμε να αποφύγουμε την λήψη χαπιών ισοτρετινοΐνης μπορεί να γίνει είτε με την θεραπεία Acnelan,είτε με εφαρμογή του Green Peel.Tα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Διατροφή – Ακμή

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κι επαρκή ερευνητικά δεδομένα που να «χαρακτηρίζουν» τη διατροφή είτε αιτιολογικό, είτε θεραπευτικό παράγοντα της νόσου, παράγοντες όπως το στρες (οποιασδήποτε φύσεως), οι μη ισορροπημένες διατροφικές συνήθεις, οι κακής ποιότητας διατροφικές επιλογές και το υπερβάλλον βάρος φαίνεται να συσχετίζονται τόσο με την εκδήλωση όσο και με την εξέλιξη της νόσου! Καλό είναι να αποφεύγονται:

  • Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο π.χ λευκό ψωμί, ζυμαρικά, άσπρη ζάχαρη, άσπρο ρύζι,
  • Τρόφιμα που συσχετίζονται με φλεγμονές όπως τα τρανς λιπαρά.
Τελευταία προϊόντα
Δείτε τα τελευταία προϊόντα μας
Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Πολυνουκλεοτίδια: Η Νέα Τάση στη Φροντίδα του Δέρματος
Τι είναι τα Skinboosters;
Πόση διάρκεια έχει το Botox;
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία