Δωρεάν αποστολή πάνω από 100€
 • Αρχική
 • /
 • Blog
 • /
 • Ούλες Ακμής: πείτε ΟΧΙ στην θεραπεία με τα laser!

Ούλες Ακμής: πείτε ΟΧΙ στην θεραπεία με τα laser!

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος, ενώ το ποσοστό  μεταξύ των εφήβων που εμφανίζουν ακμή είναι έως και 80% . Η ατροφική ουλή αποτελεί κοινή επιπλοκή της ακμής, αντιπροσωπεύει το 11% των περιπτώσεων ακμής και επηρεάζει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πότε ανακαλύφθηκε το Microneedling; Το 1994, ο Orentreich περιέγραψε […]

Η ακμή είναι μια πολύ συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος, ενώ το ποσοστό  μεταξύ των εφήβων που εμφανίζουν ακμή είναι έως και 80% . Η ατροφική ουλή αποτελεί κοινή επιπλοκή της ακμής, αντιπροσωπεύει το 11% των περιπτώσεων ακμής και επηρεάζει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Πότε ανακαλύφθηκε το Microneedling;

Το 1994, ο Orentreich περιέγραψε για πρώτη φορά τη χρήση μιας βελόνας για την θεραπεία των δερματικών ουλών και ρυτίδων . Το 1997, οι Dr. Andre Camirand et al. επανέλαβε την διαδικασία με βελόνα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι τατουάζ και διαπίστωσε ότι μπορεί να βελτιώσει τις χειρουργικές ουλές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υφή τους . Ωστόσο, ο Δρ. Desmond Fernandes είπε ότι η διαδικασία διείσδυσε στο δέρμα πάρα πολύ ρηχά και οι βελόνες που διεισδύουν βαθύτερα θα μπορούσαν να τονώσουν καλύτερα την παραγωγή ινών ελαστίνης. Με βάση αυτές τις αρχές, ο Δρ. Fernandes σχεδίασε έναν roller με μικροσκοπικές βελόνες. Το 1999, παρουσίασε την εφεύρεσή του για σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο . Το 2005, ο Δρ Fernandes και οι συνεργάτες του διεξήγαγαν μια μελέτη για ουλές, ρυτίδες, γήρανση του δέρματος.

Οι μελέτες έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική βελτίωση από 400% έως 1000% στην παραγωγή ελαστίνης και των ινών κολλαγόνου 6 μήνες μετά τη θεραπεία. Ένα χρόνο μετά τη θεραπεία, το επιδερμικό πάχος αυξήθηκε κατά 40% .

Μηπώς το Laser Fraxional (Co2) είναι καλύτερο;

Το microneedling είναι μια μέθοδος για την αναζωογόνηση του δέρματος, τη σύσφιξη και την αναδόμηση των ουλών. Αυτή η μέθοδος αναπλάθει το δέρμα χωρίς να προκαλεί ξεφλούδισμα ή έγκαυμα, περιορίζοντας έτσι τις παρενέργειες και ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αποθεραπείας. Έχουν εφαρμοστεί πολλές μελέτες για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της μεθόδου.Σε όλες τις μελέτες διαπιστώθηκε ότι το microneedling είναι απλό, αποτελεσματικό και ασφαλές για τη θεραπεία ατροφικών ουλών. Δεν έβλαψε το δέρμα, είχε σύντομο χρόνο αποκατάστασης και όλα τα περιστατικά παρατήρησαν βελτίωση στην επιδερμίδα τους.

Οι ατροφικές ουλές ακμής είναι πολύ συχνές και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, όπως peeling, dermabrasion, laser, TCA.

Το λέιζερ CO2 και το λέιζερ Erbium YAG θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτίωση κατά 50% έως 70% , αλλά υπαρχει κίνδυνος μόλυνσης και μακροχρόνιου ερεθισμού της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με την Elizabeth LT et al., (2002), μετά από θεραπεία με λέιζερ YAG, σε 25 ασθενείς με ουλές ακμής παρατηρήθηκε ερεθισμός της επιδερμίδας διάρκειας 3 εβδομάδων, 11 ασθενείς (44%) ανέπτυξαν μεταφλεγμονώδη υπερχρωματισμό. Άλλες παρενέργειες όπως η δερματίτιδα και οι μολύνσεις σημειώθηκαν επίσης.

Συμπερασματικά, η θεραπεία με microneedling είναι αποτελεσματική και ασφαλής για τις ατροφικές ουλές ακμής. Δεν βλάπτει το δέρμα και έχει σύντομο χρόνο αποκατάστασης. Θα μπορούσε να γίνει σε όλους τους ασθενείς άσχετα με το χρώμα της επιδερμίδας τους, καθώς  δεν παρατηρείται υπερχρωματισμός μετά τη θεραπεία.

Αποτελεσματικότητα του microneedling στις ουλές ακμής

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το microneedling χρησιμοποιεί λεπτές βελόνες που «σκανάρουν» το δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δημιουργούνται μικρό τραυματισμοί στο δέρμα σας.Η τεχνική αυτή προκαλεί με φυσικό τρόπο την παράγωγη περισσότερο κολλαγόνου σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τις μικρές πληγές από τις βελόνες.

Η θεωρία είναι ότι το νέο κολλαγόνο που σχηματίζεται θα βοηθήσει να εξομαλυνθεί η εμφάνιση του δέρματος σας, βοηθώντας να γεμίσετε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ουλές. Για το σκοπό αυτό, η βελόνα του δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

 •     καψίματα
 •     ουλές ακμής
 •     χειρουργικές ουλές
 •     μελασμα
 •     πανάδες
 •     ραγάδες
 •     χαλάρωση του δέρματος
 •     μεγάλους πόρους
 •     απώλεια των μαλλιών

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το microneedling λειτουργεί καλύτερα στις ατροφικές ουλές ακμής.

 

Στην ίδια κατηγορία
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία

Τι είναι η Μεσοθεραπεία προσώπου; Μεσοθεραπεια ονομάζεται η μέθοδος έγχυσης ουσιών στο μεσόδερμα ( λίπος και συνδετικός ιστός που βρίσκονται κάτω από το δέρμα) με ενέσιμο τρόπο. Τη χρησιμοποιούμε ώστε να διορθώσουμε διάφορα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως ρυτίδες, ουλές, την υφή του δέρματος. Σε ποιά σημεία του προσώπου εφαρμόζεται; Η μεσοθεραπεία έχει ένδειξη για όλο […]

Κεγχρίο: Πού οφείλεται & πώς αφαιρείται η κύστη στο πρόσωπο?

Τα κεχριά είναι μικρά λευκά ή κιτρινωπά στίγματα που μοιάζουν με σπυράκια, εμφανίζονται στο πρόσωπο,στήθος, ή πλάτη και περιέχουν συσωρευμένη μάζα κερατίνης ουσίας και σμίγματος. Είναι κλειστοί φαγέσωρες και επειδή δέν έρχονται σε επαφή με τον αέρα δέν οξειδώνονται για να αλλάξουν χρώμα και παραμένου λευκά ή υποκίτρινα. Δεν προκαλούν πόνο ή φαγούρα. Εμφανίζονται σε […]

Μυρμηκιές ή Μυρμηγκιές: Βρες την σωστή θεραπεία!

Άσχημο και ενοχλητικό, οι μυρμηκιες δεν φεύγουν ποτέ σύντομα! Η ιατρική αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει στην ταχεία «αποχώρησή» τους από το δέρμα μας. Οι μυρμηκιές είναι γενικά αβλαβείς και συχνά εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά μερικες, όπως αυτες που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μπορούν να κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Οι θεραπεια […]

Κόκκινες ελιές στο σώμα ή αλλιώς cherry αιμαγγειώματα

Τα κερασόχροα αιμαγγειώματα είναι συνήθεις αλλοιώσεις του δέρματος (επίσης κοινώς ονομαζόμενο cherry ή κηλίδες Campbell de Morgan) οι οποίες παίρνουν το όνομα τους από το έντονο κόκκινο ή πορφυρό σημείο που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία. Εμφανίζονται συχνά στον κορμό του σώματος, αν και μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του θώρακα και […]

Θεραπείες
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Blog
Πίσω στο κεντρικό μενού
Τι είναι το νήμα PDO;
Εξωσώματα VS PRP Βλαστοκυττάρων
Γιατί να επιλέξετε Rf Fractional Microneedling ;
Θυλακίτιδα: η λύση είναι το Laser Αλεξανδρίτη!
NANOSOFT ™ EYE BOOST
10 συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία
Τι είναι αλήθεια τελικά για το microneedling;
Ενέσιμη μεσοθεραπεία με πιστόλι
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του Profhilo και των fillers;