Πολλοί νομίζουν ότι τα λέιζερ είναι μαγικά και μπορούν να εξαφανίσουν σε ένα λεπτό κάθε ουλή και σημάδι από το δέρμα, αλλά αυτό δεν ισχύει.Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν κάνει έστω και μια συνέδρια laser fraxional για ουλές ακμής αναφέρουν ότι περίμεναν πολλά περισσότερα σαν αποτέλεσμα. Ασφαλώς και μπορεί να έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά όχι πάντοτε ούτε με μία μόνο εφαρμογή.

Πώς λειτουργούν οι θεραπείες με λέιζερ για τα σημάδια;

Οι θεραπείες για ουλές με λέιζερ δεν εξαφανίζουν την ουλή. Αντ ‘αυτού, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν μια ουλή να φαίνεται λιγότερο αισθητή.Το σώμα αρχίζει τη διαδικασία επιδιόρθωσης μιας πληγής μετά από τραυματισμό του δέρματος. Αυτά τα σημάδια μπορεί να εξασθενίσουν ή να γίνουν ελαφρύτερα με το χρόνο. Όταν μια ουλή γίνεται μόνιμη, οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρεθεί το εξωτερικό στρώμα της επιφάνειας του δέρματος που υπέστη βλάβη. Βασικά λειάνουν το δέρμα για να βελτιώσουν τον τόνο και την εμφάνιση.

Επίσης, τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για να στοχεύσουν αιμοφόρα αγγεία στον ιστό των ουλών και να μειώσουν την ερυθρότητα. Μπορούν επίσης να διεισδύσουν στην επιφάνεια του δέρματος για να τονώσουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος.

Αν και η θεραπεία με λέιζερ δεν μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τα σημάδια, μπορεί να τα καταστήσει λιγότερο αισθητά και άβολα.Το λέιζερ απομακρύνει τα παλαιότερα, κατεστραμμένα στρώματα του δέρματος έτσι ώστε το νέο, υγιές δέρμα να μπορεί να αναπτυχθεί στη θέση του.Οι θεραπείες με λέιζερ, ουσιαστικά, δημιουργούν μια νέα ουλή στη θέση μιας παλιάς. Ωστόσο, το νέο δέρμα πρέπει να αναπτυχθεί πιο ομοιόμορφα.
Μία μόνο συνεδρία με λέιζερ σπανίως είναι αρκετή για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα σημάδια της ακμής. Συνήθως απαιτούνται πρόσθετες συνεδρίες. Αναλόγως με το είδος, το βάθος και την έκταση των ουλών μπορεί να χρειασθεί η συνδρομή και άλλων θεραπειών (π.χ. με filler ή μεσοθεραπεία) για να αποκατασταθεί η εμφάνιση του δέρματος.

Τα αποτελέσματα των θεραπειών στο δέρμα με λέιζερ και άλλες πηγές παλμικού φωτός γενικώς έχουν μακρά διάρκεια. Για να διατηρηθούν, όμως, συχνά απαιτούν επαναληπτική θεραπεία μία ή δύο φορές τον χρόνο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς βλέπουν τα καλύτερα αποτελέσματα αρκετές εβδομάδες έπειτα από την τελευταία συνεδρία. Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί είναι διαφορετικό σε κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει με τις ουλές μειώνοντας τον πόνο ή την κνησμό,μειώνοντας την εμφάνισή τους και βελτιώνοντας την περιοχή της κίνησης του δέρματος γύρω από την ουλή.

Θεραπείες